Szerintetek melyik a jobb anime? One Piece, Bleach, Naruto, Dragon Ball?
Bleach asszem az első 60 rész egyszerűen fenomenális. Aztán jön egy nagyon béna 50 részes időhúzás. Utána újra asszem 270-290 részig tömény akció (természetesen azt a 50-60 filler részt ki kell hagyni) de összességében jó anime, meg kell nézni, de nem kell túlzásba vinni. Mert nagyon elba**ták az egészet a vége felé.
Naruto...örök kedvenc...már a sima naru is jó volt, de a shippuuden az meg már 1000-szer jobb csak is ajánlani tudom. Mindenféleképp végig kell nézni...na persze ha valaha is befejezik.
Dragon Ball...hmmm 10 éve még nagy kedvenc volt, mostanra nekem kicsit unalmas lett.
One Piece...ez a kalózos akármi nem jött be..3. résznél abbahagytam, de sokan mondják, hogy jó anime....
én a Bleach-et és a Narutot nézném meg. Ez csak az én véleményem.
Először is ez az én véleményem lesz :)
A Bleach, elején jó, kifejezetten tetszik az alaptörténet, a szereplők tetszenek, a poénok jók. Az eleje tetszett, ám ahogy ment előre... aztán utána megint beindult, újra elkezdtem nézni. De utána megint mintha valaki kalapáccsal verte volna a színvonalat. Így abba is hagytam, és nem néztem tovább. Azok a hullámok nagyon tönkre vágták, így dobtam is, már majdhogynem utálom is (sajnos, mert egy jó sorozat). Így összességében(amit láttam) 6/10.
Naruto, hasonló a helyzet, az alaptörténet jó, a viccek már nem annyira, de azok is tényleg viccesek. Nagyon tetszett (kivétel a magyar hang, azzal néztem, de kár volt). Aztán jött a drámai csavar, ami nekem nagyon nem tetszett(nem mondom mi mert ha nem láttad akkor az nem lenne jó :D). A sorozatot a 176. résznél abbahagytam. És még mindig filózok, hogy érdemes-e belekezdeni a Shippudenbe. Összességében 5/10.
Dragon Ball. Ha kimondod, majdhogynem mindenki ismeri, ha nem is, a nevét biztosan. Egy igen népszerű anime. Én nem láttam, (szégyelljem magam?) de nem mondom hogy rossz, mert részleteket tudok, amiket mások mesélnek és stb. Az én szememben ennek az a hibája hogy a rajzolása nekem furcsa, valamint már elég régi darab. Ha lehetne értékelni így, valószínűleg nem lenne nagyon alacsony :)
És végül One Piece, azért utolsóként, mert az egyik kedvencem. 1999-ben indult az anime, így rengeteg része van. A grafika nagyon tetszik, a karakterek fantasztikusak, a viccek meg, nem tudok mit mondani, röhögnöm kell a gondolattól is :D A történet kifejezetten tetszett, jó elgondolású. Mind megtalálható benne a humor, akció és a dráma is. Én sírtam is benne többször. De még a legdrámaibb részbe is tudnak beleépíteni kis humoros dolgokat. Viszont annyira imádom, hogy mindig sikerül azt a szereplőt kiválasztanom kedvencemnek, aki kb 5 részbe szerepel. :D A sorozat grafikája javul az évek során, és egyre jobb lesz. A sorozatban a történet kb a 100. rész körül indul be, nekem onnantól 3 hét és beértem a sorozatot(545-ig!!), majd a 250. rész körül már a kedvencem lett. Én ajánlom ezt, mert tényleg jó, hosszú, és mégsem vontatott, a fillerek pedig jók. Az értékelésem 9/10.
És ha ezek megtetszettek, és szereted a humoros-akciós-(kissé drámai) hosszú sorozatok, nézz bele a Gintama-ba :)
Remélem segítettem :)
Ahogy látom eléggé megosztó a kérdés. One Piece-t én nem láttam.
Bleach: Első részek valóban fenomenálisak, de Soul Society ARC-nál(ez még az első 100-ban van) eléri a csúcspontot, utána egyszer megközelíti, olyan 150-ig láttam kb, de azóta se kezdtem el újra, fórumok alapján egyre fostosabb lesz a vége felé.
