Ezeket a "10-17 percben a lényege" youtube videókat miért nem korlátozzák, vagy tiltják már be?
Mindig felháborít ha egy nagyszabású, hosszú, minden téren fantasztikus filmet, játékot elspoilereznek ezek a nézettségvadász senki, kártékony videósok.
Az emberi gondolkodást, szellemi értéket jobban rombolják ezek az összefoglaló videók, mint akár a torrentezések.
Adjuk már meg az esélyt, a lustább, de értelmesebb embereknek is hogy
Időt-szakítsanak egy egy műre
Ne azt a lehetősét kínáljuk már fel hogy egy senkiházi, nézettséghajhász, klikkvadász embert hallgassanak meg 10-15 percben inkább.
Gusztustalanok, kártékonyak ezek a 10-15 percben a lényeget videók.
Ezzel elveszik bizonyos emberektől a driveot, a késztetést hogy nekiüljenek egy egy alkotásnak.
A válaszokból is látszik mennyire rosszul áll a kultura.
Az értelmes visszakérdezőnek írom( 9 es).
Szinte mindegyik hosszabb sorozatból készült már ilyen, hogy ne menjünk messzire utoljára a Westworldöt akartam megnézetni az egyik ismerősömmel, erre mondta hogy Ő már látta, illetve tudja miről szól, mert megnézte az összefoglalót.
De mondhattam volna a Death Strandinget is.. Hogy játékot is mondjak példaként.
(és nem a végigjátszós vidikkel van bajom, mert ott is végig kell nézned hogy megértsd miről szól)
Ugyanis abban a játékban is pont hogy a történet a lényeg.
Amit.. Amit.. Eldarál egy kamasz, pár percben a pár nézettségéért.
Nem hiszem hogy ezért dolgozott az a stáb is éveken át, hogy valaki kiposztolja a "lényegét".
Elmeséled a haverodnak renben van, bár én direkt soha senkinek sem lövöm le a poént.
De az hogy kirakod az internetre a saját szavaiddal az egész sztorit pár percben, az szembe megy a kultúrával, és sok esetben kevesebben ülnek neki a műnek.
Felháborít, igen.
Ez károsabb, vagy legalább olyan káros mint a warezolás, torrentezés, mert ott legalább megnézik, nekiülnek.
Az meg hogy a véleményem, vagy a kérdésem ezt váltja ki, kicsit elszomorít, de mindenki magát minősíti.
Nem mindenkit vonz annyira egy sorozat vagy egy játék hogy nekiüljön, de ettől még adott esetben lehet kíváncsi rá, hogy miről szól.
Jó hogy nem akarod azt is betiltani hogy valaki megkérdezze egy ismerősét, miről szólt a film amit tegnap nézett a moziban...
Nem keverem, írtam fentebb mikre gondoltam.
Példákat is írtam az ilyen pár percben dolgokra, nem olyan nehéz megtalálni így már őket.
Ha belinkelném csak még nagyobb lenne a károkozás amit ezek művelnek.
De pl Death Strandig története 15 percben.
Sokan leírták a játékot a sétálgatás miatt, de gyakorlatilag a közben fokozatosan kibontakozó történet a lényeg.
Érted?
Így sokan úgy vannak vele hogy a fszm fog 20-40 órát eltölteni egy sétálgatós játékkal, inkább megnézem 15 percbe a "lényegét" .
De a Westworldnél is ez a helyzet, hogy ledarálják a
"lényeget",
közben meg aki ezeket megnézi, pont hogy lemarad róla, mert a lényeg egy egy műnél szerintem
azok az érzések, amiket kiváltanak belőled.
Az gúnyolódó válaszolóknak meg csak annyit reagálnék hogy:
Persze, gondoljunk a kevésbé érzelmes, kevésbé filozofikus emberekre is, oké. :)
Ezért vannak ezek a videók, és ezért nem értik a kérdésed sem sokan:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!