Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Miért tetszik sokaknak jobban...

Miért tetszik sokaknak jobban a Death Note, mint az AoT?

Figyelt kérdés

Tehát, végignéztem mindkettőt, és sokkalta jobban tetszett az Aot.

Tele van semmitmondó beszélgetésekkel, hogy a részszereplőknek is legyen valami mondata.

Yagami egy érzelemmentes, istenkomplexusos köcsög, nem értem, hogy tud vele bárki is azonosulni. Kb olyan mintha Yagami és az apja fordítva lennének bekötve. Az apja buta, mint a segg és az összes többi rendőr is. A sorozat addig volt érdekes, amég L meg nem halt. Egyetlen értékelhető karakter volt. Misza is tök érdekes karakter lehetett volna, sajnálom, hogy ennyivel letudták, hogy mindent megtesz Yagaminak. Sokkal többet ki lehetett volna hozni az egészből.

Ehhez képest az Aot végig izgalmas, brutál jó animációkkal, Erennel lehet azonosulni azok után, amit átélt. Vannak szereplők, akiket nagyon meglehet szeretni, jól felépített az egész sztori, mindig kiváncsi voltam, mit hoz a kövi rész. Ha valaki tud ennél jobb animét, írja már le legyen szíves.

2022. ápr. 23. 11:08
1 2 3 4 5 6 7
 61/68 anonim ***** válasza:

"nem volt kötelező csakis arra hagyatkozni, amit ő konkrétan elmondott a szájával"

*elmondott azzal kapcsolatban, hogy neki konkrétan mi a célja a halállistával.

2022. máj. 28. 18:19
 62/68 anonim ***** válasza:
Nem unjátok még?
2022. máj. 28. 18:19
 63/68 anonim ***** válasza:
Nem. 😀
2022. máj. 28. 18:37
 64/68 Tevenyereggyarto ***** válasza:

Jólvan, akkor legyen ez tőlem az utolsó. Vagy nem 🙃

“És akkor hogyan használta az erejét? Úgy hogy a szigeten van király vérvonalból származó ember, vagyis az érved nem állja meg a helyét, mivel ugyanúgy tudták volna hasnzálni.”

Akkor kifejtem kicsit bővebben mert az előző félreérthető volt. A Marley azt mondogatta ,hogy bármikor lehet rumbling, viszont az azt irányító Tybur család tudta ,hogy nem lesz amíg királyi vérűnél van az Alapító (háborúellenes eskü). Viszont tudták ,hogy ha kikerül a királyi családból akkor kikerülhető ez az eskü s tényleg lehet rumbling. Miután Reiner visszatért elmondhatta ,hogy Eren-nél van az Alapító s van ott királyi vérű ember is. (Azt persze valószínűsíthette Reiner ,hogy Eren nem fogja engedni ,hogy Historia-t beáldozzák. Nem tudhatta, legfeljebb sejthette.) Ezért (is) hirdetett nyíltan háborút Paradis ellen Willy. Közel 100 évig inkább ilyen passzív-agresszív módon csak titánokat küldözgettek. 854-ben (?) küldtek 4 harcost ,hogy betörjék a falat/ falakat s elhozzák az Alapítót. Miután ez nem sikerült (4 évnyi hatalom visszaállítást követően) nyíltan hadat üzentek. Marley már aligha akarja ,hogy a szigetiek életben maradjanak. Van elég eldiai az ottani zónákban akiket lehet leördögfiazni/ katonaságba állítani.

“Ez azt jelenti, hogy nem indokolt.

Legalább magadnak ne mondj ellent.”

Eren szemszögéből indokolt mert így kívülről nem jöhet veszély s ezzel garantálja ,hogy a szigetiek szabadok lehessenek (ahogy Zeke garantálná a saját tervét azzal ha tényleg minden eldiait kivétel nélkül sterilizálna). Rohadt szélsőséges, elég önző, egyáltalán nem a legszebb megoldás. De az ő szemszögéből nézve valid.

“Mit? Kérte az apját? Nem.”

Igaz, a kérés nem a legjobb szó ide. Inkább kényszerítette/ parancsolta? Ilyesmi. Legalább is nem hiszem ,hogy pont ebbe ne szólt volna bele miután Eren mondta azt is ,hogy a Reiss családból az apát (Rod) hagyja életben.

“Ilyen szempontból annak nincs jelentősége, hogy az egyik világ veszélyesebb.”

Már hogyne lenne? Ha a falakon belüliek csak ülnek s nem csinálnak semmit akkor szép lassan kiirtják őket. Többek közt Eren ezért csatlakozott a katonasághoz. Persze az ő világukon belül ez átlagosnak mondható, csak épp akkor nem igazán vethető össze egy valósághoz közelibb átlagos élettel.

“Ha Zeke meghal, akkor semmi garancia nem lett volna, hogy valaki nem csinálja vissza azt, amit csinált.”

