Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Melyik hype-olt animében...

Melyik hype-olt animében csalódtál a legnagyobbat?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 9. 19:35
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
59%

bocsi de pár ellenérv!

a naruto mióta 2010-es? csakszolok 2002-ben indult a sorozat!

valamint a db habár robbant a nyugati világon de nem akkorát mint a naruto és a bleach! valamint ez a két anime indította el az animék sikerét nyugaton! tudom hogy a magyar anime sugárzás szépen meg keveri a dolgokat de a death note pl 2006-ban indult el itt 2008-ban naruto bleach szintén

bleach amúgy 2004-es és habár a death note az egyik legkiemelkedőbb viszont nehezebben is lehet befogadni ilyen szempontból a narto és bleach érthető miért volt olyan sikeres mert sokkal könnyebb volt befogadni

a death note meg amőgy 2006-os szóval lényeges különbség van (mert csak magyarország maradt le németben már akkor ment a naruto mikor itthon híre sem volt az animéknek jó persze itthon yougioh inuyasha de azokról senki sem tudta) és erre nagyon szépen emlékszem mert valahogy nálunk bejött a német rtl is és anno 2006 körül már a chunin vizsga résznél tartott!

a borutoval sem értek egyet mert én pl nézem és nem futják le ugyan azokat a köröket sőt hála a youtubnak szépen le spoilerezett pár dolgot és elég nagy dolgokat mertek bekockáztatni! amikre senki sem számított és az anime világban is nagyon ritka az ilyen! mindenesetre naruto a világban szépen megváltoztatja a dolgok menetét ha nem hiszed nyugodtan kezd el a fillerek közül csak 1-2-őt ajánlok az akadémiás fillert azaz a kezdeti dolgokat a kőfalusat az urashiki-is részeket a muginos fejezeteket

habár pl a ködfalus sem rossz legalábbis animációra és lore kiegészítésre nem rossz és ott pl erősen érződik hogy nem ugyan az játszodik le

és a sao-ról meg annyit hogy az utolsó évad előtt nagyon nagy volt a hype-ja most lecsendesült mert már a fanoknak sem tetszett amit láttak

pl az 1001 haszontalan hárem karakter

kirito és asuna kapcsolata a levesben van és áll mert mindig jön egy új hárem tag

a jó férfi mellékszereplők hiánya

és stb dolgok...

2021. ápr. 10. 02:30
 12/17 anonim ***** válasza:
88%

"a naruto mióta 2010-es? csakszolok 2002-ben indult a sorozat!"

Ciki, amikor már a szövegértés sem megy.

Ezt írtam: "animáció minősége 2010 körül már nem számított kiemelkedőnek".

Amiből elég egyértelműen látszik, hogy nem arról beszéltem, hogy mikor jelent meg, hanem arról, hogy 2010-ben már olyan animék jöttek ki, amik jobb minőséget hoztak animáció terén.

Ezt hoztam fel példának, hogy miért nem igaz az állításod. És felhoztam egy másik never-ending animét, amelynek az animáció minősége is változott, ez votl a One Piece.

"valamint a db habár robbant a nyugati világon de nem akkorát mint a naruto és a bleach!"

Sajnos ez szimplán nem igaz. A DB - számítástól függően -, de még mindig az egyik legtöbbet eladott manga. Az egyetlen, ami stabilan megelőzte az a One Piece. A Bleach pl. közelében sincs, és ezt értsd úgy, hogy csak külföldön annyit adtak el a Dragon Ball-ból, mint a Bleach-ból összesen.

A Naruto megközelítette, de lehagyni nem tudta.

"valamint ez a két anime indította el az animék sikerét nyugaton!"

Tekintve, hogy MÁR Maqgyarországon '98-ban ment a Dragon Ball Z, így elég nevetséges ez a felvetés.

Az eredeti Dragon Ball pedig '86-ban indult és 81 országban adták.

Így ez az állítás megint nem igaz.

"a death note meg amőgy 2006-os szóval lényeges különbség van"

Ez nagyon jó, de akkor miért pont olyan példát hozol, ami téged igazol. Ennyi erővel hasonlítgathatnád 2020-as animéhez is, hogy az is később jött be.

Nézd meg szépen a Dragon Ball megjelenések, eladásokat és hasonlítgasd azt a Naruto-hoz, Bleach-hez, és láthatod, hogy mindkettő le van maradva hozzá képest.

Ezt amúgy az is elég jól mutatja, hogy amikor a Super kijött, akkor annak a megtekintése elég szépen vert minden animét egy darabig.

