Olyan filmekre gondolok, melyek nem a tipikus, sablonos forgatókönyvek alapján készültek, melyeknek már az első öt perc után lehet sejteni a végét. Olyan filmeket szeretnék találni, melyek elgondolkodtatóak, érdekesek, és esetleg van valamilyen rejtvény, amit meg kell fejteni, a végén pedig csattanószerűen kiderül a rejtély. Ilyen pl. számomra a Tökéletes trükk, a Sherlock Holmes filmek, vagy a Hívatlan vendég. Előre is köszönöm a válaszokat.:)
Nem tudom láttad-e az elcserélt életeket? Igaz történet, tehát nem sablonos forgatókönyv, hanem "élet írta igaz mese".
Ha kicsit oldottabbra vágysz, akkor javaslom az árvát. Jó kis csattanó volt a végén, és szerintem lebilincselő film :) Hirtelen ez a kettő jutott most eszembe.
2012. aug. 9. 21:10
2/14 anonim válasza:
Kapcsolat
A bárányok hallgatnak
Gyilkos megváltó
Viharsziget
Halálos hallgatás
Azonosság
Magasfeszültség
Más világ
Triangle
2012. aug. 9. 21:11
3/14 A kérdező kommentje:
Inkább olyan filmeket keresek, melyeknél a rejtélyen van a hangsúly, nem feltétlen kell legyen igaz történet, vagy horror:) Leginkább a Tökéletes trükkhöz hasonlót:). Köszönöm a válaszokat, azért megnézem a filmeket:)
2012. aug. 9. 21:43
4/14 anonim válasza:
ha tetszett a tökéletes trükk, tetszeni fog a többi Christopher Nolan film is, főleg ezeket ajánlom:
Eredet
A Csapbda
Mementó
Hasonlók:
A Gépész (szintén Christian Bale főszereplésével, egyébként zseniális alakítás szerintem)
Viharsziget
Más világ
Hetedik
Legbelső félelem (bár Richard Geere nem nagy durranás benne, de Edward Norton hatalmasat alakít)
Revolver
A mágus (Nagyon hasonlít a tökéletes trükkhöz :))
2012. aug. 9. 22:07
5/14 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a választ, meg is nézem őket!:)
2012. aug. 9. 22:12
6/14 HalkHogen válasza:
Időbűnök
Mementó
Nagyon érdekes filmek szerintem.
2012. aug. 9. 22:21
7/14 anonim válasza:
A kocka 1., 2., 3.
2012. aug. 9. 23:43
8/14 anonim válasza:
The Man From Earth (Az őslakó)
2012. aug. 10. 00:07
9/14 A kérdező kommentje:
Húha, nagyon szépen köszönöm, ha lesz időm megnézem mindet;)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!