Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Ha feliratos filmet néztek,...

Ha feliratos filmet néztek, titeket is szokott bosszantani a rengeteg helyesírási hiba?

Figyelt kérdés

Persze ez nem minden filmre, csak egy bizonyos hányadukra vonatkozik, de pl. most nézem a V/H/S 1. részét magyar felirattal, és valami katasztrófa.

Alapból nem vagyok egy nyelvtannáci, de azért ezek nagyon durvák. "Megörökitek", "szallagot", "löghárító", "lessz", "allul", "szallag", "alaksor"... Nem beszélve az olyan apróságokról, mint szóközök, központozási jelek folyamatos hiánya. Pedig még csak az első 10 percnél tartok. Ekkora luxus lenne egy kis igényesség?

2016. máj. 1. 00:33
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
24%

Szeretem amikor valaki mások ingyen, szívességből végzett munkáját kritizálja és még le is b4ssza érte. kb. megkéred a szomszédot, hogy szerelje meg a kocsidat, mert te hülye vagy hozzá, vagy lusta, aztán még leb4szod, hogy miért nem mosta le, olajos lett az oldala. Ilyenkor azt szokták mondani, hogy akkor oldd meg magadnak.

Ezek a feliratok általában nem fizetésért készülnek, hanem, hogy az idegen nyelven nem beszélők is élvezhessék. De azért a készítő nem a saját ellensége, minél gyorsabban csinálja, mivel neki is van családja, ezért nem tölt még órákat a lektorálással. Ha nem jó akkor lehet nézni angolul, vagy japánul, vagy épp amilyen nyelvű a film.

2016. máj. 1. 00:49
 2/23 anonim ***** válasza:
83%

engem eléggé zavar; na, meg az is mikor angol a film, magyar a felirat, de angolul van leírva az amit mondott, miközben az előző és a következő felirat már magyar, pl.

-Gyere ide!

-I don't want to go there.

-Mi a baj?

-(...)

2016. máj. 1. 00:51
 3/23 A kérdező kommentje:
Én meg azt mondom, hogy ha nincs elég ideje/kedve ahhoz, hogy NORMÁLISRA megcsinálja, akkor inkább hozzá se kezdjen. Egy-két elütés még elmegy, azért nem szólna senki, na de ez mi?! Nekem lesülne a bőr a képemről, ha ilyen munkát adnék ki a kezemből (feliratot még sosem készítettem, de novellát már publikáltam a interneten).
2016. máj. 1. 00:56
 4/23 A kérdező kommentje:

#2 Na igen, sajnos ilyenekhez is van néha "szerencsém".

(Előző kommentem az első válaszolónak szól.)

2016. máj. 1. 00:58
 5/23 anonim ***** válasza:
0%
Ki a tököm vagy te, hogy megmondod másnak mibe kezdjen bele és mibe ne? Valaki megcsinálja hobbiból, közzéteszi, ennyi. Ha nem tetszik akkor nem kell többet attól a készítőtől letölteni semmit.
2016. máj. 1. 00:59
 6/23 anonim ***** válasza:
69%

65%-os nak (elsőnek)

Nincs igazad, hiába hisztizel.

Oké, hogy valaki hobbiból az idejét feláldozva magyar feliratot csinál, amiért tényleg járna egy köszönet. De ha már ez a hobbija, és tudja, hogy sokan az ő magyar fordításával fogják nézni a filmet, az tegye meg, hogy helyesen írja le a magyar szövegeket. Ha nem tud helyesen írni akkor keressen más hobbit magának.

Ezzel az erővel aki nem tud angolul de hobbi szinten a maga alap angol tudását használva fordít , akkor azon se akadjon ki senki aki mondjuk a

-Follow me kis mondatot úgy fordítaná, hogy "követni én"...

Alap, hogy ha magyarul írok akár hobbi célból is, igyekszem helyesen írni, ahogy alap az is, hogy ha angolul írok akkor igyekszem a lehető legjobban fordítani..

2016. máj. 1. 01:12
 7/23 anonim ***** válasza:
24%
Ha annyira nem tetszik, akkor mi lenne, ha lefordítanád magadnak, ahelyett, hogy másokat kritizálsz. Teljesen egyetértek az elsővel, és az előttem szólóval.
2016. máj. 1. 01:14
 8/23 anonim ***** válasza:
77%

Időpont ma 01:14

Nem mindenki tud idegen nyelveket, így nem mindenki tudná lefordítani. De ha valaki hobbi szinten fordít filmeket, tegye már meg, hogy figyel a helyesírásra. Van a gépen hiba ellenőrzés, csak egy kattintás az egész... Nem nagy dolog.

2016. máj. 1. 01:21
 9/23 anonim ***** válasza:
10%

Akkor tőled is megkérdezem. Ki a tököm vagy te, hogy másnak megmond mit csináljon a szabadidejében? Lehet neki ez hobbi, extra nyelvtanulás, és ha már megcsinálta, akkor hozzáférhetővé teszi, de nem írt alá semmilyen szerződést, hogy számodra megfelelőnek kell lennie. Lehet 100 embernek nincs kifogása ellene és csak gyorsan megnézi a részt. De akár ha egy embernek ez szórakozás, ki vagy te, hogy ebben meggátold?

Ismétlem, amennyiben igénytelennek találod egy készítő munkáját, meg kell jegyezni és nem keresni a munkáját.

Te kerested a helyet ahonnan letöltötted, nem tartottak pisztolyt a fejedhez.

A közösségi oldalakon is mindenkit leb4szol akinek nem műtermi profilképe van, hogy nem elég igényes és miattad cserélje ki jobbra? De ki kérdezett? Még ha a készítő el is gondolkodik egy picit a szaros véleményeden, majd gondolod a kedvedért majd azt mondja, ok srácok, akkor inkább nem csinálom tovább, mert ugyan letöltötték a feliratomat 123-an, de a "kutyátnemérdeklő" józsi azt mondta, hogy szar.

Tény, hogy vannak igényesebb és kevésbé igényes munkák. Ha egy munka eléri az ingerküszöböd, nem kell foglalkozni vele tovább. Hacsak nem személyes küldetésednek tekinted már, hogy ne legyen elérhető más számára se a munkája, mert neked ez személyes sértés, hogy létezik. De ez esetben komoly önértékelési gondjaid vannak.

2016. máj. 1. 01:22
 10/23 anonim ***** válasza:
79%

Időpont ma 01:22

Először is...A Ki a tököm vagy te szövegedet, otthon anyádnak mondhatod.. Amíg itt megkapod a tiszteletet egy vadidegentől akkor legyen már annyi intelligenciád, hogy te is megadod. Az ordenáré kérdésedre a válaszom: Nem szabom meg, hogy ki mit csináljon a szabadidejében. Csak annyit mondtam, hogy ha valaki a szabadidejét arra fordítja, hogy idegen nyelveket fordít magyarul, az csinálja már meg normálisan.

Bárki bármit csinál akár munkaidejében akár hobbiként az tegye a legjobb tudása szerint.

Erről ennyit. Ha ezt sem fogod fel, akkor nyilván kevés intelligenciával rendelkezel, és felesleges neked bármit is elmagyarázni, mert nem fogsz kilátni a sötét fejedből.

További szép napot, én itt be is fejeztem..

2016. máj. 1. 01:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!