Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A szüleim nem fogadják el a másságom, mit tegyek? 17/L
Hát, így első ránézésre ez szülői gondatlanságnak látszik. Egy ember személyiségének kialakulása születésétől kezdődően úgy 16-17 éves koráig szokott a legképlékenyebb lenni. Ekkor még megfelelő neveléssel elvileg bármi javítható ami nem súlyosbodott még el. A te esetedben nyilvánvaló, hogy ez nem történt meg.
A jelenlegi állapotod felvázolja a szüleid neveltetési hiányosságait. Lehet másokat hibáztatni, de fölösleges. Egy szülőnek, aki nem volt képes lépni a gyermeke helyes irányítása felé nincs joga annak viselkedését visszaterhelni rá.
A másság és a skizofrénia is egy-egy betegség, mely a rossz neveltetésből alakult ki. A törődés nélkülözése, az odafigyelés és ráfordítás teljes hiánya. Ezek mind együttesen okozták nálad ezeket a betegségeket. Igen, ez egy betegség annak ellenére, hogy mára kezdenek vele felvágni sok helyen. A másság ritka esetekben genetikai eredetű. Rendszerint a helytelen viselkedéskultúra elsajátítás és rossz nevelés eredménye. Egy fajta lelki defekt nyoma, hozománya. A skizofrénia egy súlyosabb defekt az agyi működésben, komplikáltabb rá a kezelés. Sok esetben, pláne ilyen korban lehetetlen, mivel a kezelés egy fontos aspektusa, hogy a kezelendő félnek akarnia kell a változást.
Viszont van ennek jó oldala is. Amennyiben pszichoszomatikus a másságod, kezelhető. Gyakorlatilag kigyógyítható. A skizofréniának diagnosztizált betegséged meg ezzel a változással gyakorlatilag következetesen eltűnne.
Gyakori dilemma, hogy a nevelésben nem jeleskedő szülők elfordulnak, hogy ez nem a mi gyerekünk, hogy nem miattunk ilyen hanem a nagyitól, vagy a sulitól, vagy a szomszéd vakondtól... Önvédelmi mechanizmus mely a lélektani épséget hivatott fenntartani. Nem működik... A belső lelki morálja a szülőnek is bedől akármennyire is próbálja lesz@rni a szituációt. Helytelen.
A problémák kialakulása utalhat magányra vagy rossz közegre. Vagy másságos(okk)al vagy kapcsolatban ami lelki dilemmád menekülési útjának egy állomása, vagy egyéb forrásból szerezted az információt és nem volt senki aki levezessen róla. De szerintem az előbbi, mint sem az utóbbi. Persze amennyiben ez nem genetikai betegség. De nem hiszem, hogy az lenne.
A szüleid irányából két nagy aspektus állhat fent. Az egyik, hogy nem foglalkoztak veled és elhanyagoltak vagy, hogy rosszul foglalkoztak veled és elrontottak. bármelyik is a kettő közül, ennek a problémának a fő gyökere náluk van. Ők a forrása a problémának ami benned testesült meg. Ha tippelnem kéne, szerintem itt a nevelés hiányáról van szó, de nyilván nem dönthető el ez a kérdés ennyiből. Mindenképp lépést igényel a szituáció ha javítani akarsz a meglévő helyzeten.
Itt most a szüleidet rakd félre. Előnyös-e számodra az, hogy más vagy? Vállalod-e a velejáró hangokat? Persze nincs biztosíték, hogy kapcsolat lenne a kettő között, de amennyiben neveltetés okozta a problémát jó esélyt látok rá. Következetesen felteszem szándékodban áll kigyógyulni, ha lehetséges. Nem tudom milyen esélyeid vannak segítségkeresés terén, de ha tényleg annyira nem érdekled a szüleidet ahogy írtad, nem nagyon papolnának ha elmennél a kórházba. Próbálja meg bejutni. Noha ez pszichoszomatikus, kétlem, hogy lenne kereted magánszakrendelésre. Majd a kórházban kezelnek, csak ne ködösíts! Fontos, mert ha elhallgatsz vagy másítasz válaszokat félrekezelhetnek. Légy őszinte, orvosok, ez a dolguk. A skizofréniára kérj kezelést, valószínűnek tartom, hogy a másságod is el kezd majd leépülni.
Így elsőre ennyi jutott eszembe, bár elég homály a kórkép. A legjobbakat kívánom!
A másság és a skizofrénia is egy-egy betegség, mely a rossz neveltetésből alakult ki."
Ennél többet nem kellett volna írnod, igy is megkapja a legnagyobb baromság díját.
Ugyanakkor később ellent mondasz magadnak is.
