Miért van lehurrogva az új Star Wars rész?
A régi trilógia óta alapvetően minden SW részről elkönyvelik, hogy sz×r.
Mit nem kapnak meg a sz×rozók, ami miatt minden SW rész egy tál ürülék szerintük? A mostanival éppenséggel mi a probléma? Valaki írja le nekem, aki szerint nem jó a mostani rész, hogy mit szeretett volna látni, mit nem kapott meg? Mi az, ami kevés, mi az, ami sok. Min változtatott volna?
És ne rontsuk el azoknak az élményét, akik még nem látták, ha spoilerezel, akkor jelezd, hogy olyan tartalom jön pár sorral lejjebb.
Hát utolsó... az egész írásodból az jön le, hogy az égvilágon semmit nem sikerült felfognod a filmből. De nemhogy nem sikerült, hanem nem is akartál felfogni semmit, és már eleve úgy mentél oda, hogy le fogod fikázni...
"Az első dolog, ami szemet szúrt a fő gonosz. Kylo Ren. Hiába hurrognak itt egyesek. A trailerekbe Sith Nagyúrnak volt beharangozva (saját csillagrombolója van)"
Már bocs, de ilyenről az égvilágon szó sem volt. Egyáltalán nem Sith nagyúr, semmi köze nincs a Sithekhez, ő ugyanis nem Sith, hanem REN!!!! Miért ilyen nehéz ezt felfogni, mikor a filmben is elhangzik, Snoke a "Ren lovagok mesterének" nevezi őt.
"Gyerek kora óta képzik rohamosztagosnak és összesz*arja magát egy csatában."
Nem összesz*arja magát, hanem képtelen ártatlan lakosokat lemészárolni, ő ebben nem akar részt venni. Egyszerűen csak van ÖNTUDATA...
"Ráadásul a rohamosztagosok vezetője - NŐ!!!"
És ezzel mi olyan nagy probléma?
"A kis droid maga a szaladgáló mikiegér karaktere, az egyszemélyes szórakoztató játékgép."
Mintha ilyen karakterek nem lettek volna az eddigi 6 részben :DDDD (C3PO, ewokok, Jar-Jar)
"Nem beszélve a rohamosztagosok sisakjáról, akik "napszemüveges vigyorgó figurák" lettek"
Erre nem tudok mit mondani, az értelmi szinted alapján meg sem lepődök egy ilyen kijelentésen
"A lény, amelyik az ételt adta a lánynak a sivatagos bolygón, hogy nézett ki???"
Hát Jabba sokkal szebb, igaz? :DDDDD
"Nézzük a kocsmába azt a kis sárga lényt... Ezt meg honnan szalajtották? Nem is Jedi, nem is erőhasználó"
Nem Jedi, de erőérzékeny... Figyelni kéne a filmre tudod, nem csak agyatlanul fikázni.
"Sőt, a lány "csak úgy véletlenül" leballag a pincébe és megtalálja Vader kardját????!!! WTF?? Ez már komolyan vicc!!!"
Nem értem mi a baj... Az eddigi 6 film tele van hasonló véletlenekkel.
"Nem beszélve a birodalomról, a jólfésült szőke náci gyerekekkel (Miért ne tegyünk már erre is utalást, ha már lehet)"
Mi a baj azzal, ha a First Order (igen First Order, nem birodalom - ez is mutatja, mennyire nem figyeltél a filmre) a Náci Németországról van mintázva?
"akit mellesleg a film végén simán lever egy tapasztalatlan "erő érzékeny" csaj."
Nem tudjuk, hogy ki ez a csaj, és mennyire erőérzékeny, erre majd választ kapunk a következő részben. Egyébként volt már vívótapasztalata ;)
"A birodalom, amely a Jedi Visszatér végén romokban hevert"
Csak mert meghalt Palpatine, már romokban van? Mikor Sztálin meghalt, nem omlott össze a Szovjetunió, akkor a Birodalomnak miért kellett volna.
