Miért tetszik sokaknak jobban a Death Note, mint az AoT?
Tehát, végignéztem mindkettőt, és sokkalta jobban tetszett az Aot.
Tele van semmitmondó beszélgetésekkel, hogy a részszereplőknek is legyen valami mondata.
Yagami egy érzelemmentes, istenkomplexusos köcsög, nem értem, hogy tud vele bárki is azonosulni. Kb olyan mintha Yagami és az apja fordítva lennének bekötve. Az apja buta, mint a segg és az összes többi rendőr is. A sorozat addig volt érdekes, amég L meg nem halt. Egyetlen értékelhető karakter volt. Misza is tök érdekes karakter lehetett volna, sajnálom, hogy ennyivel letudták, hogy mindent megtesz Yagaminak. Sokkal többet ki lehetett volna hozni az egészből.
Ehhez képest az Aot végig izgalmas, brutál jó animációkkal, Erennel lehet azonosulni azok után, amit átélt. Vannak szereplők, akiket nagyon meglehet szeretni, jól felépített az egész sztori, mindig kiváncsi voltam, mit hoz a kövi rész. Ha valaki tud ennél jobb animét, írja már le legyen szíves.
Én sem értem. Főleg amikor azt szajkózzák "a Death Note érettebb gondolkodásúaknak való".
Továbbra is az AoT-t egy roppant jó animének tartom minden szempontból. Azóta sem láttam, jobbat, izgalmasabbat.
Death Note-ot meg értem, hogy miért tetszett nektek ennyire. Oké, aláírom voltak benne nagyon pazar részek, de valahogy mégis eluntam magam rajta.
Izlések és pofonok srácok, lányok...
Igen... ízlések és pofonok.
Nekem a death note egyik kedvencem, aot -t is nagyon szeretem, de fele annyira se mint a Dn-t.
Igen..
Azt írja "izelesek és pofonok sracok" de közben ertetlenkedik hogy valakinek a dn tetszik jobban..
"Tudnék még veled vitatkozni, de semmi értelme, mert tudom, hogy igazam van."
Ha igazad lenne, akkor vitáznál velem. Az ember akkor ignorálja így a vitát, ahogy te, ha nincs igaza, mivel nem tudja a másikat cáfolni.
"Nézd tágabb értelemben a két sorozatot, hogy miről is szól."
Mind a kettőt kb. féltucatszor láttam, szóval te nem tudod, hogy miről szólnak.
"Sőt, már a legelején olyan kijelentéseket tett minthogy elhoz egy új világot ahol ő lesz az isten"
Az nem a folyamat élvezete, hanem a végeredményé lenne. Ez pedig hatalmas különbség.
Ha ő élvezte volna a gyilkolászást, akkor nem adta volna át senkinek ezt a lehetőséget, viszont tudjuk, hogy megtette.
"A lista átadása másnak nem jókedvéből tette"
Irreleváns, ha átadja és ugyanúgy "élvezi" az életet, akkor nem a gyilkolászás tetszett neki.
"A szigetieket bizony ki akarták írtani elsősorban a Rumbling fenyegetése miatt."
Szintén tévedés, ha ez igaz lenne, akkro senki, Zeke katonái sem segítették volna őket, sőt Azumabito sem.
Akiket zavarta a sziget és ez a S4P1-ben elég egyértelműen be lett mutatva, az kizárólag Marley volt.
"Ezért is küldték folyamatosan a tiszta titánokat"
Nem, nem azért. Az azok büntetése volt, akik a falun kívül éltek. Semmi köze nem volt a falun belüliekhez.
Ezért lehetett elérni azt, amit elértek az S3 és S4 között, hogy minden titán megöltek.
"ezért küldtek 4 harcost"
Ezért küldte Marley és nem az egész világ.
"S persze van indítéka Eren népirtásának"
Pont, hogy nincs. Az S4P1 pont azt mutatta be, hogy az egész világ kiirtására nincs ok, mivel az egész világ nem utálja őket.
