Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Ajánlanátok romantikus animéket?

Ajánlanátok romantikus animéket?

Figyelt kérdés
Lehetőleg olyat, ahol nem pirulnak el attól is, ha egymásra néznek, nem húzzák a dolgokat a végtelenségig és nem az utolsó részre jönnek össze, amikor az első csók elcsattan. Valami kicsit életszerűbbet, ahol mondjuk a közepe felé már összejönnek, lehet drámai, és jó lenne, ha happy ending, de az nem fontos. Ha lehet egy pár sort írhattok róla, hogy kb miről szól.

2021. dec. 29. 21:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Itazura na Kiss
2021. dec. 29. 21:54
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Amugy nezd vissza, valaki nemreg feltett egy ilyen kerdest, ahol hosszan irtam errol, es a kerdezo keresere egy hosszu kifejtest is asszem a legtobb altalam irt animerol, miert jo megnezni.
2021. dec. 29. 21:56
 3/11 anonim ***** válasza:
51%
Nézd meg a Lovely complex-és. Én imádom, izgalmas.
2021. dec. 29. 22:04
 4/11 anonim ***** válasza:
42%
Clannad
2021. dec. 29. 22:09
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Bunny girl senpai, imádom, egyik legnagyobb kedvencem. 13 epizód, van benne misztikus, fantasy-s szál is, de nagyon komoly és komolyan vehető sztori, mondanivalóval.

- "ahol nem pirulnak el attól is, ha egymásra néznek" A főhős srác az első részben félmeztelenre vetkőzik a csaj előtt.

- "nem az utolsó részre jönnek össze" 4. vagy 6.részben jönnek össze. Kinda zavaros, majd megérted, miért ezt a két epizódot emeltem ki, ha megnézted.

- "lehet drámai" Eléggé drámai animéről van szó.

- "happy ending" Hát... az animéhez kapcsolódik egy movie is, ami kerek egész lezárást nyújt, és az eléggé happy is, de az alapmű light novelnek a felét dolgozták fel az animében.

Röviden arról szól, hogy a főhős, Sakuta, két évvel azután, hogy a húgát bántalmazták - aki ezek után összetört - teljesen véletlenül egy könyvtárban összefut a nála egy évvel idősebb színésznővel, Sakurajima Mai-jal, akit valamiért ő lát egyedül. Ugyanis a lány nem tudni miért, de kezd eltűnni, szellemmé válni. Sakuta pedig elhatározza, hogy segít neki, leginkább azért, mert miután bántalmazták, a húgával is történt hasonló dolog, és akkor úgy érezte, hogy rajta nem tudott eléggé segíteni.

És naaagyon remélem, hogy még nem láttad az animét, mert ha de, akkor tök feleslegesen nyúztam magam a komment írásával. XD Nagyon ajánlom, top 3 szintű nagy kedvencem. Nagyon jó a humora, a története, és ha kell, komoly.

2021. dec. 29. 22:16
 6/11 A kérdező kommentje:

Itazura na Kiss-t csak hallásból ismerem, de ránézek köszi.

Valószínűleg csak én vagyok béna, de nem találom azt a kérdést, ahol erről lenne szó bocsi 🤷.

Lovely complex-et is névről ismerem csak, köszönöm.

Clannadot most nézem, after storynál vagyok. Tetszik egyébként eddig, de nagyon nem alkotok róla véleményt, amíg nem láttam végig. Viszont picit tutyimutyinak éreztem ezt is, mivel egyrészt csoda, hogy összejöttek, és az is elég sokáig elhúzódott. Alapjában véve talpraesettnek gondolom Okazakit, mivel ugye lényegében egyedül nőtt fel, önálló, ezért tőle számomra legalábbis váratlan volt, hogy ennyire határozatlan, és nem tud mit kezdeni magával. Az after story úgy kezdődik, hogy nyáron sétálnak együtt Nagisával, és attól félnek, hogy együtt látják őket. Itt már jó ideje együtt voltak, és még ott (se) tartanak, hogy fogják egymás kezét. Pedig együtt is laknak. Ez nem túl reális.

Bunny girl senpait is láttam, ott kifejezetten tetszett azusagawa "perverzsége". Ott se szarakodtak, ilyesmit keresek. Ami negatívum volt az animében, hogy kicsit harem hangulatú az állandó női vendégeknek köszönhetően. Semleges megjegyzés pedig, hogy a pubertás kori szindróma kicsit katyvasz volt nekem, még a film után is.

De eddig az hasonlít az eddig látottak közül legjobban arra, amit keresek.

Köszi mindenkinek, még jöhetnek. :)

2021. dec. 29. 23:44
 7/11 anonim ***** válasza:
14%

5-ös vagyok, és a Clannadról is szólnék... várd ki a végét. :D

Hm... akkor próbálkozom még, ha már a BGS-t láttad. Horimiya? Annyira nekem nem jött be, de a nézők többsége imádta, és tökéletesen megfelel az elvárásaidnak. Nem szarakodnak, nem tökörésznek. Röviden egy visszahúzódó srác és egy népszerű lány kapcsolatáról szól.

