Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Mi volt az első anime, amit...

Mi volt az első anime, amit láttatok? Akkor is, ha nem tudtátok akkor, hogy mit néztek.

Figyelt kérdés
Nekem a Panda maci kalandjai volt az első animefilmem, és talán a Csip-csup csodák volt az első anime sorozat, amit láttam. Persze akkoriban még egyikről sem tudtam, hogy animék. ^^

2020. máj. 31. 21:30
1 2 3 4 5
 31/49 Hintalow ***** válasza:
85%

Az eredeti voltron 84-es, magyarul viszont nem adták, igy szerintem a műholdas csatornák bejövetelekor láthattátok, vagy a brit sky channel, vagy a nèmet rtl / rtl 2 műsorán annó.

Pinokkió nekem nem rèmlik, lehet, hogy csak nem kötött le annyira 😀

Viszont az első sorozat, amiről

Már tudtam, hogy japán dolog, ès "nagyon más" mint bármilyen rajzfilm amit addig láttam, az a

Nadia: The Secret of Blue Water

[link]

volt.

Ezèrt már bolondultam, konkrètan szerelmes voltam a főhős lányba 😅

Annyi tuti, hogy ezt a nèmet rtl 2-n adták 96-ban (ugyanitt 95-ben a Voltront, valszeg sokan innen ismerhetik)

2020. jún. 1. 23:26
 32/49 anonim ***** válasza:
82%

@Hintalow: Pedig biztos, hogy volt Voltron magyarul, mert ott a YouTube link a teljes filmhez a 25. hozzászólásomban. :) Elvileg a Vico szinkronizálta le '86-ban, kazettán is megjelent.

[link]

https://www.youtube.com/watch?v=6xJdNfEMIs4

2020. jún. 2. 00:03
 33/49 A kérdező kommentje:
Igazából az első négy epizód lett összevonva nálunk filmmé, és azt adták ki VHS-en. Nekem is megvolt. A teljes régi Voltron anime amúmgy valami 180akárhány részes. Az sosem ment le teljes egészében.
2020. jún. 2. 09:15
 34/49 Hintalow ***** válasza:
82%

Igen akartam is írni, hogy én a sorozatban gondolkodtam, azt nem adták ki magyarul, (amúgy is katyvasz kicsit, mert maga a Voltron, kb olyan frenchise, mint a Power Rangers, fogták az 52 részes Beast King Golion és a szintén 52 részes Armored Fleet Dairugger XV animét, és ezekből gyúrták össze a Voltron évedokat, új szöveg, nevek, csomó helyen editálva.)

Én a videókazettással nem is találkoztam.

2020. jún. 2. 10:34
 35/49 anonim ***** válasza:
82%
Videókazettán a Fehér farkas, Sandybell, Ezüst Nyíl, Bosco léghajó meg a Candy Candy volt elérhető, évet csak körülbelülre tudok tippelni, olyan 1990-1992 körül.
2020. jún. 2. 11:37
 36/49 anonim ***** válasza:
85%
Én kiskoromban sok Ghibli-t néztem. Az első anime, amit láttam az pedig a Nils Horgersson volt. :)
2020. jún. 2. 11:41
 37/49 anonim ***** válasza:
70%

Nana animaxon. :)

Később pedig a Kimi ni Todoke amit már "ösztönösen" néztem és egyből bele is szerettem az animékbe.

2020. jún. 2. 21:29
 38/49 anonim ***** válasza:
78%
Talán a Nils Holgerson. De lehet még az sem az első volt. Sokról mostanság tudom meg, hogy az anime volt. Tudatosan pedig a Vadmacska Kommandó.
2020. jún. 2. 21:32
 39/49 anonim ***** válasza:
100%
#33, 34: Igen, azt tudom, hogy ez a film az első 4 részből lett összeollózva. Csak jeleztem, hogy ettől még volt magyar szinkronos Voltron a '80-as évek végén. :)
2020. jún. 2. 22:13
 40/49 anonim ***** válasza:
22%
Nekem a NaNa volt amit először néztem magamtól.Amit meg nem magamtól, de nagyon szerettem az az Avatar:Ang legendája=)
2020. jún. 3. 02:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!