Mi okozza az Elfen Lied népszerűségét?
Még magyar szinkron is készült hozzá.
Holott csak egy erkölcstelen, káros anime. Lényegében a gonoszságot indokolja meg azzal, hogy valakinek nehéz gyerekkora volt. Lucy mindenkit megöl, aki az útjában van, lehet ártatlan ember is.
Ezen kívül ott van benne egy vallásos (keresztény) téveszme is, miszerint mindenkinek meg lehet bocsátani. Ez azonban nem igaz. Lucy bűne megbocsáthatatlan, amit Kouta tett, az felért egy árulással.
Az Elfen Lied minden idők egyik legrosszab animéje. Soha nem fog ilyen rossz anime készülni, ez alá már nem lehet menni.
Én sem érzem indokoltnak az imádatot, ami széles körökben körüllengi, de te már a ló túloldala vagy.
Minden idők legrosszabb animéje, hogyne. Egy Corpse Party, School Days vagy Togainu no Chi után talán átértékelnéd ezt a kijelentést, és akkor még csak nem is olyanokat említettem, amelyekre egységesen köp az animés közösség.
Az jogos kritika, hogy az anime látszólag a kelleténél több szimpátiát tanúsít Lucy és a cselekedetei felé, viszont a mangának, ha jól emlékszem, egyértelműbb az erkölcsi állásfoglalása ebben a kérdésben (elítélőbb). A megbocsátást én kifejezetten üdvözlendő viselkedésnek gondolom, nem azért, mert az ártatlanok lemészárlása az én szememben holmi gyerekcsíny lenne, hanem egyszerűen azért, mert ez a legbölcsebb dolog, amit tehetsz, ha elkövetnek valami a sérelmedre. Más kérdés, hogy az alacsony epizódszám miatt ezt a szálat csak elkapkodni volt idő.
A megbocsátás egyértelműen az anime legrosszabb pillanata volt, hiszen a gyilkos Lucy-val smacizik egyet Kouta, aki lemészárolta a családját. Ez nem életszerű, mivel ilyen tettet nem lehet megbocsátani.
Minden idők legrosszabb animéje ez. Ami ezen kívül van, csak rossz minőségű.
#11 Mondjuk a togainunak pont van értelme, ha ismered az egész sztorit😅
Az elfen lied első sorban gore anime, és ebben emelkedik ki a többi anime közül. Sokkol, meghökkent, undorító minden szempontból, televan öncélú, értelmetlen erőszakkal, és ezért nézi kb mindenki.
Értelme biztos van valamilyen szinten (a rossz rosszat szül? mittudomén, van már egy évtizede is, hogy láttam) de senki sem a sztoriért, meg a több réteg nemlétező szimbolikáért nézi, hanem azért mert meztelen csajok darabolnak fel embereket, ami huuuu de izgi.
Neked, mint nézőnek kell hogy legyen annyi eszed, hogy tudd, hogy nem követendő példát látsz, hanem csak egy pár részes adrenalin löketet.
Azt hinni hogy az elfen liedből majd bárki eltanulja, hogy embereket feldarabolni igazából jó dolog kb azon a szinten van, mint amikor a keresztények kitalálták, hogy a harry potter ördögimádatra tanítja a gyerekeket, hiszen varázslók vannak benne.
"Mondjuk a togainunak pont van értelme, ha ismered az egész sztorit"
Mármint a visual novelt, vagy mit? Arról nem tudok nyilatkozni, én az animéről beszéltem, nem a forrásanyagról, amelyből adaptálva lett. Önmagában nézve az anime számomra egyértelmű trash kategória volt.
De látod, kérdező, már ki is ütközik, hogy mennyire szubjektív dolgokról vitatkozunk. Ezért nem értem, honnan veszed a bátorságot annak a kinyilatkoztatásához, hogy márpedig az Elfen Liednél rosszabb anime a világon nincs, punktum, a gyilkosságot meg soha, semmilyen körülmények között nem lehet megbocsátani, ilyenre még élő ember példát nem látott.
Álmomban sem hittem volna amúgy, hogy pont én fogom bevédeni ezt az animét, de amilyen magabiztossággal kötöd az ebet a karóhoz vele kapcsolatban, az egészen elképesztő.
Én tettem fel kérdést, hogy miért olyan népszerű ez az anime. Egy ezzel kapcsolatos komment sem érkezett. Nincs senki, aki konkrét bizonyítékot tudott volna felmutatni mellette.
A másokkal való összehasonlítás felesleges. Az animék többsége vacak. Unalmas. Érdektelen.
De az Elfen Lied azok közül is a legrosszabb - vagy legalábbis azok közé tartozik.
Le lett írva neked, hogy miért népszerű. Erőszak, vér, csöcsök, szexi főhősnő tragikus háttérsztorival, közérthető üzenet az emberi kegyetlenségről és a szeretetről, Klimt, egész jó OST. Amiért 18 karikás ábrázolásmóddal dolgozik, könnyű elhinni róla, hogy felnőtteknek való, és belelátni olyan mélységet, amely nem biztos, hogy valójában rejlik benne. Ennek melyik része nem elég konkrét és világos neked?
Az összehasonlítást te kezdted azzal, hogy a világ összes többi animéjénél szarabbnak minősítetted. Most már válaszolhatsz te is a kérdésemre.
Ja, hogy azok lennének a bizonyítékok. Már értem. Mondjuk egy ilyen történetet nem csodálom, hogy emiatt néznek.
Sziasztok, jó éjt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!