Érdekes elkezdeni nézni a One Piece-t?
Jó sok év távlatából jót nevetek azon, hogy anno, akik kikészítettek az elmebeteg fanatikusságukkal, elfordultak a sorozattól, én meg, a nagy utálója végre találtam érdekes történetszálat is az egészben. Van ilyen.
Az anime jó ideje szüneteltetve van nálam, mivel nincs rá időm, a mangát viszont rendszeresen követem. Az a baj, hogy sajna a Weekly Shounen Jump eléggé vérszegény kínálattal rendelkezik mostanában. A régi nagyok, mint a Naruto, Bleach, véget értek, idén a Gintama is elköszönt. Ha kicsit old school-abb, klasszikusabb shounen-t akar valaki a WSJ-től, kb. az OP van. Még az igényes kategória a Haikyuu, az új generációsok közül meg a BokuHero és kb. ki is fújt. A többi 12 egy tucat ecchi okádék, humortalan gag sorozat, hatásvadász seinen alapanyagú, de shounen-é kiherélt valami (lásd Yakusoku Neverland. Esküszöm, ha a főhősnő nem lenne ennyire istentelenül naiv és felhagyna a legyünk haverok mindenkivel tipikus shounen klisével, még élvezhető is lenne...). Ja és a "kedvencem": guro sorozat fut a WSJ-ben. Guro... echhi-vel fűszerezve... a WSJ-ben... a célközönség 10-19 évesek. És guro. Az agyam eldobom.
Ja és persze a szegény ember Fairy Tail-je avagy a WSJ FT: a Black Clover.
Az OP egyik nagy gyengesége, hogy sajna a karakterek annyira ráálltak egy-egy tulajdonságra, hogy közben a karakterfejlődés messze elmarad és néha irritálóan idióták a karakterek. Bírom Oda trollkodásait - bár közelében sincsen a Sorachi-énak (Gintama) .... - de ettől még sokszor érződik, hogy a karakterek nem haladnak előre. Ha a Naruto-t vagy a Bleach-t veszem, ott a karakterek a végére felnőttek a feladathoz (bár a Bleach-t tegyünk nagyon nagy zárójelbe, mert az utolsó ív egy hatalmas WTF).
De követem az OP-nél hosszabb ideje futó Detective Conan-t és a Hajime no Ippo-t is. Előbbi elég epizódikus (3-4 fejezet egy átlag ügy), még is úgy érzem, többet haladt előre a háttértörténet és a karakterek is, mint az OP esetén, aminek összefüggő története van.
Összességében még mindig nem tartom túl nagyra az OP-t, szerintem helyből legalább 2 tucat shounen címet fel tudnék sorolni, ami szerintem nívósabb volt, mint az OP és ennek legalább a fele WSJ sorozat. Viszont ha a mai kínálatot nézzük, sajnos el kell ismerni, hogy annyira pocsék szinten mozognak, hogy még mindig felső harmadban van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!