Tényleg meggyalázta a folytatás trilógia Luke-ot?
Nekem nagyon tetszettek az öreg Luke gondolatai, jelenetei, tettei, nem a fénykard-dobálásra gondolok, hanem mondjuk a Crait-i jelenetéhez, stb.
Ha valaki megérti, hogy a Jedik miért buktak el, akkor egyetért Skywalkerrel, abban amit a Jedikről mond. Ez pont az imádott előzmény trilógia és a Klónok háborúja sorozat lényege, de rengetegen ezt sem értik, ahogy az egész SW mondanivalóját.
Szóval miért gyalázta meg a film Lukeot?
Jajj hagyjuk már ezt a Rian Johnson féle marhaságot. Totál kilóg még az új trilógiából is a TLJ. Nem, hogy az összes többiből...
Kérdező! Te még akkor se gondolnád karakteridegennek Luke-ot, ha tütüben táncikált volna a szigeten! Nem akarta megölni álmában Ben-t, de azért belopózott a kunyhojába, miközben békésen szendergett és elvetemült tekintettel felemelte a fénykardját, hogy lesújtson vele...
Nem az volt a karakteridegen, hogy száműzetésbe vonult. Erre meg lett volna az oka, ha Ben valamiért szétveri a Jedi rendet... Még az is elfogadható lett volna, hogy ott a szigeten kicsit bekattan és ezért visszaadja élete egyik legmeghatározóbb tárgyát. De miért dobta csak így a háta mögé, mint valami vacakot? És a tej lefetyelésre mi szükség volt szerinted? Miért kellett feltétlenük kitölteni a játékidőt ezzel a jelenettel? Mert mekkora poén már? R.J. ilyen jópofa kis mókás figura, hogy belevág egy ilyen trollkodást az SW filmjébe?
Aztán ott van a halála! Már tökre megörültem, a film nézése közben, amikor megjelenik és szembeszáll Klyo-val! Kezdtem megérteni, hogy az eddigi csöves Luke csak azért kellett, hogy még drámaibb legyen a nagy visszatérése! Még azt is el lehet (úgy-ahogy) fogadni, hogy csak egy kivetülésként volt jelen. De aztán behazudja, hogy majd még találkozik Klyo-val, és meghal... WUT??? Ennyire futotta az írói kreativitásból?!
Persze valakinek ennyi is elég.... :D
#21 Sajnos nem értetted a filmet, ebben nem tudok segíteni. Miért karakteridegen az, hogy bemegy a kunyhóba? Ez nem helyes, ez mutatja a Jedik helytelen tetteit, amibe még az elmetrükkök is beletartoznak.
A fénykardot azért dobta el, mert az neki csak egy gonosz gyilkolófegyver volt, és ez igaz is. A Craiten végül csak arra használta, amire kell: semmire
"A fénykardot azért dobta el, mert az neki csak egy gonosz gyilkolófegyver volt"
Ja és egy résszel későb rey fejéhez vágja hogy egy jeid fegyvere ennél több tiszteletet érdemel (ami félig jó döntés volt J.J részéről mert ezzel rian-nak is üzent csak kicsit átlköltve a star wars ennél több tiszteletet érdemel.)
,,Sajnos nem értetted a filmet, ebben nem tudok segíteni."
És azon nem gondolkoztál még el, hogy esetleg te magyarázod bele az agymenéseidet a nemlétező történetbe? Számtalan helyről, még konkrétan a Lucasfilm elnök asszonyától is elhangzott, hogy nem találtak ki szinte semmit a trilógiával kapcsolatban. Menet közben alakították az eseményeket. A Disney akkori feje is bevallotta, hogy túl gyorsan, túl sok SW filmet csináltak... Tehát összecsapták és átgondolatlanul vágtak bele az összes filmbe. Sajnálom, hogy ezzel csak most szembesülsz, de ami a te igénytelen elvárásaidat kielégítette, az valójában csapnivaló, kontár munka. (és leírtuk már többen is, hogy konkrétan miért...)
,,A fénykardot azért dobta el, mert az neki csak egy gonosz gyilkolófegyver volt, és ez igaz is. A Craiten végül csak arra használta, amire kell: semmire"
Tehát az igazi Jedik csak poénból (afféle díszként, esetleg elemlámpaként) kéne hogy hordják a Fénykardjukat. És amikor a Köztársaságban próbálják fenntartani a békét és igazságot, akkor még véletlenül sem kéne használniuk valamire? Ugye te is érzed, hogy mekkora marhaság ez?! Szerintem legközelebb inkább gondolkozz, mielőtt írsz...