"mert csak magyarország maradt le németben már akkor ment a naruto mikor itthon híre sem volt az animéknek jó persze itthon yougioh inuyasha de azokról senki sem tudta"

Mondjuk az Inuyasha is előbb ment, mint a Naruto, szóval márcsak emiatt sem igaz, hogy ezek jöttek volna először nyugatra.

"a borutoval sem értek egyet mert én pl nézem és nem futják le ugyan azokat a köröket"

Tekintve, hogy te még egy 30 másodperces keresést sem tudtál összehozni, hogy bármely állításodnak utána nézz, így nem most fogok elkezdeni neked hinni.

"elég nagy dolgokat mertek bekockáztatni! amikre senki sem számított és az anime világban is nagyon ritka az ilyen"

Amikor meglépnek valami illogikus dolgok, akkor nem ámuldozni kell, hogy "azta, milyen jó", hanem elmondani, hogy milyen katasztrófális, mert olyan dolog történt, ami nem történhetett volna.

Naruto karaktere pl. ilyen változáson ment át, ami nem logikus és az eddigi karakterével teljesen ellentétes.

De jobban jársz inkább, ha kritikákat kezdesz elolvasni, mert amit én tudok, az egyrészt vagy más kritikája, vagy a youtube-on látott videók alapján összerakott kép.

"és a sao-ról meg annyit hogy az utolsó évad előtt nagyon nagy volt a hype-ja most lecsendesült mert már a fanoknak sem tetszett amit láttak"

Sosem volt nagy a hype-ja, annak volt nagy hangja, amit a nézők kiváltottak, mivel a SAO összehozta azt, hogy valakinek vagy nagyon tetszen, vagy nagyon utálja, így annak lett nagy hangja, ahogy ez a két tábor vitatkozott egymással.

De hípe-ról itt nem beszélhetünk.

"pl az 1001 haszontalan hárem karakter

kirito és asuna kapcsolata a levesben van és áll mert mindig jön egy új hárem tag"

Ebben jól látszik, hogy te mennyire rosszul értelmezed a dolgokat. Nem az volt a baj, hogy mindig jött egy új személy a hárembe, vagy az, hogy sokan voltak, mivel vannak animék, amik ezt csinálják és ezt menedzselni tudják, hogy jó maradjon a mű.

A probléma ott van, ha nem kezd semmit az ember a karakterekkel, és itt ez történt. Ennek semmi köze a háremhez.

"a jó férfi mellékszereplők hiánya"

Ennek megint nem igazán van lényege, mivel más animék is tudnak jó történetet átadni kizárólag női karakterekkel. Az idol animék általában pont ilyenek.

Nagyon alapvetően dolgokkal nem vagy tisztában, és a kritikád, amit a SAO-val kapcsolatban felhoztál, az is inkább olyan, hogy valaki a szádba adta és nem te gondoltad végig, mert ha végiggondolod - ahogy én itt most leírtam -, akkor látszik, hogy nem ezzel volt a gond.

Én tényleg azt javaslom, hogy inkább kritikákat olvass, ahelyett, hogy magadtól kezdesz valamit kritizálni, és egy idő után rászoksz, hogy mire kell figyelni egy kritika során.

Hogyha akarsz egy elég jó kritikust követni, akkor ajánlom Mother's Basement youtube csatornát, ami angol, de ő az egyetlen eddig, aki minőségi és értelmes kritikákat készít.

Hasonlatképp, egyszer olvastam pont egy magyar kritikát a SAO-ról, ahol azt hozták fel pl. negatívumként, hogy a heroine-nak Asuna a neve, mivel az magyarul "a suna", ami elég nevetséges, tekintve, hogy nem magyar műről van szó.

2021. ápr. 10. 03:46
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Csak egy szót majd holnap kifejtem! A bleach sosem a manga miatt volt népszerű hanem az animacioja miatt! Ha nem láttad volna korában megelőzte Az összeset és úgy hogy never ending volt!

A naruto 2010 tájékán meg mit is akarsz összehasonlítani?!

Egy 12 részes animet egy olyannal ami már le gyártott 300-400 részt!

És a one piece-ről annyit hogy csak az utóbbi években emelkedett az animációs színvonal tudom mert nézem azt is! A naruto animációját nem előzte le sosem legalábbis nem 2018 óta kb azóta van minőségi javulás de ekkor már vége volt a narutonak! (A naruto fő baja az volt hogy nem kísérleteztek más stílussal emiatt ragadt le de persze a költségek is bele szóltak de bizonyos részeknél az animáció még mindig sok animéjét felül múlta pl amikor naruto küzd kurama ellen vagy amikor összefognak de ott van még pain és jiraiya harca itachi és sasuke harca de az első nagy naruto vs sasuke harc is és szinte az összes canon harc jelenet nagyon kidolgozott volt! Ja igen az egyik legnagyobb kard csata killer be és sasuke ami teljesen más szinten van! A one piece meg ekkor még az eldeformált testrészekkel küzdött a bleachről mg nem is beszélek mert végig folyekony rajzolást használtak és sosem spóroltak ki belőle semmit! Ja és nem mangákról beszéltem mert az nem indította el az anime kultúrát! Ha meg azt nézzünk a világ legsikeresebb mangája a kimetsu no yaiba mert nagyon sok eladása van neki és nagyon kevés kötete jelent meg!

