Mi volt az első anime, amit láttatok? Akkor is, ha nem tudtátok akkor, hogy mit néztek.
Nekem a Voltron, még valamikor a rendszerváltás előtt. Hú, de öreg vagyok. :D Érdekes, hogy szinte sehol sem említik, pedig szerintem ez volt az egyik első anime, amit itthon bemutattak.
https://www.youtube.com/watch?v=6xJdNfEMIs4
Aztán persze megcsalhat a memóriám, de a Voltron annyira élesen él az emlékeimben, hogy valószínűleg az volt az első, amit láttam. Aztán utána megvolt nekem is persze a Csip-Csup csodák, Nils Holgersson, Maja a méhecske, 80 nap alatt a Föld körül... Aztán kicsit későbbről rémlik a Mumin, a Kimba a fehér oroszlán, Az utolsó egyszarvú...
Illetve talán a SzívTV-n ment annak idején egy Pinokkió anime sorozat, amit nagyon szerettem. Ha jól emlékszem még rendes szinkront sem kapott, csak ilyen egy személyes hangalámondást. Viszont baromi nyomasztó és félelmetes volt, azért is imádtam. :) Szerintem ez volt az:
Segítsen már egy hasonló korú kolléga! Ugye hogy ez volt az? Annyira régen volt, tán igaz sem volt. :D
A Voltron movie nekem megvolt VHS-en az Univerzum védői c. dél-koreai anime-filmmel együtt. Imádtam mindkettőt, pedig a gyengébb nemhez tartozom.
Szív TV-re emlékszem, de a Pinokkió animére nem. Tudom, hogy van belőle, de nekem onnan inkább a Hello Sandybell ismerős. A többi is megvolt a Majától kezdve a Nils Holgerssonig. Utóbbit vettük is fel videóra szépen. Ah! Régi szép idők. ^^
@26: Aaa, tényleg, az Univerzum Védői! :D Arra is emlékszem, de azt jóval később láttam már.
Közben kutakodtam kicsit, és találtam egy olasz Pinokkió feldolgozást is.
Ezt IS láttam annak idején, ez volt a hangalámondásos. De emlékszem, hogy volt egy anime sorozat is, amiben kék haja volt Pinokkiónak. Lehet, hogy valami külföldi csatornán csíptem el párszor. Aztán valószínűleg összekeveredtek az emlékeim és egybefolyt a két mese. :)
Csip-csup Csodák és minden, ami akkoriban ment, Nils Holgersson, Alfréd a kacsa, Hello Sandybell, Candy Candy, Mumin. Vagyis a Sandybell meg a Candy VHS-en volt kölcsönözhető. Meg a Kis habelány, ahol Marinának hívták a hableányt, Ficánka meg Delfin volt. Ja, és Az utolsó egyszarvú.
Az első anime, amiről sejtettem, hogy nem gyerekmese, az talán a Mila a szupersztár volt, mert ugye mi anno a Dragon Ball-ra azt hittük, hogy francia, a francia intro miatt, külföldi csatornáink nem voltak, így z én életemből kimaradt az RTL2 német nyelvű animeözöne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!