#28 Milyen agymenéseim magyarázom bele? Történet létezik, attól még hogy nem előre találtak ki mindent.
Fénykard ügyileg csak az ért meg engem, akinek vannak erkölcsi elvei, szóval te nem hiszem, de nem akarok bunkó lenni, adok egy esélyt, hátha ezt megérted: egy fegyver egy békefenntartónak mindig veszélyes, kockázatos eszköz, szinte lehetetlen mindig jóra használni. Pl. Az elözménytrilógiában háborúba szálltak, csomó ártatlant mészároltak, aztán saját klónjaikat is. Luke már alkalmazta a Jedik bukásának tanulságait, de a békefenntartás egyrészt nem sikerült egyedül, másrészt odavezetett ez a fegyver, hogy azt tegye, amit tett: bement Ben kunyhójába, és belenézett a fejébe, emiatt kardott ragadott. Még jó, hogy ezután ráeszmélt, mit tett, de már késő volt. Ezt már legalább 2szer leírtam, úgy érzem felesleges nektek érvelni, mert egyszerűen nem értitek. 😕
A fénykardot használni szerintem csak a legszükségesebb helyzetben kéne használniuk a Jediknek. Gondolj bele: már a Birodalom visszavágban mondta Yoda, hogy a Jedi csak védekezésre, sosem támadásra használja az Erőt. A bukott Jedi Rendet bemutatta az 1-3.rész, és a CW, ahogy a legelején írtam. De azt is írtam, hogy a sequels mondanivalóját csak az érti, aki a szeretett CW és 1-3.részt is értette. Tehát ti nem értitek, tisztelet a kivételnek.
#26 karakterfejlődés volt az, hogy Rey, R2, Leia és Yoda hatására rájött, milyennek kell egy igazi Jedinek lennie, és megállított egy csatát. Nem harcolt. Rey-re is erre tanította, aki a 9ben szintén elköveti a hibát és leszúrja Kylot (meg száműzetésbe megy 5 percre XD)
szóval remélem tudtam segíteni, bocsánat ha bántóan fogalmaztam, de ha ti is bántotok, nehéz nem visszavágni (erről szól a Jediség is, önuralomról)
Szóval nézzük az érveléseid
"egy fegyver egy békefenntartónak mindig veszélyes, kockázatos eszköz, szinte lehetetlen mindig jóra használni."
Na most vegyük példának a klónháborúkat fénykardot jedik csak végső esetben használtak szerves lényken a droidokat meg megbocsáss de nem igazán sajnálom lévén hogy gépek. A geonosisiak meg alapból megérdemelték amit velük tettek (az más kérdés hogy anakin szebrebbenés nélkül megölt bárkit)
"CW és 1-3.részt is értette. Tehát ti nem értitek, tisztelet a kivételnek."
Kérlek szépen a CW az erőt mélyítette el olyan szintre mint eddig semmi na meg a klónok bajtársiasságát mutatta be a háború minden borzalmával eggyütt hogy érezzük hogy ez a franchise nem egy mese mint azt lucas és sokan állítják mert igen is komoly a clone warsba durvább dolgok vannak mint egy áltag akciófilmbe pedig az ténylega gyereketet ajarta célozni
Aztán az első három rész anakin tragédiája az hogy hogy lett egy kis ártatlan rabszolga fiúból a galaxist félelmbe tartó sötét nagyúr és bemutatta a régen virágzó jedi rend dogmatikus elveit követő jedik bukását és palpatin felemelkedését azt hogy hiva vezet a sötétoldal.
"meg száműzetésbe megy 5 percre XD"
Mintha te se vennéd olyan komolyan
"karakterfejlődés volt az, hogy Rey, R2, Leia és Yoda hatására rájött, milyennek kell egy igazi Jedinek lennie, és megállított egy csatát. Nem harcolt."
Ezt mindegyik jedi megtette volna az adott szituációba de ahhoz amit luke csinált a 6-ban ahhoz nem mérhető
Szembeszált a galxis legrettegetebb uralkodójával és a saját apjával de mielőtt átvette volna a sötét oldal az irányítást eldobta a fénykardot de vesd össze a két szöveget
Bocs ha nem pontosak.
Jedi visszatér: (angolul hatásosabb)" never im never tourn to the dark side im a jedi like my father befor me"
Utolsó jedik: " gratulálok minden szavad hazugság nem én vagyok az utolsó jedi a háború még csak most kezdődik" 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!