Miért utálják sokan Daeneryst?
Mert sok karakterhez képest elég... bénácska. Ráadásul nekem személy szerint az tetszik a könyvekben, hogy mennyire árnyalt és mennyire emberközeli karakterek vannak benne.
Dany pedig... nem igazán az. Megint csak egy cukcsi kiscsaj, akivel együtt kell érezni, akinek dob valami nevetségesen nagy túlerőt a gép, amitől ő lesz az instant Jani.
Valahogy igazán nincs súlya a cselekedeteinek, mert ha valakinek nem tetszik, akkor megeteti a sárkányaival és ennyi.
Ráadásul nem szeretem ezeket a csudi-csodás megváltó tündérke karaktereket.
Dany meg főleg egy olyan, aki ide szalad, oda fut, mindenhol azt csinálja, ami eszébe jut, utána meg oldják meg körülötte a hűséges pincsikutyái a gondokat, hogy a hercegnő körbesétálhasson szépen kiöltözve, csini hajjal.
A legtöbb másik szereplőnek sokkal jobban meg kell gondolni, hogy mit csinál, mert nincs fantasztikus csodafegyvere, meg hűséges szerelmes csapata, aki kivakarja a kakiból. Ettől valahogy minden cselekedetük könnyen végződhet nagyon csúnyán és tudod, hogy a világ akkor is megy tovább.
Nagyon csalódott leszek, ha minden bejön neki a végére és ő lesz az imádott mindenható királynő.
Nem bírom a hozzáállását sem. Az az "én vagyok a királynő, jogom van hozzá" pont ugyan az a hozzáállás, mint a többi idiótáé, akik tízperenként királynak kiáltják ki magukat, de mivel ő egy csinos, picike szőke csaj, ezért szurkolni kell neki.
Főleg úgy vicces, hogy az apját mindenki utálta, mert rossz király és kegyetlen ember volt. Teljesen érthető, hogy miért nem szerették.
nekem Ramsey volt a kedvenc karakterem
Daenerys csak ül és ül, aztán bajba kerül, aztán kikászálódik és ül még egy kicsit, és idegesit hogy Arya idősebbnek néz ki xd
Hát én nem olvastam ki az összes könyvet (a Varjak Lakomáját olvasom jelenleg), így az eddigi történtekről tudok nyilatkozni.
Nekem se jön már be annyira Daenerys, pedig az elején még kedveltem is. Tényleg hasonló van, mint amit írtak: mindig bajba kerül, amiből valaki mindig kimenti őt. Westeroson esélye se lesz így, ott sorban hullanak azok, akik megfontoltabbak is, mint ő. Meg már nála nagyon túlzásba vitték ezt a ,,minden rabszolgát felszabadítok" dolgot. Ahogy írták a könyvbe is ez oké, csak a gond, hogy nem tudja etetni őket sokszor.
Pedig ahogy írtam az elején még tetszett is a karaktere. A lány, aki még Roberték lázadási előtti királyi családból találkozik és követeli vissza a trónját, stb. Viszont ahol én tartok ott már szerintem ő nem is akarna igazán visszamenni Westerosra, jól el van ő messze tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!