" a saját barátai minél kisebb veszteséggel szabadon élhessenek"
Pontosan, ami önzés.
"isten akart lenni s élvezte volna a Rumbling-ot, épp ellenkezőleg"
A kettőnek semmi köze, az isten, az a végeredmény, amit Eren ugyanúgy élvezett (volna).
"Na ő élvezte amit csinált s igenis élni akart a hatalmával."
Nem élvezte, ezért nem tudod idézni a részt, ahol arról beszél, hogy milyen jó embereket ölni.
"Az apja halálánál is azt leste ,hogy nehogy lebukjon, nem igazán érintette meg érzelmileg."
Egyébként ez pont jól mutatja a kettőjük közti különbség, mármint Eren és Light között.
Eren önös érdekből cselekszik, ha 100 milliárdokat kell megölni, hogy a 10 barátja éljen, akkor is megteszi.
Light ezzel szemben még magát is feláldozná, ha a célját elérheti, ahogy tette pl. az apjával.
"Ez amúgy érdekes téma mert többektől láttam ezt, én is eleinte így voltam ezzel. Még az animében is szó esett arról ,hogy Eren megváltozott."
Ezzel pont az a probléma, hogy Gabi-nál nem ez történt, miközben őt is direkt Eren személyiségével írták meg, és őt mindenki utálta.
"sőt, a 4. évad cselekményének az ismeretében meg merem kockáztatni, hogy nagyobb mélységekben, mint a DN. "
A kettő közt viszont az a probléma, a mélységtől függetlenül, hogy a SnK egy hamis dilemmát mutat be, míg a Death Note egy valósat.
SnK esetében a fő kérdés a népirtásról szól, amiről mindenki tudja, hogy rossz.
Míg a Death Note esetében a kérdés a halálbüntetés.
"Kevésbé egyértelmű benne, hogy ki áll a "jó" oldalon"
Mert senki. Ez a trükk benne.
"szerintem igazságtalan, hogy ennyire faékegyszerű, gyerekeknek való valaminek írjátok le páran"
Tényleg nem ez a probléma, hanem inkább az, hogy Isayama olyat akart írni, amit felér a Death Note, Code Geass szintjéhez és a végére olyan csavarokat írt bele. Olyan "kreatív, okos" dolgokat akart mutatni, ami a végére plot-hole-okat okozott.
Ez pedig hatalmas probléma és ezért nem ér fel ténylegesen ezekhez.
Ezeket a plothole-oket pedig a fanok csak simán ignorálják.
Csak pár dologra reagálnék (itt-ott spoiler-esen).
“Irreleváns, ha átadja és ugyanúgy "élvezi" az életet, akkor nem a gyilkolászás tetszett neki.”
De nem azért adta át másnak a naplót mert felhagyott volna a gyilkolással vagy megunta volna. Olyan helyzetbe került ahol mondhatni rákényszerült arra ,hogy –ideiglenesen– átadja a naplót egy általa kiválasztott embernek. Mindez a tervének része volt.
Ha megnézzük ,hogy hogyan irkált a naplóba Light akkor nehéz azt mondani ,hogy ne lelte volna örömét benne. Hamar rákapott az ízére s egyből világuralmat fontolgatott. Persze számára az öldöklés inkább egy eszköz volt. Inkább élvezte mint utálta, de ami igazán izgatta az az “új világ istene” cím.
“Szintén tévedés, ha ez igaz lenne, akkro senki, Zeke katonái sem segítették volna őket, sőt Azumabito sem.
Akiket zavarta a sziget és ez a S4P1-ben elég egyértelműen be lett mutatva, az kizárólag Marley volt.”
Igaz ,hogy Marley az elsődleges ellenségük, viszont a világ nagyja sem bánná ha az eldiánok eltűnnének (btw, Zeke is azt tervezte ,hogy eltünteti az eldiánokat, csak nem háborúval). Persze van 1-2 kivétel/ szövetséges, de a többség nem az. A többség vagy semleges vagy ellenséges.
