Elsőnek melyik animét nézzem meg?
Ha romantikus műfajt szeretnél:
Nana ha készen állsz valami mélyebbre.
Say i love you, tökéletes kezdés.
Ha ezeket megnézted és tetszenek tudok ajánlani folytatást😼
A Say I love you jó választás első romantikusnak. És még egy pár (nem mindegyik romantikus), amit én láttam és örök kedvencek maradnak:
Tokyo Revengers
Tokyo Ghoul
Noragami
Jujutsu Kaisen
Charlotte
Your lie in April
"Amúgy lehet, ezért meg fogtok kövezni, de szerintem pont, hogy 16-18 éves kor alatt élvezhető az Elfen Lied, amikor még elhiszi az ember, hogy ez komoly meg deep."
Nem, mert a kiskamaszok a helyzetükből fakadóan könnyen tudnak azonosulni Lucy-val, ami mindenképpen káros lehet. Azért, mert kiközösítenek és cseszegetnek gyerekként, nem kell később ártatlanokat bántani, ha megerősödsz. Márpedig az Elfen Lied valahogy ezt közvetíti. Lucy az áldozat, a kitaszított kis arva, akinek a kegyetlenkedesei érthetőek, akkor is, ha olyan embert bánt, aki senkinek sem ártott. Nem. Lucy egy mentálisan beteg ember, semmiképpen nem kell vele azonosulni.
Éppen ezért az Elfen Lied intelligens felnőtteknek való, akik helyesen meg tudják ítélni az animét.
" igazából valami romantikus animére gondoltam (mert a romantikus filmeket is nagyon szeretem), de azért nem muszáj ilyen "földhözragadtnak" lennie, úgyértem lehetnek benne fantasy dolgok (de hogyha nincs benne az se baj)."
Nem olvastam végig a kommenteket, bocsi ha ismételnék.
- Romantikus-misztikus:
kokoro connect (13 rész) + kokoro connect michi random (4 rész).
- Romantikus hétköznapi:
Ao haru ride (úgy emlékszem olyan 12 rész körüli).
Lovely complex: romkom stílus.
Kimi ni todoke (olykor vontatottnak hat, de ha nem a pörgős vonz, akkor remek választás mind a két első évad).
De ha nem csak romantikus jöhet szób, akkor első animének, ha már hétköznapi (slice of life műfaj) keveredhet némi misztikummal, akkor:
Angel Beats: elég rövid, kb 13 részes. (A speciálok sajnos elég gagyik lettek, a fő évadot javaslom.) A vége katartikus! Folyamatosan a humor és a komor/gyászos hangulat jellemzi. Remekmű!
"Köszönöm ezt a sok anime címet. Elkezdtem a Death Note-ot és egyszerűen imádom! Igaz, hogy nem romantikus, hanem inkább ilyen nyomozós anime, de ettől függetlenül nagyon tetszik."
Ha megható krimi drámát is szeretnél, és látom, van energiád, időd a 37 részes Death Note-ra, akkor ne hagyd ki ezt (bárr itt-ott nyomasztó, viszont életszerű és megható) :
boku dake ga inai machi.
Vagy ha izgalmas, egyedi hangulatú és stílusú, a Death N-hoz hasonlóan agyalóst szeretnél, akkor a 11 részes
Zankyou no terror-t
nagyon tudom ajánlani.
Nem a szokásos klisés alkotás, hanem ötletes, fordulatos, nagyon izgalmas!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!