Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Trónok harca vagy A gyűrűk ura?

Trónok harca vagy A gyűrűk ura?

Figyelt kérdés
Melyik fantáziavilág tetszik jobban? (A Hét királyság vagy Középfölde?) Csak írd le a (film,sorozat)címet,amelyik jobban tetszik.

2014. aug. 23. 14:05
1 2 3 4 5
 21/41 A kérdező kommentje:
Két újabb szavazattal 5:5,de ez is döntetlen. :)
2014. aug. 24. 21:29
 22/41 anonim ***** válasza:
79%
A gyűrűk ura (Mert egészen hihetetlenül kidolgozott világa van, nyelvekkel és több ezer évnyi történelemmel, A tűz és jég dala világa realisztikusabb a kiszámíthatatlanságával és a hatalmi harcaival, de még a novellákkal együtt sem olyan elképesztően részletes, mint a másik. Éppen ezért várom, hogy megjelenjen a World of Ice and Fire.)
2014. aug. 24. 21:59
 23/41 A kérdező kommentje:
Akkor fordult a kocka,5:6
2014. aug. 24. 23:53
 24/41 anonim ***** válasza:

Tűz és jég dala, aki szerint nem elég kidolgozott azt javaslom olvassa el a könyvet, nézzen kicsit a sorok mögé. Úgy értemkonkrét történelme van Westeros vilàgànak 300 évig visszamenőleg tudjuk ki volt a kiràly, milyen ember volt, kik voltak a gyerekei azok kikkel hàzasodtak, mikor milyen hàború dúlt, különböző mítoszok, balladàk vannak benne, megvan a maga földrajza, éghajlata. Egy karakter se fekete-fehér.

Gyűrük ura is kedvenceim közé tartozik de koràntsem ragadott magàval annyira mint a Tűz és jég dala

2014. aug. 25. 07:43
 25/41 anonim ***** válasza:
100%
A gyűrűk ura:)
2014. aug. 25. 08:27
 26/41 anonim ***** válasza:

Én már szavaztam a Tűz és Jég dalára, de ha a Gyűrűk Urára szavazók indokokat hoznak fel, akk reagálnék rá.

Nemtom, miért mondják,h nem elég részletes vagy kidolgozott. Ahogy egy korábbi válaszoló is mondta,h pl. a Targaryen ház története 300 évig van úgy visszavezetve,h a legfontosabb tagjait, az azok között kialakult kapcsolatokat, a sárkányaikat, a cselszövéseiket stb. ismerjük. De nem csak a Targaryenek, hanem más házaktól, és Essosról is rengeteg történet ismert. Sok különböző vallás van benne, amelyek közül több is eléggé kidolgozott. És lehetne még sorolni.

A Gyűrűk Ura sztem túlságosan gyerekmese. Vannak jók és rosszak, és a jók mindig győznek. Ellenben a másikban több, eltérő oldalon álló szereplő szemszögéből ismerhetjük meg a történetet, így nincs élesen elkülönölve a jó és a rossz.

2014. aug. 25. 10:07
 27/41 A kérdező kommentje:
6:7
2014. aug. 25. 20:53
 28/41 anonim ***** válasza:

#22 vagyok

A világokat összehasonlítva én például nem azt mondtam, hogy a Trónok Harca nem részletes, többek között azért szeretem, mert az. De Tolkien munkája valami hihetetlen. A tűz és jég dala is rengeteg történelmet (több száz év), országleírást és jóslatot, és sok családfát tartalmaz (a történeten túl), de A gyűrűk ura világa saját teremtéstörténettel, több ezer évnyi meglehetősen részletes történelemmel, történetekkel, énekekkel, rengeteg családfával és saját nyelvekkel rendelkezik. Gondolom (és remélem is), hogy Martin ír még háttérsztorikat, és várom a World of ice and fire-t is.

Tehát összefoglalva: a Tűz és jég dala világa nagyon részletes, A gyűrűk ura világa pedig hihetetlenül, elképesztően részletes.

2014. aug. 26. 15:07
 29/41 anonim ***** válasza:
100%
Mindkettőt nagyon szeretem de számomra mindig is a Gyűrűk ura marad a favorit.
2014. aug. 27. 17:55
 30/41 yeti41 válasza:

Trónok harca!!

Winter is coming!

2014. aug. 30. 11:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!