Kinek mennyire tetszett az új Jurassic World?

Nekem tetszett is meg nem is.
Sok jó ötlet volt benne, csak nem igazán voltak kihasználva.
A Fallen Kingdom csúcspontja az volt, hogy a dinoszauruszok kijutottak a kontinensre. Én értem, hogy a Dominion = világuralom nem a dinoszauruszokra vonatkozik, hanem a Biosyn Geneticsre, akik megszerezték az InGentől a dínó klónozást és most ők "uralkodnak" ebben, viszont nem kellett volna elhanagyolni azt sem, hogy a dinoszauruszok a kontinensen szaladgálnak.
Szóval az a bajom, hogy ez a film tulajdonképpen nem más, mint az összes eddigi film, csak itt a dinoszauruszok nem egy szigeten vannak bezárva, hanem a fekete piacon és a Biosyn völgyben. Mitől mások ezek a helyek, mint a szigetek? Semmiben. A dinoszauruszok ugyanúgy el vannak zárva. Semmi hatásuk nincs a Földre.
Szerintem pl. a sáskás problémát nekik kellett volna megoldaniuk. Mivel prehisztorikusok, ezért a ragadozóik is lehetnek azok. Pl. a biosyn elvesztette volna teljesen a kontrollt, de a szabadon élő dimorphodonok felfalják a sáskák kicsinyeit vagy ilyesmi.
Szóval érdekes lett volna mutatni pl. pozitív hatásokat.
Na mindegy. Szóval az a bajom, hogy ez már a 6. film, ugyanazzal a történettel. A látszat olyan, hogy haladtunk valahova, de ez nem igaz, csak az új sziget a Biosyn völgy volt.
A film nem használta ki minden potenciálját. Ami szomorú. És ha lesz a jövőben film, akkor félek, hogy megint csak ezt fogják ismételgetni: a dinoszauruszok be vannak zárva valahova és kiderül, hogy ez nem volt jó ötlet.

Szerintem magasan a leggyengébb Jurassic film volt ez.
A régi szereplőknek semmi súlya és értelme nem volt itt, csak leszerződtették őket, hogy minél több embert a mozikba csábítsanak.
Claire lefutja a raptort...
Egyik főszereplő sem hal meg, még véletlenül sem, pedig mind halott kéne legyen ezekben a helyzetekben. De ilyenek az előző részekben is voltak, de itt annyira buták voltak megoldva, hogy már fájt.
Az őz halál lazán eszik, miközben jön mögötte a dínó. A nyúl sem mozdul pedig ott a farkas is meg a raptorok... Ez a film alapján minden dinoszaurusz és sima állat is buta és/vagy süket.
A film végi monológnál miszerint "együtt kell élni velük" együtt úsznak a bálnák a mosasaurusszal, a madarak együtt repülnek a pteranodonnal. Ergo a táplálék szorosan együtt mászkál a ragadozójával.. Irtózatosan buta egy film lett. Colin Trevorrow ennyit tud...
Az eredeti trilógiából egy csomó jelenetet egy az egyben átültettek ide és rohadt idegesítő volt. Meg lehet ezt csinálni elegánsan is, hogy nosztalgikus legyen, de amikor 10x az arcodba tolnak ilyeneket az idegesítő.
Ötlettelen, rém gyenge, de leginkább buta film lett.

Tulajdonképpen tetszett (nem is néztem az órámra, csak már a legvége felé), de egyetértek azzal, hogy túl sok dolgot akartak belezsúfolni. Kicsit egyszerűbb történet kevesebb szereplővel jobb lett volna.
Attól a frászt kapom, mikor ötvenedjére is úgy menekülnek meg főhőseink, hogy a dínó állkapcsa pont nem kapja el őket, hanem a levegőbe harap. És frászt kapok attól is, hogy a nők sikoltozva menekülnek. Az se tetszik, hogy már többedik filmben nincs meg az a tét, hogy meghalhat valamelyik pozitív karakter egy dínótámadásban. Az első részben azért a raptorok elintézték Muldoont, a fővadászt és Mr. Arnoldot; Nedry halála is megérintette a nézőt, aki egy piszok alak volt, de rendkívül szórakoztató. Itt hatalmas drámát adhatott volna, ha mondjuk Grant doktor v. Malcolm meghal egy támadás során - ha nem is közvetlenül egy állkapocs szorításában, de mondjuk a többiekért feláldozva magát.
Egyébként nagyon tetszett, hogy visszahozták a régi szereplőket (Sam Neill, Laura Dern, Goldblum, BD Wong), akikre komolyan támaszkodott is a forgatókönyv. Szívet melengető nosztalgia volt nekem. Sam Neill egészen remekül néz ki, pedig 74 éves. Hasonló jókat mondhatok Jeff Goldblumról is. Némi csalódás Laura Dern volt, aki csak 55 éves, de nagyon idősnek néz ki arcra ehhez képest. Bár továbbra is csinos.
Tetszett, hogy visszahozták a Nedryt kivégző Dilophoszauruszt, hogy voltak utalások a legelső részre (Malcolm a "fáklyával"; Ellie, ahogyan nyomógombokat keres :) vagy ahogyan leveszi a szemüvegét)
Összességében egyetlen jelenetet éreztem nagyon rossznak: mikor a gyerekek a pajtába menekülnek a sáskák elől, és a kiscsaj folyton sikoltozik meg vár négymillió sáskát egy ásóval vagy mivel. Összességében nézve nagyon szórakoztató film volt pár kiemelkedő jelenettel (mindenképp oda tartozik annak a tollas istencsapásnak a támadása a jégen; de jó volt a motoros-raptoros meg a barlangos jelenet is) - ennél jobb számomra csak az első rész volt.
A látvány pazar; a zene gyönyörű; a szövegkönyv sem rossz, néhol lehettek volna találóbb beszólások, de Malcolm doktorra így sem lehetett panasz.

Charlotte magát klónozta, mert beteg volt és akart egy egészséges verziót magából. Lockwood pedig elvileg hazudott, hogy megvédje Charlotte-ot, mivel embert klónozni elvileg nem lehet és így óvta a lánya hírnevét.
Szerintem ezen azért változtattak, mert ha majd lesz folytatás, akkor azt Maisie/Charlotte karakterére akarják építeni (mivel Owen és Claire sztorija lezárt).
Charlotte dolgozott a Sorna szigeten, Wu munkatársa volt. Azaz van egy karakter, aki az og trilógiához is köthető így, ha a színésznő idősebb lesz, akár flashback jelenetekkel is.
Szóval ezzel a potenciális új filmeket vezethetik fel.

Owen és Claire sztorija lezárt?
Mivel zárták le?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!