Akik szeretik a horror filmeket, miért szeretik, miért jó nekik a borzongás?
1. Egyesek a horrort szeretik, mások a nyálas romantikát.
2. Felőlem tűzre vetheted.
Mindenkinek más az ízlése. Van, aki nem szereti, de az ilyen ember nem is értheti meg, hogy aki szereti, az miért szereti.
Én speciel szeretek beleborzongani egy-egy jó horrorjelenetbe, szeretem látni, hogy mi történik, miket visznek bele olyan filmes jelenetekbe, amik más műfajokban nem, vagy csak ritkán fordulnak elő.
De aki nem hasonlóképp gondolja, annak ezek csak szavak, ettől még nem fogja megérteni, miért mást szeret az, akinek más az ízlése.
Én nagyon nem szeretem a horrort!
Ha kinyitod a TV- t, akkor bármely csatornára váltasz, akkor vagy fejbe rúgják, vagy felrobban, felgyújtja, elsüllyed, összeomlik, Elrabolják az atomvonatot, vagy hajót, terrortámadás ér egy várost, valamilyen földönkívüli lény, vagy erő gyilkolja az embereket, elterjed valamilyen halálos vírus, stb.
Aki szereti, az nézi, és tudja, hogy minden nap ilyen filmek tömkelege megy, akár melyik csatornára váltasz át.
Karácsonykor is mennek ezek a jézusos filmek, amik még hátborzongatóbb erőszakról szólnak. A horror szabályosan terrorizálja azokat, akik esetleg szeretnének nézni egy kellemes ellazító szeretetről szóló, megható filmet. Ilyen szinte nincs is, vagy csak elvétve.
Ez a rengeteg erőszak teljesen beépül a gyerekek tudatába, úgy, hogy észre sem veszik, csak ők is hasonló viselkedési formát vesznek fel. A gyerekjátékok 90 % -a is valamilyen háborús játék. A neten is a gyerekek harcosat játszanak. Tankháborúra buzdítják a reklámok is őket.
Most az aki szereti a horrort, tegye a szívére a kezét és becsületesen mondja ki, hogy nincs igazam, nem sok a horror a TV -ben, moziban.
Csak egy kicsivel több szeretetre vágyok a médiában. Talán az isiben is kevesebb lenne az erőszak. Az osztályunkban is 11 fiú jár, és abból nyolc ilyen szekrény jellegű. Ha hallanak valami rendezvényt, ahol lehet jókat hőbörögni, Ők tuti ott vannak. Az egyiket a rendőrök a suliból vitték el, mert szétvert egy ügyfélszolgálatos pultot a telefonrendelés közben. 14 éves. Az ügyintéző nem adott neki valamilyen 100000 Ft.- feletti készüléket, csak a szülői aláírás hiányzott. Ha ez előírás akkor az eladó nem tehet mást. Miért kellett erőszakoskodnia az ügyintézővel? Nem ő hozza a rendeletet, ő csak betartja. De ez nem jut el a kis csökött agyáig, mert csak az számít, hogy jót balhézzon és leverjen valakit. Az erőszakon nőt fel, és még nőni fog.
Hát én így állok hozzá a horrorhoz.
6. válaszoló
Ne keverd a horrort az erőszakkal a filmekben! A krimikben is van egy gyilkos, az akciófilmek többsége is teli van repkedő töltényekkel, vérrel és hullákkal, a kalandfilmekben is vannak halálesetek, akár állattámadások is, a fantasyk és sci-fik rendszeresen szólnak különböző fajok háborújáról, a thrillerekben is vannak durva, erőszakos jelenetek, de ezek egyike sem horror!
Az, hogy sok az erőszak a filmekben, teljesen más lapra tartozik, és a kérdéshez sincs köze, már bocsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!