Elsőnek melyik animét nézzem meg?
Jó, azt a magam részéről azért visszautasítanám, hogy csak benyögtem a kedvencemet, azt' csá. Az elsődleges szempontom az volt, hogy mi az, amire 10-ből úgy 8-9 ember szájából egy rossz szót sem hallottam, csak méltatást, hogy milyen jó, a maradék meg legfeljebb túlértékeltnek tartja, kifejezetten szarnak senki, mindezt úgy, hogy nagyon széles körökben ismert, tehát sokféle ízlésű ember megnézte.
Ami a romantikus animéket illeti, a legtöbb ilyen limonádé, középiskolásoknak szóló, középiskolában játszódó, light-hearted valami, kiszámítható happy enddel. Ha ez nem zavar, vagy esetleg direkt ilyet keresel, akkor lehet ajánlani dögivel, viszont azt a feladatot inkább a többiekre bíznám, mert engem ez sosem érdekelt annyira, hogy sokat nézzek belőle. (Filmből a Kimi no na wa tényleg elég jó ebben a műfajban.)
Ajánljátok a Kérdezőnek újgenerációs romantikus animéket. Ne ilyen 90-es, 2000-es grafikájú elavult műveket.
Egy első animésnek fontos, hogy megragadja a képi világ is.
Akik például elkezdték a 90-es, 2000-es években nézni az animéket, azok akkor is a legújabbat nézték, mert akkor azok újak voltak.
Romantikus animétől eltekintve én a Narutoval kezdtem. Egyáltalán nem lett a kedvencem, de kezdésnek úgy gondolom tökéletes volt ahhoz, hogy megszeressem az animét. Igaz nagyon hosszú és én nem is egyből néztem végig, de számomra tökéletes kezdés volt. Olyat is ismerek aki a Tokyo Revengersel kezdte, de ő kb. csak azt szereti és arra van rákkattanva szóval az nem biztos, hogy jó ötlet. Egy másik barátom a Death Note-al kezdte és neki az volt a tökéletes a kezdéshez, hogy megszeresse.
Szerintem ez mindenkinek sajátos, hogy melyikkel kezdi és melyik alapján szereti meg, ezért én is csak ajánlani tudok.
De ez csak a személyes véleményem.
6-os vagyok. Még mindig úgy gondolom, hogy azokkal kéne kezdened amit az első válaszomban mondtam, de itt vannak a romantikus ajánlásaim is :D
Nana, Given, Kids on the Slope, Millennium Actress, The Garden of Words, Bloom Into You.
Kedves Kérdező,
Kiváló anime elsőnek a Death Note. A grafika a kora ellenére jó, nem sok részből áll, tehát hamar végig tudsz rajta menni. Ezen kívül magyar nyelven is élvezhető. Sokkal jobb lett a szinkron, mint például a 90-es évek Sailor Moon animéi esetében.
Jó szórakozást hozzá.
Az Elfen Lied nem való első animésnek, sőt, az animések egy részének sem. Tudom, hogy a fiatalok manapság nem veszik komolyan a kórhatárt (mikor vették komolyan? xD), de az Elfen Lied-et 18 vagy 16 éves kor alatt nem kellene nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!