“Nem, nem azért. Az azok büntetése volt, akik a falun kívül éltek. Semmi köze nem volt a falun belüliekhez.
Ezért lehetett elérni azt, amit elértek az S3 és S4 között, hogy minden titán megöltek.”
Igen, akit átváltoztattak annak büntetés. Viszont volt egy “másodlagos” szerepe is a tiszta titánok Paradis-ra küldözgetésének, mégpedig ,hogy a falakon belül tartsák az ottaniakat. Továbbá elég csak betörni a kapukat s máris emberek ezreinek annyi (ahogy arra volt példa). Persze ez kicsit visszásan sült el mert így Marley sem nagyon tudott nagy számban szárazföldi haderőt küldeni s a szigetiek időközben kitalálták hogy lehet megölni a titánokat (lásd: 2. évad 1. (?) részében mit mond Zeke Mike-nak mikor meglátja a manőverfelszerelést).
A 3. évad után Marley kénytelen volt félbehagyni a sziget ostromlását mert titánokat veszített, megrendült a hatalma s emiatt támadták meg a Slava (?) erődöt is. Ezért tudták kiirtani a titánokat a két évad közt mert nem küldtek utánpótlást.
“Pont, hogy nincs. Az S4P1 pont azt mutatta be, hogy az egész világ kiirtására nincs ok, mivel az egész világ nem utálja őket.”
Indítéka Eren-nek éppenséggel van. Ha nincs senki a falakon kívül akkor onnan már nem tud fenyegetés jönni. De ez nem azt jelenti ,hogy helyesen cselekedne.
Persze konfliktusok mindig lesznek amíg ember van a földön (lásd: lényegében ezt mondta Erwin a 3. évadban valamikor).
“A kettőnek semmi köze, az isten, az a végeredmény, amit Eren ugyanúgy élvezett (volna).”
Olvastad a manga végét? Gondolom igen. Nem, nem élvezte Eren a Rumbling-ot s nem is azért csinálta ,hogy utána ő uralhassa a világot. Neki kevesebb választási lehetősége volt (igaz, nem ez volt az egyetlen).
Szemben Light aki nem kényszerült rá ,hogy bármit is tegyen a naplóval.
“Eren önös érdekből cselekszik, ha 100 milliárdokat kell megölni, hogy a 10 barátja éljen, akkor is megteszi.
Light ezzel szemben még magát is feláldozná, ha a célját elérheti, ahogy tette pl. az apjával.”
Itt véletlenül nem cserélted fel a szerepeket egy kicsit? Mindketten önzőek a maguk módján s egyikük sem akart meghalni. Eren arra törekedett ,hogy a barátai hosszú s boldog életet élhessenek. Ő ugyan nem akart meghalni de ha ez szükséges a barátaiért akkor megteszi.
Light nemhogy nem akart meghalni hanem az életét sem akarta megrövidíteni. Simán megkönnyíthette volna a saját dolgát a halálisten szemével de azért nem vállalta mert hosszú uralkodást tervezett. Nem érdekelte ha meghalnak a társai, sőt, ő akarta megölni őket Near-el együtt csak ugye nem jött össze. Light sokkal érzelem mentesebb karakter mint Eren, ami nem is baj mert őt ilyenre akarták írni.
“Ezzel pont az a probléma, hogy Gabi-nál nem ez történt, miközben őt is direkt Eren személyiségével írták meg, és őt mindenki utálta.”
Pontosan. Gabi Eren-ről lett mintázva viszont ő s Falco többek közt azt mutatja be milyen az ha Eren s Mikasa képesek lennének beszélni egymással. Azt meg majd láthatjuk mi lett volna akkor ha Mikasa nem azt válaszolja ,hogy “a családom vagy”.
Amúgy ahogy látni szoktam nagyrészt akik elsőre megutálták Gabi-t azok megszerették a karakterfejlődése után (én is 🤷) érthető okokból.
"Light ezzel szemben még magát is feláldozná, ha a célját elérheti, ahogy tette pl. az apjával."
LOL
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!