Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Harry Potterrel kapcsolatban...

Harry Potterrel kapcsolatban lenne néhány kérdésem?

Figyelt kérdés

1. Ha hisztis Myrtle miatt senki nem jár a lány wc-be, akkor hová járnak a lányok wc-zni?

2. A 3. részben miért csinál úgy Lupin, mintha Sirius gonosz lenne? (Mert azt mondja, hogy a külsőd végre tükrözi a benned rejlő kórságot.) Pedig ők jóban vannak.

3. Az utolsó részben Piton emlékeiből nekem úgy jön le, mintha Dumbledore nem kedvelné Harry-t. Miért mondja azt, hogy Voldemortnak kell végeznie vele? (Mikor Piton mondja, hogy úgy nevelte őt, mint a vágóhídra szánt malacot.) Harry ennek ellenére mégis az Albus nevet adta az egyik fiának. Valahogy ez összekavart engem.

Ezekre valaki tudja a választ?

2020. júl. 4. 18:56
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
100%

1. Hogwarts tele van WC-kkel, nem csak az az egy van... De ehhez nem kell varázslóiskolának lennie, a legtöbb nagy épületben minimum egy van minden emeleten, de sokszor több is.

2. Mert akkor még azt hitte, hogy Sirius árulta el Harry szüleit.

3. Dumbledore szereti Harry-t, ugyanakkor tény, hogy használta is. Legalábbis nekem ez a véleményem, de erről naphosszat lehetne vitatkozni. Harry viszont mindennek ellenére nagyon tisztelte az igazgatóját, aki végső soron az életét adta érte és az iskoláért, és ezért adta a fiának az Albus nevet.

2020. júl. 4. 19:08
 2/38 anonim ***** válasza:
70%
olvasd el a könyvet.
2020. júl. 4. 19:09
 3/38 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszodat, viszont a másodikkal nem értek egyet. Lupin már akkor is tudta, hogy Sirius ártatlan. Egyébként is utána egyből kezet is fogtak. Mindvégig tudták, hogy Pettigrew az áruló, ezért nem értem, hogy miért mondta ezt Siriusnak.
2020. júl. 4. 19:24
 4/38 anonim ***** válasza:
66%

"Lupin már akkor is tudta, hogy Sirius ártatlan"

Dehogy tudta. Ez csakis akkor derült ki számára, amikor megtudta hogy Pettigrew él.

2020. júl. 4. 19:38
 5/38 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy tudták, hiszen mindenki Siriust hitte árulónak. Vagy szerinted viccből került Azkabanba?

A könyveket nem olvastad, igaz? Ilyen butaságokat csak a filmek - felületes - ismeretével lehet leszűrni.

Azt javaslom, olvasd el a könyveket is.

2020. júl. 4. 20:11
 6/38 anonim ***** válasza:
100%
A könyvben már nem emlékszem pontosan, hogyan volt, de ugye Lupin a térképből tudta meg, hogy Pettigrew él, és az idézett jelenet ez után történt, a szellemszálláson.
2020. júl. 4. 23:41
 7/38 A kérdező kommentje:
Igen, de pontosan abban a jelenetben még magához is öleli. Az említett mondat és e között kb 2 másosperc telt el. Lupin már jóval korábban megtudta hogy Pettigrew él.
2020. júl. 5. 04:55
 8/38 anonim ***** válasza:
100%

Lupin megtudja, hogy Pettogrew él - ez még nem sokat magyaráz számára, csak gyanakszik.

Aztán ő is a Szellemszállasra megy, ott rájön, hogy nem Sirius a tettes. Mi nem világos még mindig?

2020. júl. 5. 07:17
 9/38 anonim ***** válasza:
81%
Azért nem világos neki, mert nem olvas, csak filmeket néz. Az ilyen menthetetlen.
2020. júl. 5. 08:19
 10/38 anonim ***** válasza:
87%
A kérdéses jelenetben már csak ugratják egymást. A könyvben minden szebb, világosabb. Kérdező, olvass, különben buta maradsz!
2020. júl. 5. 08:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!