Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Snoke túl éli hogy ketté vágták?

Snoke túl éli hogy ketté vágták?

Figyelt kérdés
Darth Mault is ketté vágták, és ő is túl élte.

2018. márc. 26. 14:23
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:

Az meg megint egy másik dolog, hogy dacára mind Snoke, mind Kylo egyedi képességeinek (amikkel rendelkeznek, elismerem), egy párbajban kb esélytelenek lennének szinte bármilyen erőhasználó ellen, mivel Kylo konkrétan nem tud vívni, Snoke meg nem szorult rá, és gondolom ő azért nem tanult előtte 40 évet mint Sidious (akit amúgy szintén túlértékeltnek tartok, persze nem Snokehoz mérve), sőt, valószínűleg fénykardot használni egyáltalán nem tud. Persze erős erőhasználó, és abban a gyenge közegben amiben ő van nincs is rá szüksége, de azért nincs Vitiate szintjén na :) (Mondjuk az ő szintjén senki nincs)

Ja, amúgy az a "pajzs" féleség azt erő-pajzsnak hívják, és minden erőhasználó rendelkezik vele, ami valamennyire felfogja a sérüléseket, persze az erőhasználó képességeitől függ, hogy mennyire.

Kylo meg egyszerűen nem tud vívni, ez kiderült mind az ep 7-ben, mind az ep 8-ban.

Snoke ellen teljesen esélytelen, aki szerintem egy normális erőhasználó ellen szintén az.

Amúgy neki tényleg nagyon különleges képességei vannak, és igazad van abban, hogy ő inkább a gondolatban erős, de könyörgöm, ha az az erőssége, akkor ne b*ssza már át a saját tanítványa, akinek 10+ éven keresztül minden lépését figyelte

2018. márc. 26. 21:10
 12/40 anonim ***** válasza:

Mault nem Talzin anya élesztette fel, ő csak úgymond "rendbe rakta". Maul önmaga élte túl és önmaga rakta össze magának a bionikus cuccot is. A fivére, Savage Opress találja meg egy elhagyatott szemétbolygón (Lotho Minor) ahová a Nabooról jutott valami szemétexporttal, és ő viszi el Talzinhoz aki újra harcost csinál belőle. Vagyis igaz hogy meg van tébolyodva, de a történtekhez képest igen jó egészségnek örvend, szóval bőven túlélte. És ő még zuhant is egy keveset.

Ha neki sikerült, Snokenak is mennie kéne ugyanennek. Hiszen ő ráadásul sokkal erősebb is (Serkis azt nyilatkozta hogy erősebb mint Sidious volt), Maul meg Sidioushoz képest sehol se volt. Az is érdekes hogy miért nyírták volna ki Snokeot ilyen hamar, és ilyen módon. Nem hiszem el hogy belőle ennyi volt, én mernék rá fogadni (ha nem is nagy összeben) hogy simán túlélte. Még azt sem zárnám ki hogy az amit Kylo kettéfűrészelt csak egy test volt és Snoke maga mint entitás továbbra is él (lásd Harry Potterben Voldemort esetét). Az is simán lehet hogy ő Darth Plagueis és feltámasztja magát a halálból, vagy meg sem halt. Sok lehetőség van, én nem gondolnám hogy belőle ennyi volt.

2018. márc. 26. 21:39
 13/40 anonim ***** válasza:

Plusz néhány dologra reflektálnék, különféle válaszokból:

*Maul és Sidious közt az a különbség, hogy Maul szimplán beleesett egy aknába, míg Sidioust egy atomreaktorba hajították bele, ahol atomjaira robbant feltételezhetően. Maulnak csak annyi dolga volt hogy tompítsa a puffanást, az öreg Palpinak az atomjaira robbanást túlélni kicsit nehezebb lett volna. Nincs kétségem afelől hogy az ő szintjén ha mondjuk őt is csak elszelik derékban mint Snokeot, simán túlélte volna röhögve.

