Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Elsőnek melyik animét nézzem meg?

Elsőnek melyik animét nézzem meg?

Figyelt kérdés
Eddig egy animét se láttam, de barátaim nagyon mondják, hogy kezdjem el. Egyébként egyik barátom nemrég kezdett el animéket nézni, és mivel elég hasonló az érdeklődési körünk, ezért gondolom, hogy nekem is tetszene az anime. Amúgy valami olyasmire gondolok ami 3-4 évadnál nem hosszabb.

2022. ápr. 10. 00:32
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
75%
20as. Ezért írtam, hogy eléggé megosztó anime, véres, letargikus, de megvan a maga szépsége.
2022. ápr. 10. 22:55
 22/32 anonim válasza:
100%
Radiantot nagyon ajanlom!
2022. ápr. 11. 12:48
 23/32 anonim ***** válasza:
25%
Amúgy lehet, ezért meg fogtok kövezni, de szerintem pont, hogy 16-18 éves kor alatt élvezhető az Elfen Lied, amikor még elhiszi az ember, hogy ez komoly meg deep. Én is 18 felett jöttem rá, hogy objektíve nem egy jó anime. Ettől függetlenül fűznek hozzá érzelmek, mert nekem is az elsők között volt, és amikor először láttam (kb. 14 évesen), én is oda meg vissza voltam érte.
2022. ápr. 11. 13:42
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

Ha romantikus műfajt szeretnél:

Nana ha készen állsz valami mélyebbre.

Say i love you, tökéletes kezdés.

Ha ezeket megnézted és tetszenek tudok ajánlani folytatást😼

2022. ápr. 12. 00:32
 25/32 A kérdező kommentje:
24-es, elsőnek befejezem a Death Note-ot, de utána mindenképp valami romantikus animét szeretnék megnézni, szóval majd lehet megnézem a say i love you-t, utána még lehet írni anime címeket mert tényleg nem ismerek sok animét, szóval minden segítséget elfogadok és köszönöm<33
2022. ápr. 12. 15:45
 26/32 anonim ***** válasza:
100%

A Say I love you jó választás első romantikusnak. És még egy pár (nem mindegyik romantikus), amit én láttam és örök kedvencek maradnak:

Tokyo Revengers

Tokyo Ghoul

Noragami

Jujutsu Kaisen

Charlotte

Your lie in April

2022. ápr. 12. 22:00
 27/32 anonim ***** válasza:
82%

"Amúgy lehet, ezért meg fogtok kövezni, de szerintem pont, hogy 16-18 éves kor alatt élvezhető az Elfen Lied, amikor még elhiszi az ember, hogy ez komoly meg deep."

Nem, mert a kiskamaszok a helyzetükből fakadóan könnyen tudnak azonosulni Lucy-val, ami mindenképpen káros lehet. Azért, mert kiközösítenek és cseszegetnek gyerekként, nem kell később ártatlanokat bántani, ha megerősödsz. Márpedig az Elfen Lied valahogy ezt közvetíti. Lucy az áldozat, a kitaszított kis arva, akinek a kegyetlenkedesei érthetőek, akkor is, ha olyan embert bánt, aki senkinek sem ártott. Nem. Lucy egy mentálisan beteg ember, semmiképpen nem kell vele azonosulni.

Éppen ezért az Elfen Lied intelligens felnőtteknek való, akik helyesen meg tudják ítélni az animét.

2022. ápr. 13. 08:20
 28/32 anonim ***** válasza:
70%
Nem azt írtam, hogy jó hatással van a gyerekek pszichéjére (bár az elmúlt 9 évben, mióta láttam, nem jutott eszembe embert ölni, pedig van pár gyerekkori traumám), hanem azt, hogy jellemzően ők vannak tőle elalélva, nem az "intelligens felnőttek", akik minőség szempontjából is jobban meg tudják ítélni, nem csak erkölcsi értelemben.
2022. ápr. 13. 13:54
 29/32 anonim ***** válasza:

" igazából valami romantikus animére gondoltam (mert a romantikus filmeket is nagyon szeretem), de azért nem muszáj ilyen "földhözragadtnak" lennie, úgyértem lehetnek benne fantasy dolgok (de hogyha nincs benne az se baj)."

Nem olvastam végig a kommenteket, bocsi ha ismételnék.

- Romantikus-misztikus:

kokoro connect (13 rész) + kokoro connect michi random (4 rész).

- Romantikus hétköznapi:

Ao haru ride (úgy emlékszem olyan 12 rész körüli).

Lovely complex: romkom stílus.

Kimi ni todoke (olykor vontatottnak hat, de ha nem a pörgős vonz, akkor remek választás mind a két első évad).

De ha nem csak romantikus jöhet szób, akkor első animének, ha már hétköznapi (slice of life műfaj) keveredhet némi misztikummal, akkor:

Angel Beats: elég rövid, kb 13 részes. (A speciálok sajnos elég gagyik lettek, a fő évadot javaslom.) A vége katartikus! Folyamatosan a humor és a komor/gyászos hangulat jellemzi. Remekmű!

2022. ápr. 13. 18:41
 30/32 anonim ***** válasza:
100%

"Köszönöm ezt a sok anime címet. Elkezdtem a Death Note-ot és egyszerűen imádom! Igaz, hogy nem romantikus, hanem inkább ilyen nyomozós anime, de ettől függetlenül nagyon tetszik."

Ha megható krimi drámát is szeretnél, és látom, van energiád, időd a 37 részes Death Note-ra, akkor ne hagyd ki ezt (bárr itt-ott nyomasztó, viszont életszerű és megható) :

boku dake ga inai machi.

Vagy ha izgalmas, egyedi hangulatú és stílusú, a Death N-hoz hasonlóan agyalóst szeretnél, akkor a 11 részes

Zankyou no terror-t

nagyon tudom ajánlani.

Nem a szokásos klisés alkotás, hanem ötletes, fordulatos, nagyon izgalmas!

2022. ápr. 13. 18:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!