Miért van lehurrogva az új Star Wars rész?
A régi trilógia óta alapvetően minden SW részről elkönyvelik, hogy sz×r.
Mit nem kapnak meg a sz×rozók, ami miatt minden SW rész egy tál ürülék szerintük? A mostanival éppenséggel mi a probléma? Valaki írja le nekem, aki szerint nem jó a mostani rész, hogy mit szeretett volna látni, mit nem kapott meg? Mi az, ami kevés, mi az, ami sok. Min változtatott volna?
És ne rontsuk el azoknak az élményét, akik még nem látták, ha spoilerezel, akkor jelezd, hogy olyan tartalom jön pár sorral lejjebb.
Szerintem nem katasztrofálisan rossz a film, de tény, hogy én is mást vártam, azzal együtt, hogy biztos voltam benne, ez már egy új irányvonal lesz.
Arra viszont nem számítottam, hogy egy tervezett szappanopera első epizódja, bevezetője lesz a SW7.
Ötlettelen történetvezetés, befejezés nélkül - lásd a záró képsort, tipikus szappanoperás zárás.
A Star Wars világának alapszerelői a droidok, és az "űrlények", a számtalan galaxis lakói - belőlük nem sok maradt, a szereplők kevés kivételtől eltekintve sapiens.
Látványos a film, s azt mondom meg is lehet nézni, de ez egy lebutított világ, nem illeszkedik az előzményekhez.
A fekete ruhás főgonosz egy paródia, vicces, ahogy besül az elmetrükkel, ráadásul a végén bucira is veri egy autodidakta jedi jelölt, aki mindenféle képzés, gyakorlás nélkül használni tudja azt az erőt, aminek létezéséről előző nap még fogalma sem volt.
A mesevilág technikai hátteréről nem voltak eddig magyarázatok, az működött, s kész - nem kellett azon elmélkedni, hogy az miért lehet hülyeség.
A Halálcsillag is egy hosszú előkészület után "bumm" megsemmisített egy bolygót, nem kellett azon elmélkedni, hogyan...
Az új csodafegyver működését is fölösleges volt magyarázni: elszívja a nap (csillag) energiáját, Solo ugye meg is jegyzi, hogy amíg van fény, van remény... apróság csak az ilyen felvilágosításból az következik, hogy a néző akaratlanul elkezd kombinálni, "elhiszem, hogy pillanatok alatt több ezer fényévnyi távolságot utaznak, de azt nem , hogy egy csillag energiáját képesek elszívni"
Nem azt állítom, hogy ez rész nézhetetlen lett, de ez már egy másik világot mutatott, nem azt, amit megszoktunk.
Súlytalanok a szereplők, homály fedi a múltjukat, és fogalmuk sincs mit is akarnak.
A fekete csuhás főgonosz tart az apjától, bár próbálja tagadni (kell neki rosszalkodni), a roncsvadász fő célja, hogy várja, visszatérnek érte (kik?), a dezertőr tetteinek sincs kidolgozott mozgatója, s lehet sorolni tovább.
Ez egy teljesen új irányvonal, ami várható is volt, hisz ehhez már Lucasnak semmi köze, miután eladta a jogokat, még az ötleteiből sem kértek.
Nem állítom, hogy ez baj, de tény.
Lucasnak is voltak megosztó ötletei, de neki volt egy kialakult világkép, rendszer, és minden egyes epizód többé-kevésbé egy teljes fejezetté, történetté állt össze, még Solo betonba fagyaszása ellenére is.
A hetedik rész ezzel szemben úgy ért, véget, hogy alig történt valami, a záró képsorhoz 20 perc után is eljuthattak volna.
Nem azt mondom, hogy rossz volt a film, de önálló epizódnak gyenge... Valaminek a kezdetét festették fel, s ha ez egy heti rendszerességgel leadott sorozat első része lenne, annak szuper (és nagyon drága)... de nem sok rajongónak lesz türelme éveket várni arra, hogy kiderüljön, Luke hajlandó-e a kezébe venni a fénykardot, és egyáltalán ki az, aki most a kezében tarja.
Aztán ismét éveket kell várni néhány újabb válaszra? - ezzel a módival nagyon gyorsan elveszti Disney a rajongókat.
Mit kellett volna másképp csinálni?
A szereplők előtörténetének kibontására szentelni ezt a részt, mert a film végére sem tudunk szinte senkiről semmit, beestek a karakterek a filmvászonra, se múltjuk, se céljuk.
Mindenki hajandó lesz kivárni (lásd Harry Potter hosszúra nyúlt kalandjait vagy a Twilight részeket), mert nagyon nyitott ez a rész, tele van megválaszolatlan kérdésekkel. Azt gondolom, hogy ezekre lesz megoldás később és talán ez azért van így, hogy bemenjünk majd a következő részre is.
A film szerintem nagyon jó lett. Sokkal rosszabb filmeket is felmagasztalnak az egekig. Látványos, akciódús és a szereplők is majd kiforrják magukat az elkövetkező évek alatt.
1.annyi jóféle star wars történet van ami filmre kívánkozik hogy nem igaz,erre ez egy újra film lett.
2.a sith nevetséges,súlytalan,komolytalan egy vígjátéki karakter.
ez meg valszeg a dizni hatásnak köszönhető.
3.vívni évekig tanulnak a padavanok és a sithek is,itt meg ugye láttuk mi történt.
de való igaz,hogy luke-ot sem láttuk,hogy vívást,vívó taktikát és vívó gyakorló küzdelmeket csinált volna yodával,ami már annak idején is ki volt pécézve komoly hibaként,hogy akkor honnan a fenéből tanult meg vívni.
az utolsó tárgyi tévedésben él... Kylo ugyanis nem Sith, hanem Ren-lovag
hova figyeltél a film közben? úgy látom sehova, de azért kritizálod...
amúgy meg várjuk meg a teljes trilógiát, hogy összeálljon a kép, azután lehet értékelni rendesen ezt a filmet
még jó hogy nem most derült ki minden, akkor nem lenne értelme a 8-9-nek
Luke Skaywalker az Ezeréves Sólymon gyakorolta a vívást Ben Kenobi felügyelete mellett, egy speciális robottól - tehát tanult vívni.
Az szerintem is paródia, hogy egy képzett exjedit különösebb nehézség nélkül, kétszer is legyőzzön egy képzetlen kalandor, legyen bármekkora benne az erő, ha annak használatát soha nem tanulta.
Ezzel együtt ez nem az a "hú de rossz volt" kategóriás film, de a szupertől is messze van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!