Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan állítsam le apámat? 18/L
Sziasztok.
Bevezetlek titeket az alap helyzetbe, amiben elég zavaró kezd lenni apám megnyilvánulása. Még iskolázok, még esélyem sincs elköltözni, de amint tudok, megteszem. Szóval van egy szülőm, ki ugyan nem akarja/tudja elfogadni, hogy én mi is vagyok, mert magától rájött. Viszont, ez nem gátolja meg abban, hogy ne tegyen elég fura, számomra sértő megjegyzéseket. A kedvenc ilyen odaszúrásom, mikor kifejti,hogy " a nők farokra éheznek és azért rinyálnak sokat" felém vigyorogva. Mintha a férfi farok egyenlő lenne a mindenható istenünk erejével, mintha az ő képességei minden nőt lenyűgözni tudna. Nos itt a kérdés, mint hozzátok fűzve... Mégis mit találjak ki, hohy ne a férfival való közösülést akarja rámerőltetni? Hogyan neveljem le arról, hogy ne legyen a heteró szex a középpontja, hanem gondoljon kicsit empátiával azokra, akiknek nem része az életének a farok?
Nem, nem leszek heteró, és nem fogom kipróbálni, szóval az olyan válaszokat mellőzték.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Az utolsó válaszolón kívül nem értem miért kellett mindenkit lepontozni, hiszen hasznos válaszokat adtak.
Én is azt csináltam hogy bekamuztam hogy van barátom, meg is kértem egyszer egy fiú barátomat hogy jöjjön el hozzánk, és tegyen úgy mintha.
De így utólag vissza gondolva bátrabbnak kellett volna lennem és felvállalnom magamat.
Ez egyszerű. Holnap hazaveszel egy srácot. és megmondod neki, hogy Apa, "Lajos" beköltözik hozzám, mert akkor talán elfelejtem ezeket a dolgokat, amik a fejemben forognak.
A srácok kiűzi, téged pedig békén fog hagyni!
De a kérdés szerintem is kamu.
Én semmiképpen sem vinnék haza kamubarátot.
Apád olyan tipikus gyökèrnek tűnik aki "márpedig megmondja és igaza van" legjobb barátja a saját egója így fő témàja a saját sikerei, illetve mások gyengeségei. A kérdés most épp a szexista sztereotípiáiról szólt, de biztos vagyok benne, hogy az élet más (őt érdeklő) dolgairól is ilyen formában fejezi ki a véleményét.
Ha nem viszel haza srácot, és csajozol akkor hallgatod apádtól, hogy neked a f**z kell akkor is. Kinézem belőle, hogy mikor coming outolsz a családnak akkor màr előttük hangoztatja a szemléleteit.
Ha hazaállítasz a kamubaràttal akkor örökké hallgatni fogod, hogy igaza volt "csak a f**z kellett neked". És nem fogja elhinni amikor bejelented, hogy nem jártatok igazán azzal a fiúval, illetve hallgathatod mennyire "összeillettek az exeddel".
Sajnos gyors megoldás erre nincs: apàd gondolkodását maximum az változtatja meg amikor összehàzasodsz a feleségeddel és évekig boldogan éltek, de ez sem garantálja a problémád megoldàsàt. Az ilyen makacs emberek ritkán tudnak teljesen ellentétes irànyba változni.
Mérd fel apàd mennyire agresszív és hirtelenharagú ember. Ha az, akkor költözésig húzd meg magad.
Ha nem az és ezen kívül jó a kapcsolatotok, akkor megmondhatod neki, hogy a véleményét tartsa meg magának. Az ő farkát lehet sok nő szerette (peeersze, biztosan nem a saját rögeszméit sulykolja beléd a negatív tapasztalatai miatt... bár ebbe inkább most ne menjünk bele), de mondd meg, hogy neked a gyomrod fordul fel ettől a gondolattól, még egy heteró làny is utál ilyesmit hallani az édesapjától, nemhogy egy leszbikus. És megmondhatod neki azt is, hogy ez után nem tudsz rá szülőként felnézni, hiába vagy hálás a dolgokért amiket eddig adott (ha adott valamit a "kötelezőn felül) - a véleménye számodra borzasztóan bántó és megalázó. Lehet hogy ez után felpofoz, kidob, vagy kitagad majd az örökségedből de ez az igazság, szerintem érdemes legalàbb a kiköltözésed napjàn hallania.
Azt amúgy megkérdezhetem anyukád hogyan viszonyul ehhez (a leíràsod alapján félek nincs körlötted vagy hidegen hagyja a helyzet), de ha van lehetőséged akkor tőle is kérhetsz segítséget.
Szerintem nem jó ötlet a kamubarát, mivel ha coming outra kerülne a sor, akkor nem fognak hinni neked és teljesen érthető lesz, hogy nem hisznek neked, hiszen előtte voltál fiúval most meg hirtelen nővel.
Amúgy nem akarom szidni apukádat, mert mégis csak az apád, de tényleg elég bunkó. Nem tudom, hogy nálatok vagy más családoknál ez hogy működik, de nálunk pl. hát nem azt mondom, hogy teljesen tabu téma a szex, de nem igazán szoktunk beszélni róla és kellemetlen is lenne, ha valamelyik családtagommal ilyen témáról esne szó, főleg valamelyik férfi családtagommal és apumnak, nagybátyámnak, papámnak stb lesülne a bőr a képéről, ha kiejtené előttem azt a szót, hogy farok vagy f***sz vagy ilyesmit. Szóval számomra ez elég furcsa, hogy apukád egyáltalán ilyet kimer ejteni előtted, a lánya előtt, nem hogy még röhög is.
A legokosabb, amit tehetsz, hogy nem veszed fel apád provokációját. Ha leállsz vele vitatkozni, akkor ő nyert.
Arra koncentrálj, hogy végezd el a sulit, keress munkát, egy albit és állj a saját lábadra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!