Szerintetek ki ül a vastrónra majd a trónok harca végén?
Szerintem valami egészen váratlant fog majd húzni George R.R. Martin. Azért gondolom ezt, mert egyszerűen senki se annyira szimpatikus a jelöltek közül:
A vérfertőzésben fogant őrült Targaryenekből szerintem már nem kér senki sem az őrült király után. Szóval Danny vagy Aegon biztosan nem fognak a vastrónra ülni.
Stannis se sokkal jobb...
Mit gondoltok?
Szerintem is valami egyedi vége lesz. Szerintem nem azzal fog befejeződni, hogy ''ééés xy-ék kerültek a Vastrón-ra és uralkodtak míg meg nem haltak...'' stb.
Itt nem az fog számítani, hogy ki lesz az uralkodó, hanem hogy ki/kik lesznek a hősök. Mert 8000 évre visszamenőleg se emlékezik senki olyan sok uralkodóra, de akik nagy tetteket hajtottak végre fennmaradt a nevük és róluk mesélgetnek az egész sztoriban, meg várják ,hogy újra eljöjjenek.
Kamu Aegon tuti nem jut el addig, mivel a sorozatba nem került bele, és nemrégiben nyilvánosan is kijelentették a rendezők is, hogy a sorozatnak ugyanolyan vége lesz mint a könyveknek. Kamu Aegon ezáltal hogy nem került be a sorozatba, a könyvekben is meg fog murdelni. Teljesen ésszerű az egész.
https://www.youtube.com/watch?v=TfvVluNxujc 34:30-tól
Meg ami a sorozatból még kiderült, hogy mire Daenerys eljut Westeros-ra Királyvár kihalt lesz és valószínűleg egész Westeros-ban Más invázió van.
https://www.youtube.com/watch?v=l7VuGknEfQY Mert ez az átszerkesztett jelenet is egy könyves spoiler.
Nem mellesleg a Fal kapuján is kisétál Dany. Aztán hogy összefutnak-e valahogy Jon-al ők ketten...az már hivatalos, hogy Kit Harington-al(Havas Jon) a 6-7. évadra is leszerződtek(spoiler) és elég valószínű, hogy az 5.-ben megtörténik a szurkálás.
Én abban bízok,h újra 7 (vagy több) királyság lesz a végén.
De egyébként sztem a felsoroltakból messze Stannis lenne a legjobb király. Dany egy várost se tud irányítani meg mindig a sárkány hülyeségekkel jön, az olyan brilliáns meglátásai mint pl. (nemtom mit hogy fordítottak magyarra pontosan, így maradok az angolnál) "You are the blood of the dragon. You can make a hat." ...
Aegon ügyben az sem biztosh Targaryen. Egy csomó valyriai kinézetű szajha van pl. Lysben is.
És az említett Jon? Naneee... Viccnek is rossz. Már az Őrség tagjai is annyira elégedettek volna vele,h inkább megkéselték. Ha ki is derülne,h Rhaegar és Lyanna a szülei, és esetleg Rhaegar Lyannát is feleségül vele Elia mellett, és ha király is lenne Jon, hogyan neveznék? Jon the Oathbreaker? :D Én is amellett vagyok h az említett 2 a szülei, és ha ki is derül 100%-ra, akk remélem,h Westeroson senki se fogja megtudni, 1-2 embert leszámítva.
Stannist viszont mindig becsületes éserősként jellemzik,olyan aki tudna uralkodni, viszont pl. Cressen maester szerint híján van bölcsességnek és ezt láthatjuk is :D Ő tényleg olyan, amilyennek Cressen, Donal Noye meg még vki mondták. Tehát az említett mellett, Donal Noye a fémekhez hasonlította a Baratheon testvéreket, és azt mondta,h Stannis a vas, kemény és erős, de idővel egyre gyengül és eltörik mielőtt meghajlana vagy vmi ilyesmi, szó szerint nem emlékszem rá. Vagy,h Stannis vagy győzni fog vagy teljesen elbukni,de köztes út nincs számára.
Jon-hoz hozzáfűzve azért ember legyen a talpán aki azokban a helyzetekben megőrzi az esküjeit. Szerintem mindvégig helyesen cselekedett és ez a lényeg. Meg akarja menteni az élőket a holtaktól...mi ebben a rossz? Csak az őrség többi tagja ezt nem érti, mert nem éltek együtt a vadakkal, és úgy tekintenek rájuk mint a mesékben, amiket róluk hallanak.
Jon tudja hogy szimpla emberek más szokásokkal.
Ahhoz meg hogy sok esküt megszegett Jaime véleménye a legideillőbb: ''Az a sok eskü(felsorol néhányat)...mindegy mit csinálsz így vagy úgy de mindenképp megszegsz párat.''
Igen, észszerű amit tett Jon,de túlságosan tágan értelmezte a feladatát. De érthető a többiek felindulása Jon ellen, csak itt a 2 fél élete teljesen máshogy zajlott.
Az Őrség tagjainak nagy része több évet lehúzott a Falon és nem vegyült a vadakkal, így a felderítők persze h nem kedvelték őket, mivel folyamatosan ölték egymást, a többiek pedig azt tudták,amit a felderítőktől hallottak.
Ezzel szemben Jon elidőzött náluk, az egyik beleszeretett, rájött h ők is csak emberek, stb. így őket is megkell védeni.
A Falon a legtöbben menekültek, gazfickók, egyszerű emberek. Az ő többségük elszarja,h másokkal mivan, mivel valszeg anno őket is leszarták, mivel nincstelenek voltak. Vannak néhányan akikre ráerőltették a feketét (pl. Alliser Thorne), tehát egyik napról a másikra mindent felkellett adniuk és a Falra menni, így nem csoda,h ők is leszarják a többieket, főleg a vadakat. És nagyon kevés olyan van,aki jó családból származik (pl. Jeor Mormont) vagy csak vmilyen okból segíteni akarja az Őrséget (pl. Donal Noye).
Ezzel szemben ott van Jon, aki Észak legnagyobb úrának fattyú fiaként nőtt fel, de szinte mindent megkapott, tanították, jómódban élt, látta h Ned hogyan bánik a parasztokkal, stb. így nem meglepő,h átvette a szokásait és ő is segíteni próbál, csakhogy a többiek nem voltak ilyen szerencsések, és sokan közülük nem azért nem értik ezt meg, mert agyban gyengék, hanem egyszerűen nem értik,h hogyan működik/telik pl. egy Stark élete, tehát a fentebb leírtak miatt.
Nekem Jonnak ez a cívódása mindig Barristan Selmyére emlékeztetett, miután Dany eltűnt és nem tudta,h mit tegyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!