2021. ápr. 10. 04:01
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Amióta olvastam az utolsó chaptert, sajnos az AoT. Borzasztóan szarul fejezte be Isayama.
2021. ápr. 10. 07:05
 15/17 anonim ***** válasza:
84%
A Code Geassben. Az 1. évad nagyon bejött, tényleg brutál izgalmas volt. A 2. is jól kezdett, de a közepére ez a folyamat minden és mindenki oldalt vált nagyon előnytelen lett. A végére meg már teljesen bele lehetett kavarodni hogy most ki ki ellen van és miért. Tudom hogy a kiszámíthatatlanság jó dolog 1 animében de ott úgy éreztem túltolták, nem is kicsit.
2021. ápr. 10. 21:12
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

"A bleach sosem a manga miatt volt népszerű hanem az animacioja miatt!"

Elmondom, hogy abból készül anime, aminek jól ment a mangája is. Maga az anime készítés rendszerint nem térül meg, mivel kézzel rajzolnak mindent, így nagoyn időigényes és drága. A cuccok eladásából fedezik ezt (elsősorban japánban, mivel ott adják el a legtöbb dolgot), ha a mangája valaminek rosszul megy, akkor nem valószínű, hogy anime lesz.

Ezért is van az, hogy egy-egy jól sikerült animének mégsem készül el a folytatása, mert nem jött annyi bevétel, amennyi kellett volna.

És ezért van az, hogy nem jó manga pontszámmal is meganimálnak műveket, itt van pl. ez:

[link]

Nem azt mondom, hogy rossz a pontszáma, de ennél vannak jobb pontszámok is. Viszont elképeztően jó eladásokat produlkált a manga japánban.

"Ha nem láttad volna korában megelőzte Az összeset és úgy hogy never ending volt!"

Ilyen egyszer volt, kb. egy pár hónapra, viszont az is már a Death Note után.

Vagyis évekkel az indulás után, így nem beszélhetünk arról ,hgoy ez futatta volna fel az animéket nyugaton.

https://www.youtube.com/watch?v=y-NeXT689ig&t=379s

"A naruto 2010 tájékán meg mit is akarsz összehasonlítani?!

Egy 12 részes animet egy olyannal ami már le gyártott 300-400 részt!"

Hallod, olvasd már végig, amit írtam, mert nem viccből írtam.

Igen, pont ezért hoztam egy jó példának a One Piece-t, amit összehasonlíthatsz a Haikyuu nagyon jó animációjával és megállja a helyét a One Piece mostani animációja, mert - ahogy írtam - az új, jobb technológia által nyújtott eszközöket is használták, és egy ma is minőséginek számító animációval fut a One Piece.

Ezzel szemben a Naruto egyántalán nem adaptálódott ilyen értelemben.

"És a one piece-ről annyit hogy csak az utóbbi években emelkedett az animációs színvonal tudom mert nézem azt is!"

Ez meg simán nem igaz, folyamatosan emelkedett, mivel mindig az adott technológiának megfelelően készült az anime.

Nyugodtan nézd meg a Hofy-s és a Doflamingo-s harcot legalább 720p-ben és hasonlítsd össze az akkori animációkkal.

Mindig kifejezetten jó színvonalon volt.

"A naruto animációját nem előzte le sosem legalábbis nem 2018 óta kb azóta van minőségi javulás de ekkor már vége volt a narutonak!"

Ez szintén nem igaz.

A One Piece már indulásakor jobb animációt hozott, mint a Naruto. Ez pedig a harcoknál kifejezetten jól látszodott.

Amiben max különbözött az a rajz stílusa, mivel a One Piece mindig is a goofy- stílusra ment rá, ennek viszont nincs köze az animáció minőségéhez, viszont sokan keverik, pl. te is.

"A naruto fő baja az volt hogy nem kísérleteztek más stílussal"

Nem, az volt a baj, hogy görcsösen ragaszkodtak az eredeti stílushoz. Nem kellett volna kísárletezni össze-vissza, csak mindig up-todate-nek kellett volna lenni.

Pl. egy hatalmas esélyt kaptak, hogy egy elég jó ránc felvarrást kapjának a karakter dizájnok, amikor a Naruto végetért és a Shippuden indult volna, ezzel szemben ezzel nem kezdtek semmit.

