Szerintetek Kylo Ren és Rey összejönnek a Star Wars 9-be?
Dehogy hal meg. Kylo Rent mindenki szereti, aki nem, az nézze meg a lenti linket és utána ő is szeretni fogja. :) Ha meghal, annak semmi értelme nem lenne, meg elég rossz üzenete is lenne úgy a filmnek. Éppen most dolgozok (már vagy 2 hete) egy weboldalon, ami csak Kylo Renről szól, úgy hogy benne vagyok a témában, nyakig. xD
Még egy menüt meg kell csinálnom, az pár nap, utána a reszponzivitást, az megint pár nap, addig itt egy link Kylo 'Matt' Renről, bátorkodtam magyarra lefordítani. :D Bár a hardcore rajongók már biztos látták, aki meg nem, az nézze meg. Túlélő csomagnak jó lesz, míg ki nem jön az új SW mozi.
Az a baj, hogy te írod a forgatókönyvet a forgatókönyvíró helyett, hogy magyarázd a bizonyítványát. Kizártnak tartom, hogy Luke visszatérjen. Hamill gyűlölte, amit a szerepével műveltek, oda is mondogatott a médiában, amíg a Disney rá nem szólt. Azt pedig valószínűleg a mozis debütálásig nem is tudta, hogy megölték a karakterét. Van egy film utáni interjú Ryan Johnsonnal, ott áll mellette és látszik rajta, hogy köpni-nyelni nem tud, olyan tanácstalan képet vág.
https://www.youtube.com/watch?v=hpXAJXYHWLY
https://www.youtube.com/watch?v=r2OqVea_EXw
https://www.youtube.com/watch?v=i0biqMZrxJ0
A film egy kalap szar és még azok is tudják, akik dolgoztak rajta.
Hamill "csak" színész, nem forgatókönyvíró, nem az ő dolga eldönteni egy karakter sorsát, neki eljátszani kell. Az öreg Obi-Wan-t alakító színész is utálta egyébként a karakterét, mégis hozta három filmen keresztül. Szinte biztos vagyok benne, hogy Hamill felfog tűnni a befejező részben.
A film meg valóban nem tökéletes(egyik sem volt az), de simán nézhető, szórakoztató darab. Persze egyetértek azzal, hogy sokkal többet is kilehetne hozni belőlük, de még mindig inkább ezek, mint az előzmények.
https://www.youtube.com/watch?v=w4dJOgPXfKY
25-ös: Az első linked csak egy kiragadott részlet, ennyi erővel bármelyik klipből ki lehetne vágni egy 10 másodperces részt, és egymás után 6x lejátszani ilyen-olyan effektekkel és zenei aláfestéssel és belemagyarázni, hogy éppen mit érez a színész. A valóság az, hogy az csak egy szimpla troll video, még csak nem is a filmvetítés után készült, hanem még előtte egy sajtókonferencián. Semmi ilyen megrökönyödésről nincs szó. Meg azt kijelenteni, hogy őt is meglepetésként érte a moziban, hogy kiírták a karakterét, az is nevetséges, mert ezek a főbb szereplők, már hónapokkal a forgatás előtt megkapják a forgatókönyvet, mint ahogy a IX-es rész alkotó gárdája is már tudja mi lesz a sztori, pl. Ridley se fogja elspoilerezni 2019 decembere előtt, hogy meghal-e a karaktere, vagy sem, noha már egész biztosan a kezében van a forgatókönyv. Vagy ha nem is kapták még meg, azért nagy vonalakban tudják mi lesz a történet és kik szerepelnek a filmben. És szerintem Leia is szerepel benne, csak más játssza a szerepet. Elég fura lenne, ha Leia hirtelen eltűnne a következő részből. Senki nem mondta, hogy nem fog szerepelni a SW IX-ben, csak azt, hogy Carrie Fischer nem lesz benne. Persze el is intézhetnék a kiírását ilyen egyszerűen is:
Poe: Hol van Leia?
Rey: Elindult a Canopus Betára felvenni a kapcsolatot az ottani szövetségesekkel, de megszakadt a hajójával a kapcsolat.
