Ha a star wars béli 1. Galaktikus Birodalom valahogy felfedezne egy olyan technológiát ami képes lenne őket átvinni a star trek világába mi lenne e reakció a föderáció részéről?
Azt tudjuk és egyértelmű hogy ahol a birodalom megjelent nemsokall később az ő zászlóik lobogtak így egyértelmű hogy azt a galaxist is csak egy újabb elfoglalható területnek mondanák szóval a tárgyalásokra esély se lenne.
Mit csinálna a föderáció? alapból lehet összezavraná őket hogy ugyan az a faj harcol ellenük.
Azért karcolja az alkalmazott tudomány felszínét, a filózófia tudományába meg nagyon mélyen belemegy. pl: mesterséges intelligencia öntudatra ébredése, kollektív tudat, idődilatáció, tökéletes virtuális tér stb.
StarWars-ban ilyen nincs legfeljebb az ezotérikus erőn lehet elgondolkodni. :)
De a kérdésre még mindíg nem érkezett helyes válasz.
Star Trek flotta/szárazföldi haderő VS első galaktikus birodalom flotta/szárazföldi haderő.
@Kérdező: 1. Van nevem, megengedem, hogy azon szólíts.
2; Igen, van benne politika. Idealizált jellemekkel. Nem véletlenük nevezik a műfajt űroperettnek.
A Trekben is van politika. Főleg diplomácia. És mindkét univerzum politológiájáról született elemzés. Egy ilyen van Tóth Csaba könyvében (A sci-fi politológiája).
3; A mentőkabint nem tudom, de az ionhajtómű sokkal korabbi, mint a SW. A Treknek meg a mobiltelefont köszönhetjük. Például.
34# 1. Miért is kellene a neveden szólítanom? Úgy szólítanak ahogy akarlak és bocs de nincs kedvem kiirogatni csak azért mert láthatóvá tetted. De tessék Tom Benko
2. Rohadtul nem idealizált pl a jóságos Jedik ugyan úgy beleszólnak és a szenátus nem tud velük mit kezdeni (mint ma az egyházzal), a szeparatisták egyszerre vannak jelen a szenátusba és harcolnak is a köztársaság ellen . Vannak hirtelen párfordulások , jelen van a korrupció ugyan úgy működik mint a valóságba akkor a valós politika is idealizált?
@Kérdező: Talán mert nem szám vagyok. Szívem, ha úgy szólítanálak én is, ahogy akarlak, már rég megsértődtél volna, úgyhogy kérlek, ne pattogj.
2; Idealizált jellemek. JELLEMEK. nem politikai oldalak.
Amúgy az említett könyvben pont ki is elemzi Tóth Csaba, hogy miért gond a Jedi rend beleszólási lehetősége, illetve miért okozták pont ezzel a Köztársaság bukását.
1.Itt mindenki ezen a nyomorult oldalon számmal írja hogy kihez beszél csak neked böki a csőröd szóval te ne pattogj.
2. A jellemek se épp idealizáltak
@Kérdező: Nem mindenki. Némelyek. De vergődj tovább. Én nem látom a nevedet sehol, az oldal "Kérdező" név alatt jeleníti meg a kommentjeidet, szóval nem tudom, milyen néven szólitsalak.
2; Aha, nem. Olyan bonyolult jellemek vannak, mint egy legókocka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!