Egyébként meg olvass utána, hogy milyen politikai események zajlottak le ebben a 30 évben, mielőtt fas*zságokat írsz
"Később ezt a szuper fegyvert, amit nem tudom ,hogy építettek meg 30 év alatt a semmiből, a lázadók 5 perc tanácskozás, majd "durr bele" módon megerőltetés nélkül elpusztítják!!!!"
Igen, úgy mint a 4. és a 6. részben is... mi itt a probléma (azt leszámítva, hogy ezt nem kellett volna 3. alkalommal ellőni)
"Érzelmi vonatkozása nincs a filmnek. Amikor Han Solo-t megöli a fia, még az a rész se vált ki meghökkenést a nézőből. Legalábbis nálam nem. Mégis mit gondolt az öreg Solo??"
Igen, azt gondolta, hogy van visszaút, mert a fia vívódott. Ő pedig az apja... az egyetlen aki képes lett volna segíteni rajta. Ha pedig nem taglózott le Han halála, akkor érzelmileg egy nagy 0 vagy...
Javaslom, hogy úgy nézz meg egy filmet, hogy oda is figyelsz közben... mert az írásodról sugárzik a tudatlanság!
1. Ezek szerint biztos nem értettem meg a végtelenül bonyolult és részletekig kidolgozott zseniális story-t. :)
- Elfogulatlanul ültem be a véleményem folyamatosan alakult ki. Reméltem ,hogy a rossz kezdés után jobb lesz a film, de sajnos tévedtem.
2. A trailer alapján ,valamint a sisak és az öltözet alapján egyértelműen sith. A sithek takargatják maszkkal az arcukat, mert többnyire az erő sötét oldala eltorzította. Valamint a hangja is "más" (azt már nem mondanám ,hogy mély, de lehet ,hogy a szinkron szXr). Szimbolikusan egyértelműen azt a látszatot akarták kelteni ,hogy sith nagyúr (ezért hasonlított kissé Darth Revanra). Sith vagy Ren? Tök mindegy hogy nevezzük. (Az erő sötét oldalát szolgálja, erő használó, szerintem ugyanaz, csak találtak rá egy másik kifejezést xdxddx). De ne vitatkozzunk erről mert lényegtelen. A lényeg az ,hogy béna a karakter és több sebből vérzik..
3. Ha ÖNTUDATRA ébred azt jóval korábban teszi, nem ilyen "béna módon". Ráadásul egy ilyen katonai rendben úgy nevelik a katonákat, hogy kiírtanak belőlük minden félelmet, kételyt ,hogy vakon kövessék a parancsokat akár az életük árán is. Egy képzett katona/rohamosztagos nem fog "így meginogni" és maga alá szXrni.
Ráadásul a felettesei észrevennék ,hogy balfék.
4.
Mondj már nekem egy híres nőnemű katonai vezetőt légyszíves, csakhogy a realitás talaján maradjunk (tudom ,hogy fikció, iróniából írtam). Vagy a nőknek kéne harcolnia szerinted és a férfiaknak otthon főzni? Bár Finn karaktere kétségtelenül erre hajaz. xdxdxdxdxd
5. A rohamosztagosok sisakja és a kis droid egyértelműen a gyerekek számára készült. Ez előbbi ,hogy ne legyen rémisztő a látványvilág, a második pedig ,hogy azonosulni tudjanak vele.
6. Értelmetlen. Szerintem nem odavaló az a lény.
7. A sárga lény. Erőhasználó... ahha.. csak kár ,h tök komolytalanul néz ki. Megint elüt a látványtól. Nem odavaló. Összecsapott.
8. A kardot minden misztikum és előzmény nélkül találja meg, csak úgy a semmi közepén. Ez a jelenet illúzió romboló. Hogy került oda a kard? xdxdxd
9. A náci propaganda egyértelmű , ehhez nincs mit szólni.
10. Hagyjuk már ezt... xdxdxd
11. Ezt is hagyjuk..
Ez a film csak a címében SW. A mai világ értékrendjét és értelmi szintjét tartalmazza, amivel a Disney eteti az amerikaiakat valamint az elbutított világot. Ha te erre vevő vagy és tetszett a film, akkor egészségedre.. :)
Nekem nem tetszett, de ez a saját véleményem.
