Mik voltak szerintetek az eddig eltelt évtizedekben a
legjobb Oscar-díjas filmek?
Figyelt kérdés
az én véleményem szerint:
30-as évek: Így élni jó
40: Casablanca
50: Mindent Éváról
60: Arábiai Lawrence
70: Száll a kakukk fészkére
80: Az utolsó császár
90: A rettenthetetlen
00: A tégla
2014. jan. 24. 15:52
1/5 anonim válasza:
Nyugaton a helyzet változatlan
(All Quiet on the Western Front, 1930)
A diktátor
(The Great Dictator, 1940)
A vihar kapujában
(Rasomon, 1950)
Egy asszony meg a lánya
(La ciociara, 1960)
Szerelmi történet
(Love Story, 1970)
Átlagemberek
(Ordinary People, 1980)
Született július 4.-én
(Born on the Fourth of July, 1989)
Korcs szerelmek
(Amores perros, 2000)
2014. jan. 24. 21:56
2/5 A kérdező kommentje:
sorry, úgy értettem, hogy a legjobb film kategóriában nyertesek közül ;)
2014. jan. 24. 21:58
3/5 anonim válasza:
Szerintem a Száll a kakukk fészkére, és a Casablanca kivételével a többinek nem adtam volna semmilyen díjat.
2014. jan. 24. 22:08
4/5 anonim válasza:
A harmincas évekből csak az Elfújta a szél és az Ez történt egy éjszaka volt meg, így nem tudok véleményt mondani. Negyvenes évek dettó (Casablanca, Mrs. Miniver). Ötvenes években nagy klasszikusok kaptak Oscart, talán a Ben-Hurt emelném ki. A hatvanas években is voltak igen jók, legyen mondjuk az Arábiai Lawrence. Hetvenes évekből abszolút a Keresztapa és a Keresztapa II a favoritom. A nyolcvanas évek meglehetősen hígra sikerültek, a Gandhit és A szakaszt emelném ki. Kilencvenes évekből szerintem is A rettenthetetlen viszi a pálmát, az új évezredben pedig a Gyűrűk ura harmadik része (bár szerintem az első kettő is nagyon megérdemelte volna). 2010 óta pedig kifejezetten gyatra az Oscar-díjasok sora...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!