Snoke bizonyította hogy Erő-képességei is jócskán vannak, arra már senki sem emlékszik hogy egy erővillámmal hogy odébb hajította Kylot? A teste már öreg, de a Star Wars világában láttunk már példát rá hogy roncs állapotú testből faragjanak kemény harcost (Grievous, Maul, Anakin/Vader stb.) szóval szerintem a vívásban maximum a teste akadályozná nem a képességei, illetve azok hiánya. A gondolatokat meg úgy látja és manipulálja, ahogy Sidious sem tudta. Nincs kétségem afelől, hogy ha egy igen bennfentes ember azt mondja hogy erősebb mint Sidious volt, akkor azt érdemes komolyan is venni.

Az a teória valóban érdekes és korántsem alaptalan, hogy Kylo és Rey "spanolják egymást" ha együtt harcolnak. Lehet alapja annak hogy a jedi rend nem véletlenül tiltotta a kötődést, nehogy valaki túl nagy erőre tegyen szert valakivel összeállva, és megdöntsék a rendet. Ez akár egy logikus magyarázat is lehet a tilalmukra. Kylo és Rey tökéletes párost alkottak, a vívni alig tudó Kylo és a képzetlen, visszafogott Rey lemészárolták a 8 praetoriánus őrt is, akik feltételezem nem kiscserkészek voltak azért.

2018. márc. 26. 21:56
 14/40 anonim ***** válasza:

Ez az erőkötődés ami Rey és Kylo közt lehet a KOTOR-ból van lopva, lásd Revan-Bastila. Egyébként szerintem azért tilthatták, mert ugye a szerelem tiltott a jediknek, az erőkötődés pedig nagyon könnyen kiválthat ilyen érzelmeket is (ismét csak KOTOR), és ha ez a teória igaz, akkor valószínű egy elképesztően sablonos Rey-Kylo romance baromság..

Emlékszek arra, hogy az erő-villámmal hogy odébb b*szta Kylot, csak ez semmit nem jelent. Erre Maulon kívül konkrétan mindenki képes volt (na jó, Ani nem a páncélja miatt), ráadásul az az erő-villám sem okozott túlontúl nagy sérüléseket Kylonak.

Amit Snokeal kapcsolatban írsz abban már leírtam a véleményem, igen, Snokenak nagyon erős és különleges erőképességei vannak, de ettől egy párbajban valszeg alulmaradna, ha a saját tanítványa így át tudta őt verni (ami egy ilyen gondolatolvasós képeséggel kivételesen gáz)

,,A teste már öreg, de a Star Wars világában láttunk már példát rá hogy roncs állapotú testből faragjanak kemény harcost (Grievous, Maul, Anakin/Vader stb.) szóval szerintem a vívásban maximum a teste akadályozná nem a képességei, illetve azok hiánya"

Na igen, de pont ez az, Snokeot a büdös életbe nem láttuk vívni, valószínűleg nem is nagyon szorult rá, ergo eléggé nagy esély van rá, hogy egyáltalán nem is tud (nem emlékszek már annyira a filmre, de egyáltalán volt fénykardja?) És pont ez az, hogy nem volt olyan hatalmas mint Vitiate, hogy képes legyen legyőzni fénykard nélkül egy rettentően erős harcost (neki megvolt az a képessége ami még pár embernek, hogy szimplán a karja köré egy erő-pajzsot tesz amiről visszapattan a fénykard így nem tudják őt megsebezni) ergo szétvágnák őt mint a disznót

Igen, csináltak ,,roncs testből kemény harcost" de ne felejtsük el, hogy Grievous egyáltalán nem volt kemény harcos, a magna guardjai nélkül semmit sem ért, egyetlen tanítványt ölt meg kb az egész clone warsban, legyőzte őt kit fisto is, assaj is, obi wan is, sőt, még az istenverte gunganek is.. Vader meg ugye a műtétek után drasztikusan lelassult, árnyéka volt önmagának, emiatt nem volt képes még csak megérinteni sem Sheevet.