Üdv. :)
"A trailer alapján ,valamint a sisak és az öltözet alapján egyértelműen sith. A sithek takargatják maszkkal az arcukat, mert többnyire az erő sötét oldala eltorzította."
Bocs, de ha jól emlékszem, csak 1 Sithet láttunk akinek maszkja volt (most a The Old Republic-ot ne vegyük ide). Kylo nem Sith, hanem Ren. Igen, lényeges, hogy nem így hívják, mert a Sith Rend és a Ren Lovagjai nem ugyanazok. Az egy dolog, hogy a sötét oldalt használják, de a szervezeti felépítésükben és ideológiájukban különböznek.
A szinkron szar, javaslom hallgasd meg a hangját eredeti nyelven. A kinézetével meg semmi baj nincs.
"Ha ÖNTUDATRA ébred azt jóval korábban teszi"
Miért? Most volt először akcióban
"Vagy a nőknek kéne harcolnia szerinted és a férfiaknak otthon főzni?"
Természetesen nem, de ki tiltja meg egy nőnek, hogy katonának menjen ha akar?
"A rohamosztagosok sisakja és a kis droid egyértelműen a gyerekek számára készült"
A droid valóban, de a rohamosztagos sisakkal még mindig nem tudom mi a baj. Mintha a régi rohamosztagos sisak félelmetesebb lenne... Ha film gyerekeknek készült volna, nem lenne mészárlás az elején...
"Értelmetlen. Szerintem nem odavaló az a lény."
Pedig az eddigi filmekben is találkoztunk már ocsmányabb lényekkel is :DDD De ha egy hutt lett volna, akkor meg az lett volna a baj, hogy nem találtak ki valami újat, igaz?
"A sárga lény. Erőhasználó... ahha.. csak kár ,h tök komolytalanul néz ki. Megint elüt a látványtól. Nem odavaló. Összecsapott."
Hadd idézzem Yodát: "Tudd meg a látszat csal! Mert velem van az Erő!" Yoda is komolytalanul nézett ki, de vele van az Erő. Maz lehet hogy komolytalanul néz ki, de vele is ott az Erő, és elég bölcs ő is.
"Hogy került oda a kard?"
Ezt Han is megkérdezi, mire Maz azt mondja, nincs idő most elmondani. De egyébként nem mindegy? Valahogyan megszerezte Maz, ha lényeges lesz, hogyan, akkor kifejtik a 8. részben.
"A náci propaganda egyértelmű , ehhez nincs mit szólni."
Na ebben legalább egyet értünk :D Csak nem értem mi ezzel a probléma. A Galaktikus Birodalom is a Harmadik Birodalomról lett mintázva, akkor az utódállamát miért ne mintáznák szintén arról?
"Hagyjuk már ezt... xdxdxd"
"Ezt is hagyjuk."
Ezeket nem tudom mire mondtad, idézhettél volna kommentemből, hogy érthető legyen. Mindenesetre ezzel a két válasszal csak azt ismered el, hogy nekem volt igazam, és nem tudsz mit felhozni az érvem ellen :D
Elfogadom, hogy nem tetszett a film, de ezt úgy írtad le, mintha egyedül neked lenne igazad, és rajtad kívül mindenki vak és hülye, akinek tetszett a film. Az IMDb elég jó indikátora annak, hogy mennyire jó egy film. A nagy többségnek tetszik.
És még mielőtt rólam is azt gondolnád, hogy elvakult vagyok... szerintem sem tökéletes a film, vannak benne hibák, hülyeségek, arról nem is beszélve, hogy kissé Új remény remake, de szerintem jó folytatás. Ezen az úton jól indult el az új trilógia.
Szerintem felesleges erről vitatkozni... Neked tetszett a film, nekem meg nem. Az egyetlen bajom ezzel a filmmel ,hogy a Disney csinálta.. mert ezzel belevitte a saját értékrendjét is ,ami azért erősen érződik rajta (látványelemek + történet). Ez az én bajom igazából. Már a Disney chanelt is utáltam amikor a húgom nézte itthon.. ettől meg az amerikai sziktomoktól is a falra mászok...
