Igen, de még jobban tetszett volna, hogy ha az első kettőhöz hasonlóan 80 részes lett volna, illetve egységesebb képet mutatott volna az előző kettővel.
Így, hogy csak 60 részes volt, így egy nagyon kicsit olyan volt, mintha nem is teljesen a 3. évad, hanem egy "OVA évad" (vagy nem tudom, hogy mondjam) lett volna. Ráadásul nem is lehet tudni, hogy miért csak 60 részes lett, ugyanis nem nyilatkozott róla senki. Mondhatnánk, hogy talán azért, mert elfogytak az ötletek, vagy nem tudtak mit kezdeni a szereplőkkel, de ez sem egészen működik ugyanis, bár nem néztem a Violettát, de tudomásom szerint ott egy kicsit kevesebb dolog volt az alapsztoriban (pl nem volt benne görkorizás), és ott mégis megvolt a 80 részes harmadik évad.
Illetve más dolgokban is kevésbé mutatott egységes képet. Az még oké, hogy Tino, Cato és Amanda nem szerepeltek benne. De az már azért feltűnőbb volt, hogy nincsenek az iskola épületében játszódó jelenetek. Az lehet, hogy azért nem volt, mert már a szereplők több mint fele nem jár oda, vagy azért, mert a cselekménynek már semmi köze az iskolához. Mert míg az 1. évadban fontos volt az év végi vizsga, addig a 2-ban az, hogy Ambarék végeznek, a 3. évadban már nincs olyan cselekményszál, ami a tanuláshoz kötődne (pedig nagyon szerettem azokat a részeket, amikor Matteo segített Lunának az év végi feladatokban...). Pedig egyébként a második évad után kíváncsi voltam arra, hogy milyen iskolás szál lesz a harmadikban úgy, hogy a szereplők több mint fele nincs már ott (pl bemutatják, hogy milyen furcsa Lunának, Ninának, Jimnek és Jamnak, hogy már nincsenek ott; meg azt, ahogy ők végeznek az iskolában; stb.; vagy hogy bizonyos jelenetekben bent beszélnek meg dolgokat...), és kíváncsi voltam, hogy vajon mit kezdenek vele és mit hoznak ki belőle, de a válasz egyértelmű: SEMMIT nem kezdtek vele (egyszerűen csak kihagyták).
Emellett még szomorú voltam, hogy a végén Nina nem Gastonnal jött össze. Ráadásul Eric, akivel összejött, még utólagos is volt, ugyanis ő csak a(z alapból az első kettőnél kevesebb részből álló) 3. (utolsó) évadban jelent meg először (amikor már a sorozat bő 70%-a eltelt és kevesebb mint 30%-a van hátra, ami majdnem olyan, mint amikor egy másfél órás filmben még behoznának egy új szereplőt az utolsó tíz percben, és úgy kezelnék mintha már (szinte) az elejétől kezdve szerepelt volna). De mégis úgy jön végül össze Erikkel, mintha ő már az első kettő (vagy akárcsak már a második) évadban jött vola be (mégha akkor mégcsak mellékszereplőként is) először a képbe. Ennyi erővel szerintem már az is jobb lett volna, ha mondjuk Xavival jön össze a végén, ugyanis ő még az első évadban jelent meg (mellékszereplőként) először, és ő volt Nina első szerelme, aztán még a második évadban is felbukkant egyszer (megintcsak mellékszereplőként). És Xavi történetszála egyszerűen csak úgy "végződött", hogy visszament Brazíliába (utána soha többé mégcsak említésre sem került). Pedig a harmadikban símán visszatérhetett volna (ezúttal már főszerepben), és úgy végződhetett volna, hogy végül Nina "első szerelme" lett a "végső szerelme". Ez is tetszett volna, de ehelyett is inkább egy új karaktert hoztak be az utolsó évadra...
Meg még talán annak köszönhetően, hogy csak 60 részes volt az utolsó évad, emiatt sietősebbnek és összecsapottabbnak is hatott a vége. Úgyhogy ezért is belefért volna még az a 20 rész.
Ezek miatt egy kicsit vegyesek voltak az érzéseim a 3. évaddal kapcsolatban, de azért mindenképpen pozitív volt a "végkimenetel".

Értem.
Egyébként nem csak a te véleményedet vártam, hanem más válaszolóét is.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!