Jó sorozat a Trónok harca?
Nem érdemes elkezdeni, a készítők elrontották. A történet nem fut semerre, minden szál a nagy semmibe vezet és a dolgok nagy részének semmi jelentősége nem lesz. Időpocsékolás.
Várd meg inkább a House of the dragont, azon már mások dolgoznak és Martin is visszatér.
Vagy addig olvasd el a könyveket.
A trónok harca alapvetően A Tűz és Jég dala könyvsorozaton alapul, ami kib@szott jó, minden túlzás nélkül:
-bemutatja az alapvető emberi természetet
-nagyon jól kidolgozott karakterek vannak benne
-megmutatja, hogy nem csak egyféle igazság létezik, hanem mindenkinek megvan a saját nézőpontja az eseményekről
-meg amúgy izgalmas, fordulatokkal teli fantas
Na most. Ezek a könyvekre, meg a sorozat első 4-5 évadára vonatkoznak, utána a sorozat fokozatosan leépül, átmegy egy ilyen közönségvadász, logikátlan szarba. Ennek ellenére szerintem megéri megnézni és elolvasni is, ha szeretsz olvasni.
Szerintem megéri megnézni, mert jó. Amíg ki nem jött a nyolcadik évad, elvétve lehetett csak olvasni negatív kritikákat róla (legalábbis arányában nézve, mivel nagyon ismert).
Tehát, szerintem egy teljesen elrontott évad miatt nem érdemes kihagyni, mert a karakterek, de leginkább maga a világ, amit az George R. R. Martin megalkotott, az zseniális!
Eléggé összetett, jó hangulatú sorozat. Én meghagytam 10/10-re imdb-n az értékelést, hiába lett elcseszve a vége, mert odáig imádtam!
Ha olvastad a könyveket az első 4 évad akkor is kiemelkedő szintű alkotás, az 5-8. évad pedig egyre inkább összecsapott f*shalmaz. De ezekben is vannak fantasztikus részek/jelenetek természetesen. De a történetvezetés egyre hülyébb és logikátlanabb lesz. Az írók a kiadatlan könyvek nélkül nagyon bénák ehhez a történethez de sok történetszálat ki is hagytak ami még simán adaptálható lett volna. És ahelyett, hogy belementek volna a könyvek írója által preferált 12-13 évadba(ő ezt látta reálisnak a történetének, de elmondta, hogy még ennyi évad se tudta volna bemutatni azt a történetet amit a könyvek, mert tényleg nagyon komplex) vagy az HBO által ajánlott 10 évadba, inkább összecsapták életük munkáját mert Star Warst akartak rendezni, ahonnan kirúgták őket miután ezt tönkretették. :D Irónikus. Azóta a Netflixes munkájuk is úszott pont emiatt és a Westworld egyik részében ki is parodizálták őket(meg saját magukat) egy cameoban mint ''kirúgásra váró mérnökök''. A sorozat két írója elmondta, hogy szándékosan butították le a történetet, hogy ''Az anyukák és az NFL játékosok is megértsék.'' Ha valaki ismeri ezeket a híreket nem tudom felfogni ép ésszel hogyan képes még mindig dícsérni azt amivé vált a sorozat.
Ha nem olvastad a könyveket tovább is fogod tudni élvezni, de az utolsó 2 évad nagyja akkor se tetszik a legtöbbeknek ahogy olvasgattam a véleményeket mindenfelé. A kreatív történetvezetés lecserélődött értelmetlen és valótlan sokkjelenetekre. A karakterekről csak állítják, hogy okosak, de csupa baromságot csinálnak. Vizuálisan nagyon szép lett, de tartalom már nem nagyon található mögötte.
De mint mondtam, az első 4 évadért megéri megnézni az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!