Tényleg meggyalázta a folytatás trilógia Luke-ot?
Nekem nagyon tetszettek az öreg Luke gondolatai, jelenetei, tettei, nem a fénykard-dobálásra gondolok, hanem mondjuk a Crait-i jelenetéhez, stb.
Ha valaki megérti, hogy a Jedik miért buktak el, akkor egyetért Skywalkerrel, abban amit a Jedikről mond. Ez pont az imádott előzmény trilógia és a Klónok háborúja sorozat lényege, de rengetegen ezt sem értik, ahogy az egész SW mondanivalóját.
Szóval miért gyalázta meg a film Lukeot?
#40! Hát tudod én is csak úgy vagyok ezzel a jelnettel, mint a videó alatti 1500 kommentelő! :)
Nyilván mindent meg lehet magyarázni. Azt is, hogy amikor Luke szürcsöli a tejet, az egy szükséges jelent. Szerintem Luke-ot rosszul írták meg a TLJ-ben. És ezzel Mark Hamill is így van. Én Mark-al értek egyet. Olyan jogon kritizálom, hogy ő is! :)
https://www.youtube.com/watch?v=gYIAVvNH8rE&ab_channel=StarW..
Amíg ti apróságokon vitatkoztok addig én (a 7-es és a 11-es válaszaimon felül) felteszek egy egyszerű kérdést:
Ha Luke karakterét nem gyalázták meg és írták félre a Disney-trilógiában akkor utána mégis miért reagáltak sokan úgy a feltűnésére a Mandalorian végén mintha Jézus Krisztus szállt volna le a hívők közé?
Talán azért mert EZ az a Luke akit ismernek és szeretnek az eredeti trilógiából amelyben az ő fejlődését láthattuk parasztfiúból a galaxis megmentőjévé. Ez az a Luke akire fel lehet nézni. Aki emiatt húzza a száját annak nincs mit mondanom.
38: A 0:33-nál az neked elvetemült fej? Van baj rendesen nálad. Ha nem tűnne fel, Luke még könnyezik is. Ez egy vívódó, kétségbeesett ember, aki épp most látta meg, hogy Kylo miatt mindenki meg fog halni, aki fontos volt számára (Han, Leia), ezért kardot ránt végső elkeseredettségében. És abban a pillanatban rá is jött, hogy ez egy óriási, szégyenletes hiba volt. Ezt el is mondja a filmben.
Miért karekteridegen ez Luke-tól? Vaderre is rárontott dühből, amint az felhozta Leiát, hogy majd ő átáll! És csak az utolsó pillanatban visszakozott. Luke ilyen. Meggondolatlan, ösztönből cselekvő. Sose volt alkalma befejezni a kiképzését, erre a nyakába kapott egy nem kisebb feladatot, mint a Jedi Rend újjáélesztése. Most komolyan, ezen kell csodálkozni, hogy összeroppant tőle, meg hogy karakteridegen? Dehogy az, pont ettől lett sokkal emberibb karakter Luke.
45: Csakhogy ezt a Luke-ot a TLJ-ben is láthattuk, a film végén, amikor egymaga kiállt az Első Rend ellen és feláldozta magát a barátaiért. Komolyan, ez volt az a meggyalázás? Semmit nem éreztetek, amikor Luke megjelent a Craiten? Számomra életem egyik legnagyobb moziélménye volt ez a pillanat, én végképp nem értem, hogy aki szereti Luke-ot és a SW-t, az hogy mondatja azt, hogy nem láttuk a TLJ-ben azt a Luke-ot, akire gyerekkorunk óta vártunk? Ott volt!
Igen, a Mandalorianban is ott volt. Én akkor se húztam a szám, sőt, imádtam azt a jelenetet is.
A Mandalorian is egyébként a folytatás trilógiára épül. Mert ez volt Luke fénykora. De már itt is látszik a sötétség, még a zenében is. Tiszta olyan volt az a mészárlás (tudom, hogy droidok), mint mikor apja a Mustafaron lekaszabolja a szeparatistákat.
Az egyiket még Luke darabokra is szedi az Erővel.
Majd figyeljétek meg, hogy mi lesz a Mandalorian-ben, és az ebben a korszakban Luke-al. Akkor majd hátha megértitek Luke-ot. Ő egy bátor és erős hős volt mindig, a folytatás trilógiában is. De ott fejlődött: a Mandoban egy mentőakciót indított harccal, míg Az utolsó Jedikben harc nélkül megállított egy csatát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!