Tudnátok ajánlani olyan fantasy regényeket, amelyek legfeljebb 3 részesek és nincs tele közhelyekkel és véleményetek szerint a legjobbak közt van?
Figyelt kérdés
olvastam már a Gyűrűk Urát, Harry Pottert, A tűz és jég dalát, Narnia krónikáit, de most nem akarok ilyen hosszúságúakat, ezért trilógiákat keresek, vagy akár egykötetes, de nagyon jó fantasyt2014. júl. 23. 20:49
1/6 anonim válasza:
Arany iránytű,
Silvana De Mari könyvsorozata,
Dűne (ez hivatalosan scifi, de sztori és felépítése alapján sokkal inkább fantasy)
Galaxis útikalauz stopposoknak
2/6 anonim válasza:
A 'Kalauzt azért ne soroljuk se a fantasy, se a trilógiák közé (noha a világ leghosszabb trilógiája öt részben).
Én mindenképpen ajánlom még Ursula K. Le Guin Szigetvilág-történeteit (összefüggő, de önmagában is olvasható regények, 4 nagy van); Terry Pratchett Korongvilág-regényeit (akármelyiket, kezdheted mondjuk A mágia színe/fénye kettőssel). Trilógia még a Ködszerzet (itthon hat könyvben adták ki, kettő tesz ki egy részt) Sandersontól; Michael Moorcock Kardok vihara című műve; Kornya Sötét Mersant története ugyan nem, de ha csak az első hármat olvasod, az még trilógia :).
3/6 anonim válasza:
Mondjuk Suzanne Collins Az Éhezők viadala, bár inkább sci-fi és egy kis fantasy ötvözete.Ilyen még A beavaott is.
5/6 A kérdező kommentje:
köszi szépen, utánanézek mindegyiknek! :) (leszámítva az éhezők viadalát, a film alapján nagyon gyengének ítéltem meg, az alap sztori és felvetés tök jó, de kevés..)
2014. júl. 25. 18:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!