,,Nincs kétségem afelől, hogy ha egy igen bennfentes ember azt mondja hogy erősebb mint Sidious volt, akkor azt érdemes komolyan is venni. "

,,Hiszen ő ráadásul sokkal erősebb is (Serkis azt nyilatkozta hogy erősebb mint Sidious volt)"

Légyszives ne kezdjük el megint ezt :DDDD Szerintem pont veled vitáztam erről 5 kommentem keresztül egy másik kérdésnél, de komolyan, ne kezdjük el ezt légyszi :DD

Na mindegy, elkezdtem visszakeresni de nem találtam, mindenesetre erre nem is reagálok inkább semmit, mert tuti hogy erről kezdenénk el vitázni a kérdés érdemi része helyett, szóval maradjunk annyiban, hogy amit mondasz, az nem jelent semmit, és Serkis szava ugyanannyit ér, mint az enyém, vagy a tiéd. (Na jó, egy picit talán többet)

2018. márc. 26. 22:22
 15/40 anonim ***** válasza:

Jó, legyen, hagyjuk a Serkis féle nyilatkozatot, az is lehet hogy az egy kiragadott részlet volt, és csak a mentális képességekben erősebb mint Sheev. Simán lehet, majd kiderül. Akkor ezt a témát ejthetjük felőlem.

Való igaz hogy nem láttunk nála fénykardot, de ez nem jelenti azt hogy nem is volt neki. Egyébként meg teljesen jól mondod, nem volt rászorulva hogy vívjon, mert nem igazán volt ellenfele a galaxisban, amíg nem jött Rey és nem állt össze Kyloval, plusz ugye őrizte a praetorianus gárda is, ami szintén komoly erőt képviselt, szóval valóban nem volt szüksége hogy mindennapos harckészültségben tartsa magát. Na de. Ez nem jelenti azt hogy nem is tudna, lásd pl. megint a jó öreg Sheevet, aki a Birodalom felemelkedése után csak ült a trónján, bámulta az űrt és gonoszul kacagott, de azért a III. részben megmutatta hogy ha szükséges le tud mészárolni 3 jedi mestert 5 másodperc alatt mindenféle gond nélkül, vagy felül tud kerekedni kora legnagyobb jedijén, Yodán is. Szóval simán lehet hogyha Snoke rákényszerülne, előbújna belőle is az állat. Pl. nem vagyok benne biztos, hogyha a tróntermi elhalálozások fordított sorrendben történnek, és az őrei hullanak el előbb, akkor ő is feltápászkodott volna a trónusról és a két fiatal közé csapott volna. Amúgy is az volt a szándéka hogy végez Kyloval miután az elhozza Reyt, csak ugye ráfaragott mert Kylo gyorsabb volt, amíg ő pofázott.

Én az Erőkötelékes dolgot pont fordítva látom ok-okozati szempontból: szerintem pont azért volt a szerelem tiltva a jediknek, mert az vezethetett egy komoly kötelék kialakulásához (ha mindkét fél erőérzékeny volt), és ez adhatott isteni hatalmat a két félnek. Lehet hogy ez is kiderül majd a 9. részben.

2018. márc. 27. 14:07
 16/40 anonim ***** válasza:

Még, hogy Kylo nem tud vívni, ezt a baromságot. Igen jól tud vívni, ezt bizonyította mindkét részben is. Most ne jöjjünk azzal, hogy Rey megverte, mivel ugye akkor Kylo már többszörösen sérült volt, meg Rey amúgy is ellentmond a SW univerzum szabályainak. De a pretorián őrök elleni harcban egyértelműen Kylo dominál.

