A kereszténység hanyatlásának oka a tudósok azon érve, miszerint "A Biblia tudatosan egyszerű nyelvezetet használ egyszerű emberek számára, de ez nem felel meg a modern tudománynak"?
Nem. A kereszténység hanyatlása előre meg lett jövendölve, az
isteni erkölcs és Jézusi tanítások elhagyása miatt törvényszerűen következik be.
"A Biblia tudatosan egyszerű nyelvezetet használ egyszerű emberek számára"
:D Nem tudom, milyen tudósok ezek, de valószínűleg nem olvasták mondjuk János evangéliumát... Mert mondjuk a főpapi imát vagy a prológust egyszerű emberek teológiai képzettség nélkül elég nehezen értik. Én teológiát nem tanultam, de egyetemi végzettségem van és nem állítom, hogy ezeket a részeket teljesen megértettem.
"nem felel meg a modern tudománynak"
?? Vallástól függetlenül, egy ókori irodalomnak nem az a célja, hogy megfeleljen a "modern tudománynak" (bármit is értsenek ez alatt). Az már egy tudományos kérdés, hogy hogyan tudjuk vizsgálni a Bibliát nyelvészetileg, vagy pl. historiográfiai szempontból.
Nem annyira az egyszerű nyelvvel van gond, hanem azzal, hogy a Bibliában leírt TÉNYEK nem felelnek meg a valóságnak!
Pl. a Föld nem lapos, ahogy ott le van írva több helyen.
"Nem annyira az egyszerű nyelvvel van gond, hanem azzal, hogy a Bibliában leírt TÉNYEK nem felelnek meg a valóságnak!
Pl. a Föld nem lapos, ahogy ott le van írva több helyen."
Meg pl. az ilyenek miatt hanyatlik a világ, akik szándékosan nem tudnak gondolkozni, csak marhaságokat mantráznak
A kettesnek valamennyire igaza van, de abban nem, hogy teológusnak kell lenni. Én sem vagyok teológus, és én értem a főpapi imát, értem Pál "nehezebb" leveleit és ezáltaz az ószövetséget és az evangéliumokat. Persze nem csípőből. Évekig tanultam, és ami a legfontosabb, gondolkodtam. Ötletek jöttek, vetettem el őket, ha ellentmondásba ütköztem. Sok prédikációt hallgattam, volt, amit megtartottam, volt, amit elvetettem. Sokat tanultam mellé logikai analizáló gondolkodást, önellenőrzést, könnyebb, majd nehezebb filozófiát. De megérte. Baromi jó a Biblia, elképesztő!
Minden dicsőség Jézusé (és pici köszönet Pálnak). A kulcs Pál apostol levelei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!