De elég bunkó dolog lenne így megszabadulni tőle. :D Én szeretnék egy olyan jelenetet, ahol Kylo találkozik az anyjával, úgy szemtől szemben, mint az apjával.
Az, hogy Hamillnek nem tetszett Luke sorsa, az csak az ő véleménye. Szerencsére nem ő a forgatókönyvíró. A történet szerint fiatalokat képzett ki a Jedi iskolájában. És nem csak Ben Solot, de a többi gyereket is saját gyerekeként szerette. Sok éve ismerhette őket és együtt voltak, mint egy nagy család. És egy nap, a legerősebb tanítványa, épp az unokaöccse, az egészet elpusztította. Az iskola amit felépített, az összes kis tanítvány, a cél, amiért mindezt létrehozta – mind semmivé vált. És magát okolta mindezért. Okolhatta, mert ő adta át az erő használatának tudását Ben Solonak. A saját fegyvere fordult ellene. És attól félt, hogy ha újabb tanítványokat képezne ki, megint feltűnne köztük valaki, aki az általa tanított erőt használva ellene fordul, vagy az erőt rossz célokra használná. És ezt nem akarta, hogy megismétlődjön. És okolhatta magát azért az éjszakáért is. Ha nem kapcsolja be a fénykardját az éjszaka közepén Ben ágya fölött és nem rémíti halálra a srácot, mindez meg se történhetett volna. Az egy dolog, hogy hirtelen felindultsága pillanatok alatt tovatűnt, a másik oldalról viszont máshogy jött át az egész jelenet. Miért olyan hihetetlen, hogy az egészet akkora kudarcként élte át, hogy inkább visszavonult? Hogy Reynek a kiképzését megtagadta, mikor észrevette, hogy ugyanaz a sötétség benne is megvan, mint amit Ben Soloban is látott? Mert nem akart egy újabb Kylo Rent kinevelni? Hogy inkább lemondott az erő használatáról, azt remélve, hogy ha ő eltűnik, akkor a sötét erő is kevesebb lesz a világon?
Sokan panaszkodnak azon is, hogy nem tetszik nekik Leia viselkedése, mert túl depis. Könyörgöm. Miért nem képesek egyesek ilyen esetben beleképzelni magukat egy karakter szerepébe? A VIII. rész a VII. rész után pár nappal, max pár héttel játszódik. Han Solo meghalt. Leia ettől összetört. Ráadásul pont a fia végzett vele, ez duplán kudarc. A flottája nagy részét, szinte a teljes bombázó flottát kilőtte az Első Rend. Rengeteg embert veszített, a teljes parancsnokság meghalt, nem tudnak elmenekülni sem. Hívják a segítséget a peremvidékről. Senki nem jön, senki nem segít, a hajóikat csak lövik, már alig maradtak páran mire lemenekülnek a kristálybolygóra. És még ott is vadászik rájuk Kylo Ren, Leiának ez is személyes kudarca, mert magát okolja, amiért a fia eltávolodott tőle. A film végére már csak a megtört Leiát láthatjuk, aki kijelenti, hogy már nincs remény, a szikra kihunyt. Én megértem, hogy miért van így letörve, azt nem értem, hogy aki nem érti a viselkedését, az miért nem látja az ok okozati összefüggéseket.
Ott van Poe. Benne még annyi jóság sincsen, mint Kylo Renben. Mindenen és mindenkin átgázol, hogy győzzön, hogy minden úgy történjen, ahogy ő akarja. Nem számít, hogy meghalnak a társai, nem számítanak az áldozatok, nem számít mi a parancs, csak a dicsőség és a győzelem számít. Nem hervasztja le a kudarc, nem érez bűntudatot vagy sajnálatot az áldozatok iránt.
