Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Elmagyarázzátok nekem a...

Elmagyarázzátok nekem a Hannibal sorozatot emberileg?

Figyelt kérdés

-Miért szereti Hannibal nézni Will szenvedését, miközben a barátjának hívja?

-Will miért bocsát meg neki mindent, miért szereti, ha Hannibal szenvedést okoz neki?

-Mire jó nekik ez a cicaegér játszma és eközben miért jön az le, hogy azon kívül, hogy odavissza gyilkolják egymást, amúgy odáig vannak a másikért?

-Miért vágyom a helyükbe, miközben érzem, hogy ez egy elcseszett szar?

-Lesz 4.évad?

2021. jan. 12. 18:32
 1/5 anonim ***** válasza:
46%

Mostanában minden abúzus romantizálva van. A Hannibal sorozat lényegében a 365 nap sznob kiadása. Minden rész úgy indul, hogy lassítva töltik ki a vörösbort egy borospohárba, ami elhiteti, hogy nagyon művészi. Ezért is lehet tetszetős, hiszen nem mondja ki nyíltan, hogy mit akar. A művészi álarc mögött van két nagyon toxikus karakter. Abúzusok sorozatán keresztül akarják lenyomni a néző torkán, hogy csak azért, mert megértik egymást és erre más nem képes, ezért minden rendben van, amit egymással és másokkal is művelnek.

Nem hiszem van egzakt válasz arra, hogy miért vágysz a helyükbe. Ahm, pl...az egónak ad egy löketet, hogy egy pszichopata stalker körberajong és csak veled foglalkozik és ezzel kompenzálod azt, hogy mást meg nem érdekelsz. De mivel érdekled a bálványozott pszichostalkert, ezért megvan a teljesség érzete. Talán azért vagy nem.

Nem lesz negyedik évad.

2021. jan. 12. 18:50
 2/5 anonim ***** válasza:
89%

Eric Berne tranzakcióanalízis elmélete szerintem remek magyarázatot ad erre a dologra.

Will és Hannibal beleálltak az egészbe, egyikük sem akarta kimozdítani magát a saját szerepéből. Ez ugye azt hozta magával, hogy egyre durvább lefolyásúak voltak közöttük a játszmák. De még ez sem tartotta vissza őket. Érzelmi szinten egyértelműen kötődnek egymáshoz - még ha ilyen beteges módon is - szóval az, hogy valamelyikük kiszálljon mindebből, és otthagyja a másikat, az kb. elképzelhetetlen volt. Saját magát generálta ez az egész.

Ahogyan egyébként a felettem lévő válaszoló is írta, a toxikus viszony elvileg "jobb" az ember lelkének, mint a totális közömbösség.

Az a mélységű kapcsolat, ami Will és Hannibal között van, szerintem kiemelkedő. Talán ez az, ami vonzó lehet benne. Ha két normális érzelmi világgal rendelkező emberről lenne szó, akkor ez egy nagyon idilli, és igazán bensőséges viszony lehetne. De ugye itt nagyon nem ez a helyzet. :D

2021. jan. 13. 13:18
 3/5 A kérdező kommentje:

Oh, vagyugy.

Na és azt tudjátok, hogy Jack miért nem törődik egyáltalán Will épségével? Látja, hogy majd szét esik, kezdődnek a rémálmoky az álmatlanság, erre aszongya: ettől majd felébredsz és tovább gyötri az amúgy is labilis elméjét. Meg mondja, hogy nem könnyebb, csak félreteszi az érzéseit, aztán ott előtte veszi be a gyógyszert, látja tök sz@rul van, erre meg: hát tegye azt, dolgozzon.

Miért ???

Persze, megértem, hogy fontos a szociopatákat elkapni, de egy másik élet árán? Ennyire nem érdekli, hogy teljesen tönkreteszi Willt?

2021. jan. 13. 18:58
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem tudom, miért ilyen Jack.

Azon túl, hogy vannak más nyomozós filmekben is olyan nyomozók, akiket csak az érdekel, hogy minél több ügyet felgöngyölítsenek.

Aztán meg csodálkoznak, ha minden elsz@ródik körülöttük és csak az ügyek maradnak nekik.

2021. febr. 22. 12:51
 5/5 anonim válasza:
Jack azért ilyen, mert különben nem jöhetett volna létre a sorozat. Te tényeg ennyire sötét vagy?
2023. júl. 24. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!