Egyszerűen nem egyezik az értékrendemmel. Úgy látom amúgy elég megosztó lett a rajongók körében is. Ez a kérdés is erről szól eleve...
Mivel korombéli szereplő sem volt ebben a részben azonosulni sem tudtam senkivel...
Szerintem főként a 2000-es korosztálynak készült...
Nembaj. Marad nekem az eredeti trilógia ,valamint az előzmények...
Ez a kritika elég jó szerintem:
"Az egyetlen bajom ezzel a filmmel ,hogy a Disney csinálta.. mert ezzel belevitte a saját értékrendjét is"
És az Disney értékrendjébe belefér az ártatlanok lemészárlása... Eddig egyetlen SW filmben sem láttunk vért, ebben igen...
Egyébként ez a mondatod is bizonyítja, hogy eleve úgy álltál hozzá, hogy "szar a film, mert Disney"
Mellesleg felsoroltál egy csomó olyan "hibát", amik az általad kedvelt 6 filmben is jelen vannak.
És még valami Kylo-hoz... Vele nem az volt a cél, hogy egy olyan ikonikus gonoszt hozzanak be, mint Vader. Kylo komplexebb karakter.
Kétszer láttam eddig moziban a Star Wars 7-et. Az első alkalommal nagyon nem tetszett, a második alkalom után pedig kifejezetten utáltam. Először magam sem tudtam észérvekkel, konkrétan megfogalmazva elmondani, hogy miért. Azóta persze ülepedett, és most megpróbálom normálisan megfogalmazva – nem sértve azokat, akiknek tetszett – megfogalmazni, hogy nekem (és valószínűleg sokaknak) miért is nem tetszett.
1984-ben (9 évesen) a Magyar Televízióban láttam először az SW Új reményt, és gyerekként tetszett, ahogyan a folytatások is. Hogy miért? Nehéz lenne megmondani. Talán azért, mert a végtelenül lecsupaszított messze-messze galaxisban, amelyről szinte semmi nem derült ki (a különböző fajok, világok sokszínűsége csak jelzésértékűen van jelen) lezajlott egy igazán eredeti ötleten alapuló izgalmas történet, amely alapvetően a karakterekre volt kihegyezve. A jól megformált karakterek, és a jól megírt karakterdrámák mozgatták az eseményeket.
Aztán részben egyetemistaként, részben fiatal pályakezdőként néztem végig az előzménytrilógiát, amely a nyilvánvalóan elhibázott lépései (Jar-Jar karaktere, Anakin nyafogó kisfiúként való bemutatása, rosszul alkalmazott szerelmi szál, stb.) ellenére is három dolgot nagyon szépen oldott meg.
1. Szépen kiszélesítette a galaxist, számos népével, fajával, a Köztársaság, a Jedi Tanács, a sith-ek és céljaik bemutatásával tiszta viszonyokba helyezte a drámát.
2. Számos új és izgalmas karaktert vont be a történetbe (Mace Windu, Grievous, stb.).
Ezzel a két dologgal számos új lehetőséget teremtett meg előzmények, eredettörténetek elmesélésére.
3. Minden hibája ellenére is hiteles előzmény tudott lenni: utánuk megnézve az eredeti trilógiát el tudtam hinni, hogy a dagobah-i remete az egykori Jedi Tanács bölcs és nagytekintélyű mestere. El tudtam hinni, hogy a gonosz Uralkodó az egykori Palpatine szenátor, majd főkancellár, mellesleg Darth Sidious. És el tudtam hinni, hogy az egykori nagy jedi lovag, az erő sötét oldalára áttért Anakin Skywalker rejtőzik Darth Vader maszkja mögött, akkor is, ha karakterük ezen része sokkal később lett megalkotva.
Így tehát a hat epizód egymással konzisztensen, egymás gyengeségeit erősítve, együtt alkotta meg a Star Wars világot, tulajdonképpen egymás értékeit kölcsönösen megadva és felerősítve.
