Miért korlátozza le a videókártyám 60fps-re a játékokat? Asus Geeforce GT730 2GB
Milyen monitorod van? Csak mert hiába a 300 FPS, ha a
monitorod csak 60-at tud megjeleníteni. Tök fölösle-
gesen dolgoztatod a VGA-t.
#2 Ez nem teljesen igaz mondjuk, én is jobb szeretek 100-120 fps-en játszani, hiába 60hz a monitor képfrissítési rátája.
Egyébiránt az ilyesmit a vsync csinálja, ami a monitor képfrissítési rátájához igazítja a frame generálást. Ez lehet hogy az egyes játékokban van beállítva, de az is lehet, hogy az Nvidia driver vezérlőpultjában.
#3:
Akkor sem értem. Adott egy monitor, ami 60 képet tud
megjeleníteni, nem többet. Ez fix érték.
Miért lesz más a játék, ha 120 fps-en fut, hacsak
60-at tud megjeleníteni? Nem fogod látni a köztes
frameket.
vsync néha bugos kicsit, pl ha cs:go-nál lekorlátozom 60 fps-re, akkor szaggat a játék egy 1080 meg egy i7 4790k mellett, ami azért elég gáz.
Egyéb iránt meg teljesen egyet értek veled, ha 60 Hertz a képfrissítési ráta (tehát max 60 fps-t tud megjeleníteni), akkor azon nem fog megjelenni 120-200 FPS, mert a képernyő alkalmatlan rá. Ahol nem bugol a vsync ott én is bekapcsolom, ne pattogjon nekem az a számláló a sarokban.
Ha nagyon nagyon nagy gamer vagy, mint például egy koreai, akkor érzed 60hz monitorral azt ha több fps-ed van 60-ál.
Szimplán azért mert a látás az csak egy érzékszerv a gaming worldbe. Egy fps játékban az egér mozgásának van egyfajta feelingje, amit érezni lehet, még akkor is ha nem látod.
De inkább ne legyetek ennyire kockák, szóval nem is írtam ilyet...:D
Ezt akkor sem értem :D
Ott az input feldolgozás, ami nem 60-120-300 fps-el műkö-
dik, hanem szinte realtime, ms alatt.
Viszont adott az idővonal, 120 fpsnél:
Frame: X.X.X.X.X.X.X.X
Kép: X.-.X.-.X.-.X.-
A monitor nem úgy dolgozik, hogy a később küldött
adatot jeleníti meg. 16ms alatt ami kimegy adat,
azt jeleníti meg.
Amit ti mondtok, az kb az lenne, hogy a 2 generált
frame közül az egyik része kimegy, és már az újabb
részt tolja utána, gyakorlatilag 2 fél frameből
lesz egy egész.
úgy van nálam igazából hogy nincs egy mai monitorom ne képzeljétek a dobozosat lapos monitorom van.
a csgo-t meg az újabb játékokat nem korlátozza cask a régebbi játékokat mint pl cs 1.6, cod 4 meg a társai.
#8 nem tudom miért mondtál "ti"-t. Azt mondtam, hogy nem látja a monitoron a több mint 60 fps-t, de érezhető a gameplayen.
Ez olyan mint vaknak lenni. Attól mert nem látod az ágyat, kitapogathatod, hogy ott van.
Attól mert nem látod az fps-t, érezheted játék közben hogy több van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!