Kylo Renben még legalább van némi erkölcs. Tudja, mi helytelen, és ha rosszat is tesz, bűntudat gyötri tőle. Például nézzünk egy nem személyes esetet, a VII. részben Huxszal beszélgetés során felhozza a témát, hogy nem tartja megbízhatónak a rohamosztagos sereget, és egy klónsereg sokkal jobb lenne. Miért mondhatta azt? Valószínűleg nem csak Finn esete miatt ez a véleménye, aki csak egy ember a több ezer közül. Míg egy klónsereg olyan emberekből áll, akiket kifejezetten a szolgálatra és harcra tenyésztettek ki, addig a rohamosztagos seregben gyakran olyanok is szolgálnak, akiket a családjuktól raboltak el gyerekként és kényszerítettek erre a spártai életre. Kylo tisztában van ezzel és szerintem inkább ezért nem szimpatizál a rohamosztagos hadsereggel. Talán mert sajnál mindenkit, aki család nélkül nőtt fel, mert saját magát ismeri fel bennük. Ezt a véleményét ha burkolva is, de Reynek is felhozza, akinek szintén dettó ez a sors jutott. Most lehet, hogy az ördög ügyvédjének tűnök, de Kylo karakteréről ugyanaz a véleményem, mint Adam Drivernek: „Ő olyan valaki, aki nem gonosznak, hanem igaznak gondolja magát.”
"Luke-ot és Hant is mindenki szerette"
Ez egyszerűen nem igaz. Én kisgyerekként is Darth Vadert szerettem, lehet defektes vagyok, de csak ő maradt meg a régi trilógiából. Amikor felnőttként újranéztem se lett szimpatikusabb egyikük se. Han egy felelőtlen hülyegyerek, Luke meg egy Mary Sue, aki indokolatlanul erős, néhány óra tréning után. Osztja az észt az újonnan megismert apjának, pedig éppen csak most hallott róla mi is az az erő. Ezt akkor még így nem tudtam magamban megfogalmazni, fiatalon csak az tűnt fel, hogy nem kedvelem a főszereplőket, és mindig a gonosz szereplők jeleneteit várom, vagy akár oda is tekerem a kazettát.
Továbbra is tartom, hogy Kylo Ren a legjobb karakter az új filmekből, és hülyeség lenne kinyírni, ha már ilyen jól kitalálták. Lehet nem csinálnak több részt, de ki tudja, jól jöhet még ha életben marad. "A vérvonalában rejlő lehetőségek miatt", ha ás nem. A főszereplőcsaj is jó, de számomra felejthető, max. mint Kylo méltó párja tudom elképzelni, más értelmét nem nagyon látnám, miért kellett egy új szereplőt lenyomni a torunkon aki a semmiből jött. Annyira nem jó a karakter, hogy elfogadjam, hogy sehogy nem kapcsolódik a régi trilógiához, csak erős és kész, mert mi az mondtuk! Persze tisztában vagyok vele, hogy ez egy mese és nem történhet olyan, hogy a csúnya feketeruhás gonosz emberek győznek. Pontosan emiatt vagyok abban is biztos, hogy Finn és Rey nem lehetnek egy pár. Lenácizhattok, de a forgatókönyvet nem én írom, meg az eddigi Disney meséket se én írtam, mégis úgy látom van egy mintája mindegyiknek.
Fel lehet róni az eredeti trilógiának, hogy rosszul érzékelteti az idő múlását. Az Új remény eleje és A birodalom visszavág vége között nagyjából 3 év telik el, ami közben Luke két tapasztalt Jedi mester alatt tanul hónapokig, felboostolva azzal, hogy Luke az Erő Jézus fia. És rengeteg jellemhibája van, többször fog mellé, bukik el, elveszti a fél karját. Ez tény és kánon.
Összehasonlításképp Az ébredő erő eleje és Az utolsó jedik vége között nem telik el egy év sem, Rey semmi formális tréninget nem kap, egyszer meditál 20 másodpercet Luke felügyelete mellett és puszta tehetségből lenyom MINDENKIT különösebb nehézségek nélkül. Gyakorlatilag párbajban legyőz egy olyan Luke-ot, akinek 30 év jediskedés áll a háta mögött, Kylot, aki Luke keze alatt tanult a jedi szokásokból kiindulva akár 10 évig, majd Snoke keze alatt ki tudja mennyit, miközben ő Erő Jézus unokája. Rey egy tankönyvi Mary Sue.
Minden egyébhez pedig ajánlom végignézni ezt a három részes videósorozatot:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!