Hogy ezek után mit vártam az Ébredő erőtől? Egy, az előzményekből logikusan következő, tisztán látható helyzetet, egy valóban galaxis méretű, színes világot, új, izgalmas karaktereket, új, izgalmas történetvezetést, a régi karaktereknél az előzményekkel való konzisztenciát. És mit kaptam? Egy homályos helyzetet, egy leszűkített világot, egy minden eredetiséget nélkülöző Új remény-koppintást, elnagyolt, néhol nevetséges karaktereket (Kylo Ren, alias Ben Solo). Az egyetlen valóban eredeti, szórakoztató, mégis ízig-vérig Star Wars-karakter az egész történetben: BB-8. És Han Solo? Az eredeti trilógiában végignéztük, hogyan válik hányaveti, egyik napról a másikra élő, mindenkinek tartozó űrkalózból komoly, felelősségteljes vezetővé. És nagyon szépen fejtették ki a jellemfejlődést! És mit láttunk most? Egy hányaveti, egyik napról a másikra élő, mindenkinek tartozó űrkalózt – 30 évvel öregebben. Han Solo szempontjából a Birodalom visszavág és a Jedi visszatér meg sem történt?
És ez utóbbi probléma átvezet a film legnagyobb problémájához.
Azt még nagy nehezen, hányingerrel küszködve, de le tudtam volna nyelni, hogy mindenestől törölték az EU-t, és maradt a 6 film, a két animációs sorozat, és egy pár, 2014 óta megjelent könyv. De akkor legalább ezekhez maradtak volna hűek!
De – ahogy láttuk – Han Solo szempontjából az Ep5 és az Ep6 meg sem történt. Leia-val való találkozásuk is mintha azt sejtetné, hogy volt egy rövid kalandjuk ezzel az űrkalózzal, ami mellesleg összehozott egy gyereket, és ennyi. Vader szempontjából – a két rövid utalás alapján – nem történt meg a teljes előzménytrilógia és az Ep6.
Hol van az előzménytrilógia izgalmas karakteralkotása? Hol van az a két-három mondat Darth Plagueis-ről, amely egy zseniális regény megalkotásához vezetett? Hol van Mace Windu lila fénykardja, ami önmagában is eredettörténet után kiált (akkor is, ha tudjuk, hogy Samuel L. Jackson kérése volt)? Hol van Dooku gróf, alias Darth Tyrannus izgalmas alakja?
Hol van a Clone Wars sorozat kreativitása, amely egy mini-trilógiában bemutat egy rabszolgatartó birodalmat? Hol van szintén ennek az animációs sorozatnak még az előzmény trilógiához képest is sokkal fejlettebb, komolyabb Anakin-karaktere?
Hol van a Rebels-sorozatban rejlő izgalmas potenciál, ami miatt várom a folytatást: Ashoka Tano találkozása egykori mesterével, Darth Vaderrel?
Sorolhatnám napestig, hogy mi az, ami miatt ezt a filmet nem tekintem folytatásnak.
Csak még két dolog.
1. Minden normális film, amit több részesre terveznek, felvet kérdéseket, amelyek a későbbi részekben megválaszolnak, és felvet kérdéseket, amik már ott megválaszolásra kerülnek, ezáltal válnak önmagukban is értékes alkotásokká. Jó példa a Terminátor Genisys (nekem tetszett). Ez a film csak kérdéseket vet fel, egyet sem válaszol meg, ergo önmagában értéktelen, a folytatások teszik (tehetik) csak értékessé. Hogy ezzel mi a baj? Hát az, hogy ez nem a kedd esti sorozat, hanem mozi. És hát a kedd esti sorozat aktuális részének folytatására csak egy hetet kell várnunk…
2. Sokan nem értik, hogy mi a baj azzal, hogy az Első rend túl nácisra sikeredett az egyik jelenetben. Egyszerű: az én világom, történelmem egyik legmocskosabb szakaszát ne vigyék bele szeretett messze-messze galaxisomba…
Utolsó: Látom sok dolgot nem értettél meg, ami a filmből nyilvánvaló volt (legalábbis nekem) és emiatt értelmetlennek tartod, illetve következetlennek.
Majd holnap írok róla bővebben.
