Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Melyik az az anime amivel...

Melyik az az anime amivel kilehet üldözni a világból téged? Nekem a Dragon Ball

Figyelt kérdés

2023. okt. 8. 14:40
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

19

Igen bocsi tudom csak a "sin-t" nem olvastam. Nem szóltam.

2023. okt. 11. 12:44
 22/34 anonim ***** válasza:
100%

20

Azért nem találsz 8 felettit a nagyon régieknél (habár nem tudom nektek mit jelent a régi mert én nem az 1980-90-es évekre gondoltam) mert akkor még nem létezett az úgynevezett dolog ami ma már alapnak számít és nagyon nagyban befolyásolja az animéket vagy esetleg az egész életünket és ez nem más mint pedig a HYPE. Az emberek rengeteg mindent feltudnak hájpolni, felülni a hájpvonatra és azok így nem a valós értéket mutatják.

Valamint nem tudom ti mit értettek mennyiség minőség rovása alatt? Mert én azt, hogy ma már tucatszámra jönnek az ugyanarra a kaptafája épülő animék ahol szinte mindig ugyanaz csak más szereplőkkel. Semmi újdonság évről évre egyre több a sablon anime/műfaj. pl gondolok én itt: isekai, harem, shounen, stb műfajokra ahol most már egyre ritkább a gyöngyszem ami igazán minőségi és nem tucat. Én ezt értem igazán a mennyiség minőség rovása alatt és nem az évszámot.

2023. okt. 11. 12:57
 23/34 anonim ***** válasza:
100%

"ma egy szar animére is több szempontból többet adnak és sokszor magasabb a minősége, mint a régi jónak és ez simán a technológiai fejlettségből adódik"

Vagyis neked jobban tetszik egy mai anime alap vizualitása, ami amúgy inkább 25% dizájn (divat), 25% technológia, 50% művészet. Ha a dizájnt kivonjuk, mint túlságosan szubjektív és a technológiát a modern animének adjuk (ami NAGYON nagy ferdítés, a celluloid animáció minőségileg nem rosszabb, csak lassabb és drágább), marad a művészi szempont, ami téren a modern animék, sokszor még a jobbak is, nemhogy a rosszak, bizony elvéreznek.

2023. okt. 11. 14:32
 24/34 anonim ***** válasza:
23%

"ez nem más mint pedig a HYPE. Az emberek rengeteg mindent feltudnak hájpolni, felülni a hájpvonatra és azok így nem a valós értéket mutatják."

Csak a hype nem ezt csinálja. Hype-pal minőséget nem tudsz venni, népszerűséget tudsz.

Remek példa pár season-nel ezelőttö Chainsaw Man, ami nagyon fel volt hype-olva. Ezzel szemben a nulla hype-pal rendelkező Bocchi the Rock magasabb pontszámot ért el, mivel - mégegyszer - minőséget nem tudsz hype-pal venni.

És ez nem csak animékre igaz. A cyberpunk játéknál ugyanezt láttuk, ahol nevetség tárgya lett a játék a hype ellenére.

A hype-ot fordítsd le ismertségre és akkor láthatod, hogy annak bizony nincs köze, hogy mire tartják az adott művet vagy személyt.

"Valamint nem tudom ti mit értettek mennyiség minőség rovása alatt?"

Azt értjük, amit jelent. Ennek van egy jelentése, aszerint kell használni.

"az ugyanarra a kaptafája épülő animék ahol szinte mindig ugyanaz csak más szereplőkkel. Semmi újdonság évről évre egyre több a sablon anime/műfaj."

Jó, akkor adj egy módszert, ami alapján el lehet dönteni objektíven, hogy mikortól van benne elég változás.

És elmondom, hogy még ha tudnál is ilyet adni, akkor sem lenne pontos, mivel egyszerűen véges opció van arra, hogy hogyan tudsz egy sorozatot elkezdeni. Vagyis, ha mondjuk elkezdenéd az általad nagyon egyedinek tartott sorozatok elejét összehasonlítgatni, akkor azt kapnád, hogy azok is tök egyformák.

Az SnK eleje például majdnem egy az egyben a TTGL elejének feleltethető meg.

Az a helyzet, hogy nem, nem jönnek olyan gyakran hasonló animék, legalábbis nem gyakrabban mint régen.

A hasonlóság pedig ugyanaz, mint régen, és pont azért, mert a régi minták alapján alakultak ki sablonok. Te azokat nem bírod és hívod sablonnak, amit a régi sablonok alapoztak meg.

"egyre ritkább a gyöngyszem ami igazán minőségi és nem tucat. Én ezt értem igazán a mennyiség minőség rovása alatt és nem az évszámot"

Fogd meg és kezdj el FPS-t számolni, jelenleg bizony a gagyibb animék is sokszor lényegesen jobb minőséget képviselnek, mitn a régi művek.

