Kamaszok! Ki szeret írni?
Én egy könyvet írok, amely egy fiú szenvedéseiről szól, elég részletes könyv, de már 20 kézzel írt oldal kész van belőle (össze-vissza írom).
Szerintetek ha elküldök egy fejezetet több kiadónak is, mit fognak rá válaszolni, hogy csiszolódnom kell még? Vagy hogy javítanom kell? Visszaküldik, vagy le fognak oltani azzal, hogy béna az irományom?
Ti írtatok már valamikor és küldtétek el azt valahová? Szerettek? Van türelmetek hozzá?
12/L Nekem hová lenne érdemes elküldenem?
Köszi a normális válaszokat :))
Én is írok:)
Az én "könyvem" egy fiús lányról,szól eggyel már kész vagyok (25oldal) az két barátnőről szól
Szia! :)
Hú, hát lenne mit mesélnem. Kb. annyi idős koromtól kezdtem írni, írogatni, mint most te vagy. Nagyjából 5 elkezdett regényem van, teljesen eltérő ötletekkel. A sztori itt van a fejemben, a legapróbb részletekig, de mikor leírom, nem érzem "elégnek", elbizonytalanodom, óvodásnak érzem az írásomat. Ilyenkor több hónapra is elteszem porosodni. Mikor újra előveszem, átolvasom, sok hibámra rájövök. Volt, hogy annyira nem tetszett az, amit néhány hónapja írtam, hogy elölről kezdtem az egészet. De valljuk be: nincs türelmem hozzá. Próbáltam kézzel írni, neten, blogon, Word-ba, de... Unom leírni. És a képzeletemben minden sokkal színesebb, mint papíron. Gyakran inkább arról álmodozom, hogy filmet forgatok a regényeimből.
Amúgy nem akarlak elkeseríteni, de a kiadók a jól "működő" sikerszerzőkkel jól elvannak, nincs amit kezdjenek egy 12 éves lány kezdetleges írásaival. Úgy értem, meglátod, 1 év múlva ha visszaolvasod, hogy most mit és milyen stílusban írtál, te magad is rá fogsz jönni, hogy nem adták volna ki. Akármennyire jó az ötleted.
Ellenben, ha fejleszted magad, sokat olvasol, utánanézel írási technikáknak, néhány év alatt sokat javulhatsz. Talán 18-20 éves korodban érett leszel egy regény kiadatásához.
De ha mindenképpen publikáltatni szeretnéd, vagy felmérni a minőségét a regényednek, küldd be pályázatokra, esetleg vannak olyan oldalak, ahol fejezetenként jelenítheted meg a könyvet, ahogy haladsz, és sok olvasóra tehetsz szert, akik építő jellegű kritikával támogatnak. Így meghallanád más véleményét is. Ilyen pl. a Merengő.
Ui. Mi lesz a könyved címe? :)
#2:
:) Köszi a biztatást. :)
Lehet, hogy majd ezt fogom tenni amit mondtál, de igazad lehet a könyvkiadóval kapcsolatban. Lehet az lesz: Megírom, aztán minden évben visszaolvasom.
Egyébként a könyv címe: "Szeretet és Gyűlölet" :)
Jobb címet, még nem találtam neki, a történet lényege dióbélben:
Van két fiú. Az egyik 14 éves (történet elején) a másik nála nyolc évvel idősebb (22 éves), ő a bátyja. Remek a kapcsolatuk, de egyszer összevesznek, mert a nagyobb megbántja az öccsét. Később megbánja, de a 14 éves teljesen összeomlik, méghozzá beteg is lesz.
A történet második fele arról szól (sok-sok cselekménnyel sűrítve, hogy hogyan heveri ki a betegségét+a veszekedést, mert szegény elcsúnyul a betegség miatt, mert gyomorproblémái lesznek, lesoványodik, és az arca is elveszti régi szépségét, de egyszer elutazik egy szegény országba, ahol katasztrófa volt (kitalált :) ) és ott ahogy látja a többi embernek a sokkal nyomorúbb sorsát, elgondolkozik azon: hogy bár neki is van elég problémája, más embernek ezek sokkal nagyobbak és akkor már tudja mit kell tennie: együtt kell éreznie velük, segítenie kell őket mindenben.
A végén rendbe jön, de addig nagyon beteg és csüggedt szegény, az emberek is gyűlölik, teljesen elkeseredik. A bátyja viszont (ő Ron a 14 éves pedig a Hayden nevet kapta :) ) bűntudat miatt szenved, mert azt hiszi, hogy az ő hibája is az öccse akkori állapota.
Erről szól, de sokkal több dolog van benne :)
Mit gondoltok? :))
2x kezdtem már neki, először pár oldalig jutottam, másodszor leírtam a címet, sűrítve az eseményeket, a szereplők nevét, tulajdonságait, és ennyi.
Rám is jellemző, hogy lusta vagyok ahhoz, hogy leírjam, és a fantáziámban, álomvilágomban sokkal színesebb minden.
Pedig sok sztorit kitaláltam már :)
Csak gratulálni tudok ahhoz hogy írsz. Én is kb ennyi idős koromban kezdtem. Sokat javult a helyesírásom és a fogalmazáskézszégem, de jelenleg is dolgozom egy könyvön.
Én azt tanácsolom neked, hogy ne az első 4-5 közül küldj el, mert azt fogják mondani, hogy még fiatal vagy és csiszolódnod kell, vagy el se olvassák, vagy azt mondják, hogy naponta találkoznak ilyen és jobb művekkel. Ha kiadónak akarod küldeni az írásod, akkor ne a legfrissebbet küld, viszont ha küldesz, sose egy-két felyezetet küldj, hanem a teljes műved. Írj szorgalmasan és egy év múlva, mikor már tapasztaltabb és idősebb vagy, és nem utolsó sorban jobban megy az írás, akkor olvad el és jevítsd át a részleteket. Az én öcsém is ezt tette és jelenleg, bár csak helyi újságokban, iskolaújságokban, de már több verse és története (novellák, kisregények) jelentek meg.
Sok sikert az íráshoz, remélem egy nap még pályatársak is lehetünk ezen a téren.
én is szoktam ,de én azota amiota megtanultam írni,de kiadonak sosem kuldtem el és nem is fogom.
14/L
2-es vagyok :)
Nekem tetszik a történeted! És el tudom képzelni, hogy ha jól meg lesz írva, egyszer majd a polcokon fogom látni a könyves üzletben. Kicsit felnyitná az emberek szemét, hogy: "Hahó, attól még, hogy pl. túlsúlyos vagy, nem tetszik a hajad színe, letörött a műkörmöd, elhagyott a barátod, nem te vagy a legszerencsétlenebb ember a világon. Van, aki meg sem éri a te korod, mert nincs mit ennie"
Mindenesetre nagyon tanulságos lenne. Meg jó, hogy fiúkról írsz :) Valahogy úgy látom, lányos sztorikat szívesebben írnak mostanság.
Úgyhogy hajrá :)
Köszönöm :)
Majd privátba várok ötleteket, hogy mivel bővítsem még ki :)
Kinek tetszik még? Írjatok! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!