Havas Jont miért utálják annyira? Trónok harca
Sokan szidják gyk-n is. Nem értem,hogy miért.
Bátor,becsületes,jószívű,önfeláldozó,igazi hősalkat,már ami a sorozatot illeti,a könyvben nem tudom hogy van.
Mance Rayderhez a túlélés miatt csatlakozott,de Qhorrin is ezt akarta,ráadásul sokat megtudott,hogy mire készülnek,de aztán megmentette őket az élete árán. Daenerysnek pedig azért hódolt be,mert szüksége van rá,és Daenerysnek is rá.
Mondom,nem olvastam a könyvet,de ez a sorozatban klappol,szerintem.
Spoiler
Ha úgy vesszük,Vyserion miatta halt meg a 7. évadban... ha nem szarakodik Havas Jon,már rég elmehettek volna,de ettől még sok jó tulajdonsága van.
Esetleg a színész miatt? Kit Harrington legalább olyan rosszul alakítja a szerepét, mint Emilia Clarke. Mindig tátva a szája.
Egyébként maga a karakter eléggé unalmas.
Én mindenhol az látom, hogy rajonganak érte.
Én azért nem szeretem, mert talán a leglaposabb karakter akit valaha megírtak.
Nekem a karakterrel semmi bajom.
Viszont a színész szerintem nem volt a legjobb választás mert törpe és az sem túl hiteles hogy lekardozna ő bárkit is.
De a th ban van pár igen rossz casting.
Cathelin 20 évvel öregebb a szereptől sansa meg 20 centivel magasabb és 20 kilóval testesebb.
Mormont a könyvben egy csúf szörnyeteg a soriban meg kb a legjóképűbb pali.
Viszont sok szereplőt meg nagyon jól eltaláltak.
4. A sorozatban mindenki idősebb a könyves karakterétől. Eddard pl. 35 a könyvekben, a sorozatban meg van vagy 50.
Vagy a Véreb, aki 28, a sorozatban pedig szintén megvan vagy 50 éves.
Mert unalmas,klisés karakter plot armorral védve és beleerőltetve egy szerelmi szálba amihez köze sincs. Az már csak ráadás hogy a színész se jó.
Könyvben még elmegy,sorozatban gyenge.
A karakterének a története nagyon izgalmas és epikus, ez tény, és egyértelmű, hogy GRRM-nál is központi tényező - és ez sokkal jobban is sülne el, ha nem 30 éve írná már a könyveket, a sorozat meg nem évente jönne ki új évaddal. Nyilván ez így a normális (mmint a sorozat évadai), de így lehetőség van arra, hogy túltolt sztárkultusz alakuljon ki egyes karakterek körül akkor is, ha csak a történet felénél járunk.
Ahogy már írták, Jon eléggé egy dimenziós karakter, és nekem spec a legfőbb gondom vele, hogy messze nincs olyan képességek birtokában, amik arra a szerepre predesztinálnák ahova tart. Gondolok itt arra, hogy semmiféle taktikai érzék, józan ítélőképesség, logikus gondolkodás nem jellemzi, miközben tényként van kezelve, hogy ő lesz az emberiség megmentője meg a 7 királyság ura. Korábban is ilyen volt persze - mikor még volt kb 3-4 egyenrangú szál a sztoriban - és pont ettől volt szerethető, de egyszerűen alkalmatlan arra a szerepre, amibe bele akarják erőltetni.
És közben más karakterek meg totálisan háttérbe szorulnak és nem beszél róluk senki. A Véreb vagy akár Jaime története is sokkal izgalmasabb lehetne, mint Joné, mégsem kezdenek velük semmit, Tyrionról nem is beszélve.
Szerintem nagyrészt ez áll az unszimpátia hátterében, nem gondolnám, hogy a legtöbben utálnák, vagy ilyesmi, csak szimplán erőltetettnek érzik ezt a nagy hőskultuszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!