Lehet ,hogy tudtak volna csinálni erre is egy esküt. Ahogy 100 évig minden Alapító tulajdonost agymosott a háborúellenes eskü. Persze azt ki lehetett játszani azzal ,hogy csak királyi vérűeknél aktiválódott, szóval tudják mire kell figyelni. Az Alapító ereje hatalmas, szerintem ez lett volna a legkisebb problémák egyike.

“Egyébként még ha ez is lett volna Zeke terve, akkor sem kellett volna senkit megenni, mivel ha meghal, akkor ez ereje egy születő Eldian-ra száll. Mivel szülni csak Historia tudna az elméleted szerint, így az ő gyerekére.

Vagyis nulla darab megevésre lenne szükség.”

Hát ez még mindig nem sokat szépítene a helyzetükön. Mintha egy bal lábát amputált embert azzal vígasztalnál ,hogy örüljön ,hogy nem inkább a jobb lábát vesztette el. Hát ugye neki sem az a baja ,hogy pont a bal lábát vesztette el, mert csak a jobb láb esetén is ugyan ez lenne a helyzet.

“Amin Eren terve nem változtatott volna semmit.”

Dehogynem. Zeke tervével Armin meghal ~9 év múlva. A többi eldiai meg steril lesz pedig Eren sokszor hangoztatta ,hogy a világra születés az egyik legnagyobb kincs. Nyilván akkor a szabadságba beletartozik ez is.

Eren tervével meg SPOILER megszűnt titánerő is, a külvilágból jó darabig nem jön fenyegetés s most már ténylegesen szabadon élhetnek.

“Ezért voltak egymástól 2 méterre ugyanabban a szóbában.”

Nem számít. Ha ügyesen kötözöl/ láncolsz meg 2 embert akkor még 10 cm-re sem tudnak egymáshoz érni. Nemhogy 2 méterre úgy ,hogy köztük van többek közt Levi.

“A tervnek Zeke szempontjából sem volt értelme, mivel ő is akarhatott volna a léghajón érintkezni.”

De nem akart. Szeretett volna bízni Eren-ben s meggyőzni őt. Még a Path-ben is azért kóvályogtak Grisha emlékei közt mert azt hitte ,hogy befolyásolta Eren-t úgy mint ahogy őt akarta.

Ja, meg Eren mindenképp meg akarta ejteni azt a beszélgetést Mikasa s Armin közt. Aminek amúgy fontos szerepe lesz/ volt a végső összeütközésben.

“A testének köze nem volt hozzá.”

Nem is beszéltem a testéről.

“Ha te azt mondod, hogy ÍGY lehet elkerülni egy lehetséges rossz jövőt, akkor neked látnod kellett azt a lehetséges rossz jövőt és egy jót. (…)”

Vagy nem látott más jövőt. Látott egyfélét s ahhoz igazítva mondta Grisha-nak azt amit. Meg ne feledjük ,hogy az aktuális AT hordozó nem tudja befolyásolni ,hogy mit lásson hanem a következő hordozó dönti el ,hogy mit mutat az előzőnek. Tehát ha ez dolog ,hogy a már megtörtént jövőből lát képeket de ezt lehet úgy mutatni ,hogy a jelen hordozó félreértse (direkt). Ahogy Grisha is megjegyzi (a Reiss család megölése után) ,hogy Eren nem mutat meg neki mindent s azt hiszi ,hogy ezzel megmentheti Carla-t is.

2022. máj. 28. 19:28
 65/68 anonim ***** válasza:
100%
Tevenyereggyarto, olyan csodálatos összhang van közöttünk, hogy el sem hiszem, hogy a gyk-n vagyok. 😀
2022. máj. 28. 20:50
 66/68 anonim ***** válasza:
100%
én az AoT-ot nem néztem még végig, a Death Note-ot igen. Nekem mindkettő nagyon tetszik, de ez kb olyan, mint összehasonlítani egy lélektani regényt aminek kemény társadalomkritikája van egy eposszal, ahol sokszor gyönyörködtető céllal írnak le nagyon hosszan harcokat, Achilleus-pajzsa is említésre kerül, és inkább vannak benne típusok mint hús-vér karakterek. a maga műfajában szerintem mindkettő kiemelkedő, még ha vannak is benne logikai lékek, kiaknázatlan lehetőségek, stb.
2022. júl. 20. 00:13
 67/68 anonim válasza:
37%

Láttam itt olyan kommentet,hogy az AoT-ot nem kell követni,a DN-t meg igen..

Szerintem,az AoT-ot is kell követni(történésekben),mert a Death Note-ot szerintem nem volt nehéz felfogni,hogy mi történik,de az AoT-ba már nekem voltak dolgok amikez nehezebben fogtam fel.

Nekem a DN egy unalmas anime volt,legfőképp tele felesleges párbeszédekkel.

Az AoT ehhez képest nekem jobban tetszett,izgalmasabbak voltak a történések.

Senkit nem akarok megsérteni ezzel,vagy ellentmondani,ez a saját véleményem :)

2023. ápr. 2. 14:55
 68/68 A kérdező kommentje:
Utsó, ugyanígy gondolom.
2023. ápr. 2. 16:00
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!