Amit még nagyon szerettem, de őszintén szólva soha nem tudnám újranézni, az a Tsuki ga kirei. Ez is olyan, aminek a sztoriját egy mondatban össze lehet foglalni (van egy visszahúzódó, írói vénákkal - már csak ezért is plusz pont - rendelkező fiú, aki összejön egy szintén visszahúzódó lánnyal, aki él-hal a sportokért, és imád futni), de aranyos, kedves, kimondottan jó anime, már a 4.részben összejönnek.

Ú, ú, ú, ú, nagyon szerettem még a Plastic Memories-t! Science fiction, felnőtt karakterekkel, az első részek pocsékok, a vége pedig zseniális. Kb a közepénél jönnek össze a karakterek. Kb részről részre jobb lesz az anime. De itt neigen várj happy endet.

Az a gond, hogy romantikus animéből nagyon kevés olyan van, amit keresel. Van még pár, amit szeretek (Oregairu, Sakurasou. Az előbbi inspirálta amúgy a Bunny Girl Senpai-t, az utóbbi pedig ugyanattól az írótól van), de ezek eléggé kiesnek azok közül, amiket keresel. Ami még talán-talán, az a H2O, de ehhez az animéhez lelkileg nagyon rá kell készülni, mert megrág és kiköp. Egy vak srác és egy bullyingolt lány kapcsolatáról szól, de egyértelműen a legdepresszívebb anime, amit valaha is láttam.

Az én 3 legnagyobb kedvencem romantikus téren: Bunny Girl Senpai, Clannad és Your Lie in April. Ha ez utóbbit nem ismered, és rám hallgatsz, ezt nagyon gyorsan nézd meg, mert zseniális. A tökörészés jelen van benne, de máig az egyik legjobb anime, amit láttam. Egy fiúról szól, Arima Kouseiről, aki őstehetség zongorista, azonban miután az anyja meghal, évekig nem képes zongorán játszani, ugyanis az érzelmi sokktól számára megszűnt létezni a zongora hangja. Magyarul megsüketült a zongorára. Nem kéeps hallani a billentyűket.

Depressziós, utálja önmagát és a zenét is, mígnem találkozik egy lánnyal, egy hegedűművész lánnyal, aki kvázi visszarángatja az életbe. Zseniális egy anime. Sokan nem szeretik... kinek mi, számomra borzasztóan meghatározó volt. Szóval, bár nemigen felel meg az elvárásaidnak, ha még nem láttad, nézd meg! https://www.youtube.com/watch?v=O8zl9vwwZPY

2021. dec. 30. 00:42
 8/11 anonim ***** válasza:
50%

Nem olvastam végig az összes választ, de azt hiszem, a Say "I love you"-t még nem írta senki. Röviden arról szól, hogy egy népszerű srác beleszeret egy visszahúzódó, félénk lányba. Elég hamar összejönnek.

Aztán Horimiya. Itt pont az ellenkező igaz. Népszerű csajszi és kevésbé népszerű srác jönnek össze. A srác kikupálódik és itt már az első pár részben összejönnek.

Tasogare otome x amnesia: egy srác beleszeret egy szellem csajsziba, aki nem emlékszik a múltjára. Itt se az utolsó pillanatban jönnek össze, sőt már a legelső részben is együtt vannak, aztán a többi rész a múlt, hogy hogyan is jöttek össze. De itt sem a végén találnak egymásra.

Írták a Lovely complexet, de mivel jellemzés nem volt, írok róla pár mondatot. Magas srác és alacsony srác jönnek össze. Lényegében benne van az is, hogy milyen rögös út vezet a kapcsolatukig, de aztán mutatják őket práként is és, hogy milyen problémákkal kerülnek szembe.

Ore monogatari: Itt is hamar összejönnek. A srác nem épp a leghelyesebb, a csajszi viszont nagyon szép. Párkapcsolati gondjaik vannak benne főleg.

Hana yori dango: Gazdag srác és szegény lány jönnek össze. A srác családja nem akarja elfogadni a csajt. Bár itt inkább a dramat javasolnám. Szerintem az anime animációja elég gány, mivel régi animéről van szó.

Wotaku ni Koi wa Muzukashii: Ebben felnőttek vannak. Az elején összejönnek, de nem igen van köztük intenzív romantika. Otakukról szól amúgy. A másik két főszereplő már a legelején együtt van. Ők azért szenvedélyesebbek.

Sajnos hirtelen több nem jut az eszembe. Sajnos nem sok olyan anime van, amit keresel, pedig én is az ilyeneket kedvelem, ha már szerelmes animére hajtom a fejem. Remélem, tudtam segíteni.

2021. dec. 30. 01:40
 9/11 anonim ***** válasza:
50%
Előző vagyok. Bocsánat, félreírtam. Magas CSAJ és alacsony srác jön össze a Lovely complexben.
2021. dec. 30. 01:42
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Horimiya
2021. dec. 30. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!