Star trek (föderáció) vs star wars (birodalom)? Tudom volt már kérdés.
Hosszú lessz.
Szóval döntsük el végre.
Mai nap rátaláltam egy videóra ahol meg van animálva (kifejezetten sz@rul) egy csillagromboló és az enterprise közötti harc de a csávó a birodalmiakat olyan inkompetens barmoknak állítja be hogy gyakorlatilag amíg az enterprise szembe van velük lőnek rá kettőt és mintha ott se lenne állnak és lóf@szt se csinálnak a hajón olyan hogy pajzs valamiért nincs 4 tie-t kiküldenek amik az enterprise pajzsához érve felrobbannak (full star trek fanatikus aki semmit nem tud a másikról)
Na de nézzük csak meg egy csatát viszont előtte az erőviszonyokat
Birodalom:
26.000 csillagromboló
30.000.000.000.000 katona (sw ről beszélünk ott ez számít nagy hadseregnek mondjuk egy egész galaxis irányításához kell is)
Több millió tie vadász, TIE-bomber, TIE-interceptor, tie-advanced, TIE-defender
Szintén milliós szatelitek amik mondhatni a védelmi funkció az űr béli létesítmények körül.
Most ne nézzük a halálcsillagot
Vader, palpatine, inkvizítorok.
Kitűnő stratégák (pl thrawn)
Star trek:
Számadatokkal nem tudok szolgálni mert nem igen találtam.
De a fegyvereik valamivel erősebbek,
Hajóik telepakolva fegyverrel
Szintén jó stratégák és ugye a teleportáció.
A helyszín mondjuk legyen a tatooine (csak hogy a trekesek is tudják miről beszélek mert remélem legalább azt tudják hogy melyik bolygó)
Birodalmi oldal :
25 db birodalmi 1.csillagromboló 1 db executor osztályú
15 db cruiser (nem jut eszembe magyarul)
A bolygó felszinén 10.000 rohamosztagos, 50 db AT-AT, 70 db AT-ST, 100 repulzoros tank és tie úgy kb az összes tie fajta az égen
Vader, palpatine az inkvizítorok közül a 3. És a 2. Nővér és thrawn, piett Admirális vesz részt a harcokban
Föderáció : ugyan annyi hajó mint a birodalmi oldalon
Szintén 10.000 katona (a páncélozott járművek terén nem nagyon tudok a trekel kapcsolatban mit mondani hogy egyáltalán vannak e
Meg úgy a légierő terén se sokat) de na ha vannak akkor azok is ugyan annyian vannak (muszály így írnom mert így is hosszú lessz.
Ne úgy nézzük hogy amit az író akar mert annak semmi értelme a ti véleményetekre vagyok kiváncsi és kérek midnenkit hogy ne csaj egy szóba válaszoljon és ne legyen felesleges vita ha lessz is az is normál keretek közt.
A galaktikus birodalom simán.
Most komolyan,palpi császár meg Thrawn főadmirális?
A galaktikus birodalomból 1 executor vagy bellator meg 1-2 sima 2.osztályú csillagromboló képes elpusztítani egy full bolygót orbitális bombázással.
De most őszintén a trekesek mindig a lézerrel jönnek (ja nem amit használnak az plazma) de kérdem én ha egy csillagromboló nem tudná lelőni pl az enterprise-t akkor hogy a jóbüdös francba hódították meg az ismert galaxist? És tartották konntroll alatt a teljes civil lakosságot?
Én is elmondom elég 2 darab rombolónak beálnia a tatooine körüli pályára és orbitális bombázásba kezdenie 3 darab a rombolóknál sokkal gyengébb venator a temger mélyére küldött egy egész várost akkor egy modernebb és jobb fegyverzetű birodalmi osztályú mit csinál azok a turbólézerek mocskosul erősek amikor lelőnek egy hajót ott nem látszik de amikor a földet célozzák meg már majdenem eléri 5 hirosimai atombomba erelyét és ezzel lőnek másodpercenkét egy óra alatt egy egész kontinenst elpusztítanak hogy utána ott már nincs élet akkor ne mond már hogy a trekes pajzs majd kivédi
"ne mond már hogy a trekes pajzs majd kivédi"
Attól függ, ki írja a fanfictiont. Nem valós dolgokról van szó, miért ne védhetné ki?
@5:
Ahogy a hatos mondja. Kizárólag az író fantáziája határozza meg az eredményt.
Ha külső környezeti károk alapján próbáljuk megítélni a dolgokat, belefutunk abba, hogy nem annyira konzekvensen vannak megírva ezek a történetek. De ha mégis ragaszkodunk hozzá: Az 1 óra alatt elpusztítanak egy teljes kontinenst, az nem túlzottan impozáns. Finoman szólva sem. A 23. közepén valahol itt tartott a dolog:
Ez néhány foton-torpedó volt. Ennyit egy 23. századi hajó pajzsa talán kibír, de a Domínium-háború korabeli hajók pajzsának a 23. századi fotontorpedók biztosan nem jelentenek nagy kihívást. Az utána következő korok regeneratív pajzsainak meg semmit nem jelentenének.
Emlegeted az Enterprise-t, pedig már írtam, ahhoz, hogy bármit mondjunk, nem ártana tudni, melyik korban vagyunk Star Trek ügyileg, és melyik Enterprise-ről beszélünk. Nem épp mindegy, hogy teszem azt, NX-01, NCC-1701, NCC-1701-D vagy épp NCC-1701-J.
Ha én lennék ilyen fanfiction írója, akkor első körben talán az NCC-1701-E-t választanám, ha már Enterprise. Az NX-01 egyértelműen esélytelennek látszik. Az NCC-1701 és 1701-A, ha külső károk alapján próbálunk meg kitalálni valamit ("egy óra alatt elpusztít egy kontinenst"), már több, mint elég erős, de, mint szabad kezű fanfiction író, megadnám a Birodalomnak azt, hogy ennél a látszatnál erősebbek. Viszont egészen biztosan nem adnám meg azt, hogy a késő 24. századi borgnál erősebbek legyenek. Így annak a kornak az ütőképesebb hajóival lenne fair és izgalmas a dolog. Souvereign-osztály, Defiant-osztály, kvantum-torpedók stb stb.
Második meggondolásra lehet, hogy kicsit túltoltam és tényleg inkább a 23. század közepi Föderáció lenne a reálisabb ellenfél, korai Constitution-osztály, fotontorpedók stb...
A lényeg: ezeket az összehasonlításokat nem szabad és nem is lehet túl komolyan venni. Mivel az egész fantázia, egzakt válaszok nem léteznek, egészen nevetségesen szélsőségesen eltolt erőviszonyokat leszámítva (lsd pl, teljes Birodalmi csillagromboló gárda vs NX-01 Enterprise). A többi meg az író szándékán múlik.
De tételezzük fel hogy át teleportálnak vader hajójára amin vader tartózkodik na most átmegy néhány vörösinges mennyi esélyük lessz vader ellen [link]
kb ennyi.
Ha nincs is ott vader is meghalnak (mert hát ugye tudjuk hogy a rohamosztagosok nem tudnak célozni de a vörösingesek mindig meghalnak)
"mert hát ugye tudjuk hogy a rohamosztagosok nem tudnak célozni de a vörösingesek mindig meghalnak"
Ez pontosan így van 😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!