Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Mi volt az első anime, amit...

Mi volt az első anime, amit láttatok? Akkor is, ha nem tudtátok akkor, hogy mit néztek.

Figyelt kérdés
Nekem a Panda maci kalandjai volt az első animefilmem, és talán a Csip-csup csodák volt az első anime sorozat, amit láttam. Persze akkoriban még egyikről sem tudtam, hogy animék. ^^

2020. máj. 31. 21:30
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
91%
Úgy tűnik egy másik generáció vagyok én már hozzátok képest, nekem gyerekként az első a Dragon Ball és a Dragon Ball Z volt még az 1999-es betiltása előtt.
2020. jún. 3. 07:45
 42/49 A kérdező kommentje:
A Dragon Ballt sosem tiltották be, a városi legendával ellentétben. Bár tény, hogy az ORTT levetette a műsorról + meg is büntette az RTL Klubot, majd késő éjszakai időpontra száműzte az animét. Azt találták ki, hogy túl brutális a kisgyerekeknek. Hajnali kettő körül adták egy időben az első részeket. De mivel nem volt nézettsége, így végül lekerült a műsorról.
2020. jún. 3. 09:01
 43/49 anonim ***** válasza:
100%

#41 szó szerint valóban nem tiltották be Magyarországon a forgalmazását, csak levették a csatornákról.

ugyanakkor anno hatévesen csak azt tudtam hogy eltűnt a kedvenc mesém a tévéből :).

2020. jún. 3. 09:21
 44/49 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván nem nagyon lehetett nézettsége, ha olyan lehetetlen időpontban vetítik. Amúgy később megjelent a következő tizenhat epizód VHS-en.

(Amúgy a mi generációnknak három nagy lelki törése volt. Az első a Kacsamesék megszakítása, a második a Csipet-csapaté, mert jött a Pápa, a harmadik meg természetesen a Dragon Ball Z megszüntetése.)

Plusz, mi anno azt hittük, hogy a Sailor Moon-t is betiltották (ezt a szót használták többen is), mert az RTL Klub nem vette meg az utolsó évadot.

2020. jún. 3. 09:23
 45/49 anonim ***** válasza:
100%

#41 fura de én a Kacsameséket A Csipet-csapatot és a Sailor Moont nem igazán néztem soha. Ezek közül anno csak a Dragon Ball érdekelt.

Ezután volt egy nagyobb kihagyás és csak 14 éves koromban kezdtem el újra animéket nézni. Kicsit visszasírom a középiskolai éveimet amikor sokat tudtam nézni, sajnos munka miatt ma már nem igazán tudom követni őket.

2020. jún. 3. 09:32
 46/49 A kérdező kommentje:
A Sailor Moon utolsó évadát olyan okkal nem vették meg, hogy mivel a Sailor Starlights tagjai nemváltók (átváltozva lányok, de civilben fiúk), az rombolná a gyerekek lelkivilágát. Meg az egyik részben Usagi tök pucér, és az milyen fúj-fúj már, mert ilyet nem lehet mutogatni egy gyerekműsorban. A Sailor Moon amúgy eleve a tizenéves korosztálynak szól, de nem baj.
2020. jún. 3. 11:15
 47/49 anonim ***** válasza:
100%
Igen, igen. De hát ugye, ami rajzfilm, az csak gyerekeknek szólhat.
2020. jún. 3. 11:44
 48/49 anonim ***** válasza:
84%
#47 akkoriban azért szerintem nem olyan sok felnőtteknek szóló animáció volt ismert Magyarországon mint manapság. Valamennyire jogos volt az a gondolkodásmód, pláne ha olyan időpontban adták amikor főleg gyerekek néztek TV-t.
2020. jún. 3. 12:34
 49/49 anonim ***** válasza:
100%
Délután kettő-három körül adták, amikor a kisgyerekek még iskolában, óvodában vannak.
2020. jún. 3. 13:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!