01-02 18:06 - Szívemből szóltál :)
Utolsó. Nem tudom ,hogy láttad e a port.hu-n az SW filmek értékelését?! Az eredeti trilógia értékelése stabilan 9,4 es. Az eddig legalacsonyabb pontszámot a Baljós Árnyak kapta 8,3 -al.
Láttad már a hőn dédelgetett Force Awakens "tinidrámád" hány pontot kapott????
7,1 looooooooool (ezt nem foghatod arra ,hogy még kevesen szavaztak, mert a szavazók aránya kb. megegyezik a filmeknél dxxdxd).
Szóval a fizetett kritikusok és marketing "szakemberek" ügyesen felhypolták ezt a nagy adag lótúrót.
De most ,hogy a köd oszlik ,kezdenek felébredni az emberek a mámorból és egyre többen látják az igazságot...
... és én ennek végtelenül örülök!!!! :)))
Na, akkor most reagálnék, először is Edward Cullen-nek (mert ez rövidebb), utána pedig a "kritikára"
Edward Cullen:
Bocsi de nekem a port.hu nem színvonal... Amúgy meg láttad a film értékelését IMDb-n, vagy a Rotten Tomatoes-on? Mert ezek bizony neves külföldi oldalak, és ugyanúgy mezei felhasználók értékelnek ott is, nem kritikusok. a port.hu-ból csak annyi szűrhető le, hogy a MAGYAR nézők többségének nem tetszett. Amúgy meg azért nem tekintem valami színvonalas, mérvadó oldalnak a port.hu-t, mert már jóval a film megjelenése előtt lehet értékelni egy adott filmet. És sok gyökér meg is teszi...
01-02 18:06 - következzen a válaszkritika
"Hogy ezek után mit vártam az Ébredő erőtől? Egy, az előzményekből logikusan következő, tisztán látható helyzetet"
Véleményem szerint azt kaptunk, már amennyire ez lehetséges volt, hiszen 30 év telt el kronológiailag a Jedi visszatér óta, így nehéz teljesen konzisztensen kapcsolódni az előző részhez. Nos ugyanakkor azzal egyetértek, hogy a helyzet elég homályos volt... de ez nem értem miért baj, amikor még van hátra két rész a trilógiából, és minden kérdést nem kell megválaszolni a nyitódarabban.
"minden eredetiséget nélkülöző Új remény-koppintást" Kicsit eltúlozva ugyan, de ez igazából igaz. Sok hasonló elem van, de azért koppintásnak nem nevezném.
"elnagyolt, néhol nevetséges karaktereket (Kylo Ren, alias Ben Solo)"
Kylo Ren az eddigi legjobb SW karakter. Ilyen összetett karakterrel még nem találkoztunk a Saga során. Tudom, sokaknak az a baja, hogy nem egy sötét főgonosz akitől összeszxrod magad, akire fel tudsz nézni. Mert nem is az volt a cél, hogy egy Vader koppintást összehozzanak, Kylo mindig is úgy volt beharangozva, hogy "olyan karakter, amilyen még sosem volt a történetben". Soha nem volt beállítva badass főgonosznak. A swsaga.hu fórumán egy nagyon szép elemzést olvastam róla, ezt most megosztanám: "Kylo a legjobb ami a SW7-tel történhetett. Lehet, hogy én már túl öreg vagyok ehhez, de nekem 40 felett már a könyökömön jönnek ki ezek az agyoncsépelt, sztereotip filmbeli gonoszok amiket ti hitelesnek tartotok. A világ legfélelmetesebb gonoszai baromira nem voltak méltóságteljesek. Se Sztálin, se Hitler, se Néró, sem a modern kor diktárorai. Mind idegbeteg, megalomán, könyörtelen és paranoiás emberek, akik dokumentáltan tomboltak dühükben ha valami nem úgy jött össze ahogy akarták. Nem kizárólagos tini attitűd ez, sőt szerintem fogalomzavarban vagytok, mikor Kylo-t hisztisnek nevezitek. A hisztis emberek a műsorukkal a környezetüktől próbálják kikényszeríteni azt az empátiát és odafigyelést, amire vágynak, sokszor jelentéktelen dolgok