Szerintetek miért olyan népszerűek a keresztény Bibliának az Ószövetségi-, és Újszövetségi történeteit bemutató filmjei, sorozatai?
Én például nem vagyok se megkeresztelve, se vallásos nem vagyok, általános iskolában pedig hittan helyett erkölcstanra jártam, ennek ellenére ha látom, hogy a tévében valamilyen, a "bibliai időkben" játszódó filmet adnak (pl. Mózes, Sámson, A lator, A passió, stb), vagy a boltban ilyen témájú DVD-t árulnak, azt megnézem/megveszem (persze mindig igyekszem valami igényes, jól filmre adaptált változatot kifogni).
Mások hogy vannak ezzel?
A Biblia a világon a legelterjedtebb könyv, a legtöbb nyelvre lefordított, ezért bestseller. Így sokszor megihleti az írókat, rendezőket.
Maga a Biblia tudatja velünk, hogy ki a szerzője, a 2. Timóteusz 3: 16- ban:
"A teljes Írás Istentől ihletett"
Azért olyan különleges ez a könyv, mert Isten gondolatait tartalmazza. Ezért tud hatást gyakorolni az érzéseinkre. Erről beszél egy másik versben:
"Mert Isten szava élő, és erőt fejt ki" (Zsidók 4: 12)
Ezért van az, hogy akár olvassuk, akár egy bibliai filmet nézünk, mindenképp megérinti a szívünket. Mivel a filmek a rendező gondolkodását tükrözik, ezért fontos a Biblia hiteles beszámolóját elolvasni. Azok a filmek, amik hitelesen adják vissza a bibliai történeteket, hasznosak tudnak lenni, hiszen a jelenetek segítenek élővé tenni a beszámolókat. Így könnyebb megérteni a bennük lévő tanításokat, érzéseket.
Mivel ez a könyv Istentől van, ezért az életünk minden területére hasznos tanácsokat tud adni. Buzdítalak az olvasására, tanulmányozására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!