Naruto: Indulás természetesen itt is fasza, aztán kb a történet felénél utolérték a mangát és következik utána kb 100 rész filler. Azt hittema hajam hullik ki, mire végignéztem. Shippuuden utána felveszi a fonalat és elég jó is. Összességében az elején sokat röhögaz rajta, később egyre kevesebb a poén meg gyengébbek is, meg engem rohadtul idegesít, hogy az első részben megismert Naruto személyisége egy cseppet nem változik a shippuuden kezdetéig, ott meg van 1 változás, és utána ugyanez a helyzet.
Dragon Ballt én idén kezdtem el megnézni, gyerekkori nosztalgia. Az első sorozat fenomenális. Szerethető karakterek, jó poénok, perverz zseniális teknős, folyamatosan fejlődő harcosok, van történet. A Zed már más tészta, ott a kiadás során kevés volt a manga anyaga, amiből nehezen tudtak 20 perces részeket csinálni, ezért el van húzva minden egyes rész a francba. Konkrétan Dermesztővel kb 70 részen át harcol. GT-t nem ismerem.
Dragon Ballt nem láttam, de tapasztalatom szerint tipikus 'nosztalgiaanime', amit főleg azok szeretnek, akik még kölyökként nézték a TV-ben. Aki mai, minőségi animékkel kedte, annak nem nagy szám, de minden shounen öregapja.
A Bleach...jaj.. végeredményben fos. Az első 2 saga tetszeni fog, ha szereted a '10 méterről hiterlen mögéd kerülök és átrobbantalak, de a nagymellű csaj úgy if feltámaszt', kaszabaolós animéket. Főleg mostnaában nevetségesen szar a manga, de az animében az aniaméció legalább jó.
A Narutot mindenképp érdemes megnézni, mert van benne pár igazán jó csarar meg karakter, az egyetéen hibája, hogy a gonoszok, a jó arcok, túl gyorsan lesznek mindeig kiírta, így most eléggé le van esve a színvonal. De nézd meg.
Az ONe Piece a neverending shounenek királya. Még a legharmadrangúbb mellékszereplő is 1231242x egyedibb, mint mondjuk a blícsből a főszereplő. A történet vezetés érdekes, fordulatos, és az író hihetetlenül előre tervez. PL. a 40. rész környékén lezúzott gonosz motivációját csak 500 résszel odébb ismerjük meg, és értjük meg a hátterét.
Érdekes kérdés, ugyanis ha nézed a Dragon Ball-t, akkor a Bleach teljesen felesleges, mert a lényeg ugyan az a Naruto is egyre inkább arra hajaz.
Az One Piece-t nem követem, de sok jót hallok róla :)
Ha esetleg még nem nézted a Fairy Tail-t, akkor azt ajánlanám. Roppant érdekfeszítő jó kidolgozással, sok harccal és némi romantika(meg perverzió xD)
Most részletesen: Naruto, az első felvonás jól sikerült, igazi sikersztori lett, a Shippuuden eleje is élvezhető volt egy pontig, de mikor a technikák már hegyeket meg városokat zúztak be ott már csak a Dragon Ball egy olcsó másolata ugrott be. No, meg egy nindzsa aki békepárti... úgy tudtam, hogy elit gyilkosok voltak akik nesztelenül végeznek az áldozataikkal, és utána semmilyen nyomot nem hagynak maguk után. Itt meg mit látok!? Szemtől-szemben harcolnak FÉNYES NAPPAL! Annyi árulja el hogy nindzsák, hogy késeket meg dobócsillagokat hajigálnak egymásra.
Ezenkívül, rengeteg a felesleges fejezet, sokuk megismétli egymást vagy nem mondanak semmit az égvilágon. Romlik a színvonal és a rajzok kidolgozottsága. A végére kiderül, hogy az egész nindzsavilág összes embere rokona a másiknak. Viszont a csatajelenetek egy (kis) része egész jó és érdekfeszítő.
Bleach: A halálistenes és lélekölőkardos ötletet egész jó volt. Viszont hogy a karakterek ereje hirtelen ugrik(nagyon nagyot) a Dragon Ball SSJ fokozatára emlékeztetett. A Mangában látható pusztítás útszintén a DB-t juttatta eszembe. Kifejezetten irritált az, mikor egyetlen suhintással elrepített egy egész hegyet, utána már az SSJ10000-ben lévő ellenség kardját puszta kézzel fogta meg. Az egész történet egy hosszú-hosszú mosóporreklám .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!