Ha megnézed, akkor a One Piece viszont a time skip-et felhasználta arra, hogy valamennyire rendbe szedje a karaktereket.

És ez baromira szembetűnő, mert ha megnézed, akkor a később bemutatott karakterek dizájnja sokkal kidolgozottabb, mint a főbb karaktereké, és ez azért van, mert a főbb karaktereknél ragaszkodtak a régi dizájn elemekhez, míg az újaknál nem volt ilyen megkötés (a legjobban a haj esetében látható).

"bizonyos részeknél az animáció még mindig sok animéjét felül múlta"

Igen, pár résznél. És a legkiemelkedőbb a Pain elleni harc volt, legalábbis animációt tekintve, azt felülmúlni később sem tudta, pedig nem ott volt az anime vége.

Viszont a Pain elleni harc meg logikailag volt hülyeség, de ez már más kérdés.

"szinte az összes canon harc jelenet nagyon kidolgozott volt"

Se animációra, se logikára nem igaz ez.

Az animáció max a Naruto szintjéhez képest maradt kiemelkedő az esetek többségében, viszont az adott korral csak kifejezetten ritkán volt képes versenyezni.

"A one piece meg ekkor még az eldeformált testrészekkel küzdött a bleachről mg nem is beszélek"

Csak a One Piece-ben ez nem azért volt, mert nem volt pénz jó rajzolókra, hanem mert így KELLETT megrajzolni. Nézz már bele a mangába.

A One Piece-nek ez a stílusa, és ezt nagyon jól megrajzolták. Nézd meg az Arlong elleni harcot, az egyik legjobb akkori animáció, bőven lekörözi a Naruto-t, aminek akkor még pont értékelhető animációja volt.

"mert végig folyekony rajzolást használtak és sosem spóroltak ki belőle semmit"

Ez megint nem igaz ebben a formában. A never-ending animéknél, a One Piece-nél is, elég rendszeres a képkockák újra felhasználása, pl. egy adott animációt többször lejátszanak, mivel nem tudnak mindent újra rajzolni.

Ez egy never-ending animénél azért jelentősebb, mivel kifejezetten ritkán beszélünk arról, hogy vége lesz ezeknek.

"Ja és nem mangákról beszéltem mert az nem indította el az anime kultúrát"

Csak az anime feldobja a manga eladásokat, és ezért szeretik sokan, ha még akkor is megy a manga, amikor az anime.

Ilyen szempontból peidg a manga eladások jól mutatják, hogy egyes anime köré milyen anime közönség verődött, és ebben a Dragon Ball még mindig vezet.

Mellesleg a fentebb lineklt videóban is látszik, hogy hosszabb időre is átveszi a vezetést a Dragon Ball, amikor a Super ment, mivel még mindig ennek van a legnagyobb tábora.

Ez jól jellemzi, hogy milyen kapcsolatról van szó. A Dragon Ball megágyazott a nagy never-ending animéknek:

[link]

"Ha meg azt nézzünk a világ legsikeresebb mangája a kimetsu no yaiba mert nagyon sok eladása van neki és nagyon kevés kötete jelent meg!"

Ez megint nem igaz.

A Kimetsu no Yaiba 23 volume-mal 150 milliós eladást produkált, ami 6.5 millió/volume.

Ezzel szemben - ha kb. hasonló volume számút keresek - a Black Jack 25 volume-mal 176 milliós eladást prodokál, ami 7 millió/volume.

Illetve a Dragon Ball esetében több becslés is an.

Illetve arányaiban még a Dragon Ball is jobb számokat produkál, mivel ott 42 volume-ról beszélünk és 280 millióról, ami 6.6 millió/volume.

[link]

[link]

Ez persze megint csak azt bizonyítja, hogy nem nézel utána az állításaidnak, csak visszamondod gondolkodás nélkül, amit valahol hallottál.

Ez eredetileg nem nekem szólt, de szerettem volna erre is reagálni:

"A végére meg már teljesen bele lehetett kavarodni hogy most ki ki ellen van és miért."

Szerintem teljesen követhető volt és kifejezetten egyértelmű. A Code Geass-ben, hogy ki kivel van és miért, az nem igazán volt kérdés sosem, mivel azt az anime elég nyiltan tárgyalta.

2021. ápr. 11. 00:27
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a Kimetsu no Yaiba volt az, ami a hype ellenére sem volt számomra olyan nyerő. Tanjirou személyisége nagyon nem jött be, és ez picit rányomta a bélyegét az egészre. Nem rossz anime, csak nekem szimplán nem :DD
2021. ápr. 11. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!