Rey amúgy azért nem vágta szét a 7-ben Kylo-t, mert nyilván csak a penge hegyével érintette annak testét, nem pedig holmi Erőpajzs miatt, amiről most hirtelen abban sem vagyok biztos, hogy kánon. Az biztos filmekben még szó sem volt ilyen dologról. És elsőnek azt vegyük figyelembe, ami a filmekben is elhangzik, aztán lehet érvelni egyéb kánon dologgal, de a legendát meg azt, hogy egy színész mit mondott ne keverjük ide. Kit érdekel, hogy Serkis szerint Snoke milyen erős? Ő írja tán a forgatókönyvet? Majd ha a filmben vagy a Snoke könyvben elhangzik róla valami, azt vegyük csak ténynek.

2018. márc. 27. 14:16
 17/40 anonim ***** válasza:

Légyszi akkor mondd meg hogy miután Chewie meglőtte hogy a francba tudott egyáltalán még mozogni, mert utána a stormtrooper akit lelőtt egyből meghalt, én meg nem tudok róla hogy Kylonak olyan különleges páncélja lenne ami mindent elnyel vagy annyira tompít bármilyen sérülést.

Kylo meg egyszerűen nem tud vívni, ez egy tény, nyílvánvalóan nem szó szerint értem, de finoman szólva is gyenge. És nem érdekel hogy hogy győzte le Reyjel Snoke testőrségét (akiket egy teljesen képzetlen (igen, tudom hogy ez a Rey téma már rohadt unalmas) csaj is legyőz, dacára az erőköteléknek, ami bár megdobja a képességeket de azért mindenkiből nem csinál istent).

Az erőkötelék meg bár megdobja a képességeit egy erőhasználónak, de azért istent nem csinál belőle (ahogy az előbb le is írtam). A szerelmet egyértelműen azért nem engedték, mert az érzések nagyon könnyen a sötét oldalra vezethetnek. Az erőköteléknek meg két Sithnél nincs semmi értelme, mert a Sithek mindig egyedül akarnak uralkodni, sosem egyedül, viszont erőkötelékkel erre nem lennének képesek.

Mondjuk igazából én nem is tudom, hogy ez a képesség egyáltalán ad-e valamilyen hatalmat, legalábbis a legendsben ilyen nem volt, de persze azért legends, a kánonban (ha igaz ez a teória) simán megváltoztathatják az értelmét.

2018. márc. 27. 15:54
 18/40 anonim ***** válasza:

Szerintem Chewie nem akarta megölni Kylo-t, dacára annak amit tett, mégis csak Han fia, ezért direkt nem telibe gyomron lőtte, csak oldalba kapta. Vagy csak elhibázta, kitudja. Ezzel most nem Kylo érdemeit akarom kisebbíteni, mert valóban kemény fickó, hogy ezután még kiállt harcolni. Viszont ha erőpajzsot használt volna, akkor gondolom az megvédte volna teljesen. Meg amúgy is nagy extázisában elbambult teljesen, nem arra koncentrált, hogy holmi pajzsokat generáljon maga köré. Amikor az erdőben vívnak, és vágják ki a fákat maguk körül, akkor sem dől ki az összes, mert párat csak karcolnak a pengéik hegyével. Valószínűleg Kylo-t is "csak" karcolja, különben szétesett volna, mint Snoke. Vagy azt mondod, hogy neki ilyen szar erőpajzsa van, hogy hiába használja, mégis mindig megsérül, csak tompítja, de nem elnyeli a csapást? Ugyan....

Kylo jó vívó, pont! Csak szerencsére az új filmek, a régi trilógia stílusában készülnek, tehát a párbajok is ebben a szellemiségben zajlanak le. Nincsenek felesleges túl bonyolított koreográfiák, nem szaltóznak jobbra-balra vívás közben, ahelyett, hogy ténylegesen vívnának. Az előzmény filmekben sokszor direktbe luftot vágnak, meg nem is egymásra, hanem a másik pengéjére csapnak. A szemben álló felek azon versenyeznek, hogy kitudja látványosabban, de haszontalanabbul forgatni fénykardját. Kylo vívótudása pontos, hasznos mozdulatokból, és nem felesleges látványelemekből áll.