2023. okt. 11. 14:55
 25/34 anonim ***** válasza:
24%

"Vagyis neked jobban tetszik egy mai anime alap vizualitása, ami amúgy inkább 25% dizájn (divat), 25% technológia, 50% művészet."

Nem, konkrétan számszerűsíteni lehet, hogy hány képkockát rajzolnak meg. Csak a példa kedvéért. :)

A százalékokra meg nem teszek megjegyzést, mert már ígyis elég nevetséges a megszólalásod.

"Ha a dizájnt kivonjuk, mint túlságosan szubjektív és a technológiát a modern animének adjuk"

Egyébként nem teljesen. Ha komplexitást nézel, akkor bizony az már technológiai kérdés és nem szubjektív.

"marad a művészi szempont, ami téren a modern animék, sokszor még a jobbak is, nemhogy a rosszak, bizony elvéreznek"

Nézd, az egy dolog, hogy egyértelműen nem értesz a kérdéshez és olyanokat állítasz, hogy X dolog Y%-ot tesz ki.

De hogy te még a hozzá nem értésedből ezt le is vezesd, az valami röhej.

Kezdjük azzal, hogy a megrajzolt frame-k száma nagyban befolyásolja, hogy milyen folytonos egy anime, vagyis az animáció milyen minőségű. Ehhez még nagy szakmai ismeret sem kell. A YnN S2 esetén pl. mindenki panaszkodott, hogy egy diavetítés volt.

Továbbá, a design, tetszés szempontjából valóban szubjektív, csak nem ez az egy szempont, ennek is van bizony részletgazdagsága, hihetősége. Egy karakter design-on is sok múlik. Javaslom, hogy nézz utána, hogy a Bleach-nek miért Bleach a neve és hogy ezt hogyan adaptálták az animébe.

Még írtad a művészetet, ami csak simán szánalmas. Az képzelni, hogy ebből a 3 nevetséges dologból áll az anime... kész röhej.

Btw, egyébként a design, az nem divat.

Azzal, hogy megjelent erősen a 3d, már önmagában kérdéses, hogy melyik jelenetben mit mennyire használnak. Ha hasnzálnak, akkor mennyire üt el egymástól a két "világ". Fények, árnyékok, camera angle, stb-stb.

Nagyon sok minden van, amihez láthatóan nem értesz. Menj művészeti egyetemre és ha elvégezted, akkor beszélhetünk arról, hogy hogy lehet objektív szempontok szerint is megítélni egy művet.

2023. okt. 11. 15:30
 26/34 anonim ***** válasza:

Nekem se jött be a Naruto, de persze ízlések és pofonok. Mármint az eredeti Naruto nem rossz, de a Shippident már baromira untam, túl sok a töltelékrész. De ízlések és pofonok, nyilván.

Most hirtelen nem jut eszembe konkrét anime (a ybc-n kívül, de az minden jóéezésű embert felhúz), ami kifejezetten idegesített, inkább általánosságokat tudok mondani: agyonszexualizált karakterek és/vagy bugyuta történet. Oké, utóbbi néha jól esik a lelkemnek, van, hogy kell az agyrohasztás.

Előbbivel viszont komoly fenntartásaim vannak, mind az elveim miatt, mind az értelmetlen fanservice esztétikai minősége miatt. Egy-egy szexi karakterrel semmi gond, de amikor a jó mellekkel ill. kockahasakkal próbálnak eladni egy animét... Több, mint zavaró.

2023. okt. 13. 19:38
 27/34 anonim ***** válasza:

*Shippudent

És kétszer írtam le, h ízlések és pofonok(⁠^⁠^;⁠)

2023. okt. 13. 19:39
 28/34 anonim ***** válasza:
76%

Blood-C ez valami hányinger 😀.

Nem nincs bajom a gore elemekkel, bírom a vért. Inkább csak a céltalan bugyuta hatásvadász vérengzés az ami nálam kiverte a biztosítékot. A történetről már ne is beszéljünk.

Pupa - szerintem ide nem írok semmit

Naruto - talán 15 rész után dobtam. Elhiszem, hogy jó lehet és sokan élvezik de nekem kissé gyerekes és bugyuta az egész felállás.

2023. okt. 16. 12:48
 29/34 anonim ***** válasza:
0%

Előző, te nem láttad végig a Blood-c. A tizedik részig részben öncélú gore vérengzés, és sablonos, ez igaz -viszont remek slice of life-val keverve-,

AZONBAN,

akkora fordulat következik be az utolsó két részben, főleg a történet szempontjából, mint a a ház! Tuti nem láttad végig, vagy beletekertél, felszínesen nézted.

Javaslom végignézni. A végén áll össze az egész.

2023. okt. 16. 23:32
 30/34 anonim ***** válasza:
49%

#29 (28-as vagyok)

Figyú még a folytatást a Blood-C: The Last Dark filmet is megnéztem... még mindig állítom, hogy egy 💩baromság az egész.

Egy jó grafikával engem már rég nem lehet lekenyerezni 😆.

2023. okt. 17. 09:20
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!