felnagyításával, illetve a hibáikat mások előtt ezzel próbálják leplezni. Kylo magasról szarik másokra (empátia kuncsorgása helyett inkább lenézi őket). Ez az ember csak szeretne gonosz lenni, mert ettől reméli az erőt amivel túlléphet a saját kisszerűségén, azt hiszi hogy a harag, gyűlölet és társai is közelebb viszik a hőn áhitott sötét oldalhoz. Vader q****ra nem volt feleannyira sem gátlástalan / kétségbeesett mint ez a személyiségzavaros gyerek, Anakin / Vader imádta az anyját, imádta a szerelmét és mint kiderült a fiát is. Kylonak semmi sem szent, mindenkit gyűlöl, legfőképpen saját magát. Ennél jobb karaktert álmodni sem lehetne egy új SW trilógiába. Ezerszer több potenciál van benne mint az eddigi 6 rész összes karakterében együtt. A sisakja baromira nem funkció nélküli. Ez adja neki az erőt a folyamatos vívódás leküzdésére, a gyengeségének az álcája. A sisak lényege az hogy Kylo nem annak akar látszani mint ami. És még csak nem is másoknak akarja a sisakos Kylo-t mutatni, hanem saját magának. Amikor ledobja Han előtt pont ez kell hozzá, hogy átlépjen végre a másik oldalra."
"És Han Solo? Az eredeti trilógiában végignéztük, hogyan válik hányaveti, egyik napról a másikra élő, mindenkinek tartozó űrkalózból komoly, felelősségteljes vezetővé. És nagyon szépen fejtették ki a jellemfejlődést! És mit láttunk most? Egy hányaveti, egyik napról a másikra élő, mindenkinek tartozó űrkalózt – 30 évvel öregebben. Han Solo szempontjából a Birodalom visszavág és a Jedi visszatér meg sem történt?"
Nem tudom te hova figyeltél a film közben, de Han Solo MAGA MONDJA EL, hogy úgy tudta feldolgozni a fia elvesztését, hogy visszamenekült a csempészetbe.
"Vader szempontjából – a két rövid utalás alapján – nem történt meg a teljes előzménytrilógia és az Ep6."
Ezt nem értem, kifejtenéd?
"Hol van az előzménytrilógia izgalmas karakteralkotása?"
Rey neked nem izgalmas karakter? Cseppet sem izgat hogy ki ez a lány, akiben hatalmas az erő? Cseppet sem izgat Snoke eredete? Aki mellesleg lehet, hogy MAGA DARTH PLAGUEIS...
"Hol van Mace Windu lila fénykardja, ami önmagában is eredettörténet után kiált (akkor is, ha tudjuk, hogy Samuel L. Jackson kérése volt)?"
Hiányoltad a speciális fénykardot? Figyelted egyáltalán, hogy Kylo kardja milyen?
"Hol van a Rebels-sorozatban rejlő izgalmas potenciál, ami miatt várom a folytatást: Ashoka Tano találkozása egykori mesterével, Darth Vaderrel?"
Ez a rész vagy egymillió megválaszolatlan kérdést vetett fel, amilyekben ott van az általad keresett potenciál.
"az én világom, történelmem egyik legmocskosabb szakaszát ne vigyék bele szeretett messze-messze galaxisomba…"
Az eredeti trilógiába is belevitték...
"Hol van Dooku gróf, alias Darth Tyrannus izgalmas alakja?
Hol van a Clone Wars sorozat kreativitása, amely egy mini-trilógiában bemutat egy rabszolgatartó birodalmat? Hol van szintén ennek az animációs sorozatnak még az előzmény trilógiához képest is sokkal fejlettebb, komolyabb Anakin-karaktere?"
Az elején leírtad, hogy egy koppintás a film, ennek ellenére azt várad, hogy még nagyobb koppintás legyen? Ez érdekes...
"Ez a film csak kérdéseket vet fel, egyet sem válaszol meg, ergo önmagában értéktelen"
Ez nagyon nem így van, legfeljebb nem figyeltél eléggé. Legalábbis a fentiekből kicsit úgy tűnik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!