Megjött az új Star Wars előzetese. Ti mit vártok tőle?
Az uj Star Wars filmekrol egy szo jut eszembe: "tomeggyartott".
Ha igy folytatjak, elveszitik a felnott, a temat jobban atlato rajongokat, es kapnak helyettuk mindent beszopo tini rajongokat, ami ugye nem igazan elegans, es foleg nem igenyes gondolkodasmod.
En az elozo 6 reszt igenyesnek tudom mondani, minden korosztalynak ajanlanam. Ellentetben ezekkel az ujakkal.
Kinek kell a komor hangulat egyaltalan? Miert eroltetik ezt a szart a mozikban?
"Kinek kell a komor hangulat egyaltalan?"
Sokaknak. Pl. én is kedvelem. Attól, hogy Te nem szereted még mást érdekelhet.
Amúgy a tini filmek pont nem a komor hangulatukról híresek. Az ilyen háborús hangulatú filmeket általában pont az idősebb korosztály kedveli.
Egyébként eleve hibás a felvetésed, a Disneynek az az érdeke, hogy minél szélesebb korosztály nézze a filmet.
A régi részekről: Jedi visszatérben az ewokokat és a Baljós árnyakban Jar Jar-t pont a gyerekek miatt tették be. Ez a 2 film gyerekesebb volt, mint pl. a SW7.
Pontosan a tiniknek szant mai filmek a komor hangulatuak: pl uj superman filmek, godzilla, ehezok viadala, beavatott, stb.
En nem szeretek komor hangulattal kijonni egy filmrol. Egy vidam, baratsagos hangulatu film sokkal jobb hatassal van ram.
Persze tini koromban meg en is rengeteg negativ hatasu filmet neztem, de kinottem belole.
Nem gyerekeket irtam, hanem tiniket. A mai tomeggyartott filmek az o szorakoztatasukra es butitasukra vannak kitalalva.
Pontosan, a regi SW-ban voltak gyerekeknek szolo es felnotteknek szolo reszek, es megis sokkal vidamabb es elvezhetobb volt, mint ez a mostani. Nem kellenek ahhoz ewokok vagy jarjar (tehat vicces karakterek), hogy egy film ne legyen komor. A regi sw-ok nem csak ezektol voltak vidamabbak.
De akkor hozzateszem, hogy NEKEM.
Ha valaki szeret komor hangulatu filmeket nezni, ott meg kell vizsgalni a miertet is, hiszen az ember szervezete nem a stresszre es a szorongasra vagyik normalis esetben.
Ha mást nem, annyit elmondhatok, hogy egész szépek a snittek, a beállítások, kompozíció, színhasználat, meg ilyenek. A Godzillában sem a kinematográfiával meg a technikai aspektusokkal volt a baj, hanem hogy a készítők félrehelyezték a történet fókuszát, nem tudták rendesen kezelni a szereplőket és a témákat, és folyton szopatták a nézőket. Elvileg a stúdió tanult belőle, reméljük, hogy a Disney is levonta a tanulságot.
Azt már nem mondom, hogy várom, sőt a SW VII-et se néztem meg, mert nem érdekelt és nem is hallottam róla jókat. De ha más nem is, küllemre biztos szép és hangulatos film lesz. A CGI minőségén egyelőre nem éri meg rágódni, a korai előzetesekbe sokszor kerülnek félkész effektek, amiket a kész filmre többször is átdolgozhatnak.
Mást értünk komor hangulat alatt akkor. Természetesen én se depressziós filmet akarok.
Pl. A birodalom visszavágnak elég komor, sötét hangulata volt a többihez képest és azt szokták mondani az a legjobb rész. Természetesen kiegészülve mókásabb jelenetekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!