Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Szerintetek miért olyan...

Szerintetek miért olyan népszerűek a keresztény Bibliának az Ószövetségi-, és Újszövetségi történeteit bemutató filmjei, sorozatai?

Figyelt kérdés

Én például nem vagyok se megkeresztelve, se vallásos nem vagyok, általános iskolában pedig hittan helyett erkölcstanra jártam, ennek ellenére ha látom, hogy a tévében valamilyen, a "bibliai időkben" játszódó filmet adnak (pl. Mózes, Sámson, A lator, A passió, stb), vagy a boltban ilyen témájú DVD-t árulnak, azt megnézem/megveszem (persze mindig igyekszem valami igényes, jól filmre adaptált változatot kifogni).

Mások hogy vannak ezzel?

2021. máj. 10. 11:02
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
A mai nyugati emberek annyira eltávolodtak a keresztény vallástól, hogy számukra nagy újdonság egy ilyen történetet, témát nézni.
2021. máj. 10. 13:30
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Népszerűek? Szerintem a népszerűtől messze vannak.
2021. máj. 10. 20:20
 3/3 Dorkász06 válasza:
47%

A Biblia a világon a legelterjedtebb könyv, a legtöbb nyelvre lefordított, ezért bestseller. Így sokszor megihleti az írókat, rendezőket.

Maga a Biblia tudatja velünk, hogy ki a szerzője, a 2. Timóteusz 3: 16- ban:

"A teljes Írás Istentől ihletett"

Azért olyan különleges ez a könyv, mert Isten gondolatait tartalmazza. Ezért tud hatást gyakorolni az érzéseinkre. Erről beszél egy másik versben:

"Mert Isten szava élő, és erőt fejt ki" (Zsidók 4: 12)

Ezért van az, hogy akár olvassuk, akár egy bibliai filmet nézünk, mindenképp megérinti a szívünket. Mivel a filmek a rendező gondolkodását tükrözik, ezért fontos a Biblia hiteles beszámolóját elolvasni. Azok a filmek, amik hitelesen adják vissza a bibliai történeteket, hasznosak tudnak lenni, hiszen a jelenetek segítenek élővé tenni a beszámolókat. Így könnyebb megérteni a bennük lévő tanításokat, érzéseket.

Mivel ez a könyv Istentől van, ezért az életünk minden területére hasznos tanácsokat tud adni. Buzdítalak az olvasására, tanulmányozására.

2021. jún. 14. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!