Miért van annyi illogikus dolog a Star Wars filmekben?
Most nem fogok konkrétumokba belemenni, szerintem mindenki tudja mire gondolok. És ennek ellenére miért rajonganak érte mégis annyian?
Értem én, hogy ez inkább mese mint valodi sci-fi, de akkor is, engem rohadtul zavarnak ezek, mert átélhetetlenek a szituációk. Amikor van egy jobb, kidolgozottabb jelenet, utána tuti hogy jön egy röhejes jelenet, ami elrontja a dolog hitelességét.
Minden trilógiánál más és más az ok.
Az eredeti trilógia nem csupán sci-fi, hanem kalandfilmek amelyek science fiction környezetben játszódnak (ugyanezt mondanám pl. a Stargate SG1-re is).
A előzménytrilógia készítésénél senki nem volt akitől Lucas konstruktív visszajelzést kapott volna (az eredeti trilógiánál volt rendező stb. aki megmondta neki ha valamelyik ötlete ostobaság volt). Így lett Jar Jar Binks, a gyatra szerelmi szál és a sokszor legjobb esetben is középszerű dialógusok. (Ugyanakkor a politikai szál logikus és valószerű volt)
A Disney-trilógia a Disney miatt lett olyan amilyen. Meg vannak a SJW-rubrikáik amiket ki kell pipálniuk és minden más mellékes.
Azért négyes, kicsit se tolod a kettős mércét :DD
A szent és sérthetetlen eredeti trilógiának elnézhetők a logikátlanságok, mert azok kalandfilmek science fiction környezetben.
A másik kettőnek meg nem, mert Lucas meg a Disney is sz*r :D
Az a legnagyobb bajod hogy neked nem tetszik (amúgy ha annyira idegesít nem kell nézni) . Meg milyen átélhetetlen szituációk épp haldoklik vader luke levedzi a sisakját végre megtér mint apa meg mind jedi te meg azt nézed és idegeskedsz hogy pl 1 jelenettel ezelőtt a tie vadász miért lángolva robbant fel mikor az űrbe nem látszana ez a baj az átlag filmnézővel mert csak beül megnézi kijön aztmondja sz@r vót vagy jó vót és el is felejti.
Ha csak egy kicsit beleásnád magad rögtön megváltozna a véleményed. Amúgy lucas mondta hogy mese aha a Clone wars ami tényleg egy mese sorozat mégis néha durvább dolgok vannak benne mint néhány filmben pl nyilvános kivégzések, kettécsapja az embrt a zsilip vagy a kezét vágja le olyan érzelmes jelenetek mit nagyon kevés film tud (nem csak star warsra gondolok itt) mint pl a clone wars 7. Évad utolsó 4. része de még sorolhatnám. Mondom ha nem tetszik nem kell nézni semmivel nem lessz kevesebb a star wars.
De tessék ezért jó a star wars mert egy olyan epikus történetet mesél el amibe mindig tudsz újat mutatni és ahogy keírtam végig vezet egy érzelmi hullámvasúton aminek a végén úgy jössz ki a mozitermből vagy úgy hagyod abba a sorozat nézését akár úgy álsz fel a géptől miután kivitted az adott sw játékot vagy úgy teszed le a könyvet és utosló példának úgy nézel utána az egyes hajók fegyverek bolygóknak a galaxis történelmének hogy azt mondod megérte [link] wars tribute saga&shtp=GetUrl&shid=96506ddc-401e-4dda-8263-89dfe2caf795&shtk=U3RhciBXYXJzOiBTQUdBIFRSSUJVVEUgVFJBSUxFUiAoMjAyMCk%3D&shdk=VGhlIGVudGlyZSBTdGFyIFdhcnMgc2FnYSBpbiBhbiA4IG1pbnV0ZSBlZGl0LCBSZXVwbG9hZGVkIGFuZCByZW1hc3RlcmVkOikgQ29sbGFiIHcvIEJsdWUgU3Ryb25naG9sZCBCdXkgbWUgYSBDb2ZmZWUgYW5kIHN1cHBvcnQgdGhlIGNvbnRlbnQgaHR0cHM6Ly93d3cuYnV5bWVhY29mZmVlLmNvbS9BRGVkaXRzIFdhbnQgYSBwZXJzb25hbCBmaWxtIGVkaXQgb3IgYWR2aWNlIG9uIHlvdXIgZWRpdHM%2FIEdldCBhIHBlcnNvbmFsaXplZCB2aWRlbyByZXNwb25zZSBmcm9tIG1lIGhlcmUuLi4gaHR0cHM6Ly93d3cud2lzaW8uY29tL0FEX2VkaXRzIEdyYWIgdGhlIEZpcnN0IEVkaXRpb24gTUVSQ0g6IGh0dHBzIC4uLg%3D%3D&shhk=9ybjdaMnLkEq%2BtRCWQ6sr05FI6bHTXl%2BI1sdg5%2BdmTU%3D&form=VDSHOT&shth=OVP.9gJITrOn1X4xwwe13eznrgEsDh
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!