Rey-ről kár is vitázni, ő azért erős, mert ezt írták a forgatókönyvben, az más kérdés, hogy szembe megy az univerzum korábban felépített szabályaival. De neki olyat lehet, mert nő, és a SW mögött most egy nő van.

2018. márc. 27. 17:25
 19/40 anonim ***** válasza:

Úgylátom itt zűrzavar van az erőpajzs definiálásával kapcsolatban. Az erőpajzs nem egy látható dolog vagy nem egy fizikai értelemben vett "pajzs" és ez arra szolgál, hogy a sérüléseket elnyelje vagy tompítsa (nyílván az adott erőhasználó erejétől függ hogy mennyire erősen tudja elnyelni, mivel Kylo nem egy hűdeelképesztőenerős erőhasználó, ezért azért teljesen nem képes rá).

Nagyon nem értek egyet, hogy az előző trilógiában felesleges volt az ilyen "túlkoreografált" vívás, szerintem és nagyon sokak szerint ez volt az előzménytrilógia egyetlen jó pontja.

Egyébként nem gondolom, hogy túl sok "luft" ütés lenne, na jó van ami tényleg túlzás volt pl az obi wan vs anakin párbajban a mustafaron, de ettől eltekintve ha már az előzménytrilógiát akarjuk alapul venni, akkor picit valamit mégis fejleszthetnének rajta, elvégre csak eltelt 40 év közte. Plusz nekem eeelképesztően lassúak azok a párbajok, és röhejesek, most nem akarok példát mondani (luke vs vader, obi wan vs vader)

Egyébként az előzménytrilógiában szereplő fénykardpárbajok valós, igazi harcművészetekben is használt mozdulatok sorozatából állnak, de ehhez a témához egy másik sw-os válaszoló jobban ért.

Az az igazság, hogy Kylo vívótudását nem nagyon lehet lemérni, ellenfél hiányában, maximum Reyhez viszonyítani, aki meg erősebb nála 0 gyakorlással ,persze igazad van abban, hogy Rey egy istennő, aki a gondolatával képes elpusztítani a világot, úgyhogy ez sem nagyon mérvadó..

2018. márc. 27. 18:23
 20/40 anonim ***** válasza:

Olvastam azért pár legenda könyvet, és úgy rémlik, hogy az erőpajzs nem egy állandó az adott személyt körülölelő jelenség, hanem csak akkor van jelen, ha megidézik. Na, most Kylo Han megölése után épp a nadrágjába élvezett, aligha erőpajzsot idézet egy olyan támadás ellen, amiről fogalma sem volt, máskülönben meg is állíthatta volna a lézert, és megúszta volna minden sérülés nélkül.

De erről is kár vitázni, amíg a filmekben szóba sem hozzák ezt a pajzs izét, addig nem tekintek rá létező dolognak. Szerintem sokkal hihetőbb, hogy nem a teljes pengével, csak a végével szántotta végig őt Rey.

Tudom sokan szeretik az előzmények kardpárbajait, de legalább ugyanannyian nem, én csak a két Dooku - Anakin összecsapást tartom jónak, a több túl hosszú és feleslegesen bonyolított. Nyilván nem azt mondom, hogy Obi és Vader összecsapása az etalon, de a későbbiek már sokkal jobbak szerintem. Max. a zene az, amiben felülmúlja az előzmény trilógia az eredetit.

Na de elkanyarodtunk a témától, Snoke halott, 100%-ig biztos vagyok benne, hogy nem tér már vissza az élők sorába. Fogadnék is rá nagy összegben. Sőt az sem lepne meg, ha még csak meg sem említenék a folytatásban.

2018. márc. 27. 20:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!