Össze fogom szedni, csak most időszűke van
#32: Jaj, még egy okoskodó, beszűkült látókörű, megmondó ember, éljen! Beléd kötni se lehet, mert konkrétan az elejétől a végéig csupa hülyeséget írtál. Hol is kezdjem mégis? A kérdezőnek nincs semmi betegsége, amivel kórházba kéne mennie, szóval hanyagoljuk is ezt a drámát, van épp elég ezen az oldalon. A skizofréniának és a szexuális irányultságnak, ahogy beállítottad, annyi köze van egymáshoz, mint kacsának a nokedlihez. Látszik, hogy egyikhez sem értesz igazán, csak már azt nem értem, hogy akkor minek magyarázol róla és osztod az észt, ami esetedben ebben a témáról nincs is. A szexuális beállítottság nem betegség, nem rossz szülői neveltetés, illetve maga annak a hiánya okozza, hanem szimplán genetika. Maradjunk ennyiben, ha annyira érdekel, bővebben elmondja helyettem még több százezer szócikk az interneten - bár, ha vallásos vagy, akkor gondolom a falhoz beszélek. A skizofréniáról: először is ez egy felnőtt betegség, másodszor pedig semmi összefüggésbe nem hozható a mássággal, vagy a szülői neveltetéssel, az egész egy spekuláció, még a tünetek se nagyon egyeznek, amiről itt beszéltek. Lehet nem vagyok orvos, de mindkettő témában van tapasztalatom, így azt hiszem jobban megértem és átlátom, mint te, aki csak bölcselkedni jött ide - miközben a kérdezőt láthatóan a legkevésbé sem érdekli, mi folyik már itt. :D Szóval magamról: engem nem nevelt egyik szülőm se, anyám még skizofrén is - apámnak is vannak bizonyos pszichés problémái, de vele még annyira se tartom a kapcsolatot -, én mégse lettem elmebeteg, nahát. Igaz, hogy biszex vagyok, de ez sem a Sátán műve, hanem így alakult ki, már egész kiskoromtól kezdve éreztem, szóval senki semmi befolyással nem volt rá. Ennek ellenére erkölcsileg rendben vagyok, hetero kapcsolatban élek és sosem volt semmi gond a magatartásommal - mielőtt kikövetkeztetnéd. Nem vitatkozni szerettem volna, csak felsorolni az én ellenérveimet, de mivel tudom, hogy meggyőzni nem lehet, ezért itt és most le is zárnám ezt.
#33: Nagyon egyetértek veled. :D Kíváncsi vagyok, hogy mit fogsz írni, nekem ennél többre nem tellett. :)
Először is Horex, köszönöm, örömmel várom. Előre is köszönöm az idődet.
Másodszor kedves kritikus szemléletű barátunk. A skizofréniát már 8 éves koromban megállapították nálam. Felnőtt betegség... :/ Helytelen neveltetés okozta az orvosok szerint. A nemi identitászavaroknál pedig van összefüggés, még ha nem is gyakori. Azt viszont aláírom, hogy az utóbbival még nem sok dolgom volt a páciensek között. Az, hogy vallásos vagyok-e vagy sem, független. Sosem voltam az. Elhiszem, hogy személytelenül könnyű beszélni. Egyetértek abban is, hogy látszólag valóban nem érdekli a kérdezőt. De én lehetőségeket és felvetéseket vázoltam fel, mint írtam hiányos korkép alapján. Ha én "okoskodom", akkor a te erősen kritikus és elsúlyozott hozzászólásodat minek neveznéd? Bántottam én bárkit? Megosztottam a véleményemet. Ez az oldal célja. Ellenben te kizárólagosan a kritizálással törődtél, noha a kérdezőnek nagyobb szerepe van mint a meglátásaim hozzávetőleges súlyának.
De megértelek. Egyértelműen nem a kérdező védelmében szólaltál föl. Szándékosan kiemelted nemi identitásodat annak ellenére, hogy ez semmit nem befolyásol. Téged ezáltal az zavar, hogy véleményem szerint a nemi identitás betegség is lehet. Adja magát a kérdés, miért védekezel ez ellen olyan hevesen? Talán betegnek tartod magad? Ha nem, miért veszed magadra és írsz egy ilyen sértődött és elhamarkodott választ? Nyugodj meg, nem feltételezek rólad ilyesmit. Számomra irreleváns, hogy milyen identitásod van és, hogy genetikai-e. Ameddig nem ismerlek, nem ítélkezek.
Nem baj, ha elmondod a véleményedet, de máskor figyelj oda a hangnemedre. Én már hozzá szoktam, a munkámmal jár, de másokat könnyedén megsérthetsz vele. Mindenesetre ne haragudj ha magadra vetted, csak is jó szándékom volt ezekkel a sorokkal.
Értem. Először is köszönöm, ez már egy kellően kiegyensúlyozott válasz volt. :) Nos, hogy a nemi identitás kizárólag genetikai lehet, ha szerinted ez a tény, legyen. Mivel biológiailag ez agyi defekt, így furcsállom, ezért is kalkuláltam következetesen az ellenkezőjét. De mint mondtam, nem sok páciensem volt eddig ezzel kapcsolatos. Hogy ez megnyugtatóbb-e bárkinek is vagy éppen kevésbé váltana ki ellenszenvet, erősen kétlem. Van aki sajnos szégyenli, noha szerintem nem megvetendő. A tudat, hogy meg se "gyógyulhat" még jobban összetörné. Nem tudja sajnos mindenki olyan jól fogadni, mint te. Dicséretes is. Bár hozzá teszem, csak addig, ameddig fel nem vágnak vele. De kétlem, hogy ezek közé tartoznál. Ha félreértettelek, nézd el. Személytelen ez a levelezgetés, nehéz kivenni a szándékokat.
A skizofréniában viszont akaratosan kiállok amellett, hogy kor független és, hogy a neveléssel is össze függhet. Kiemelném, függhet. :) Akkor én magammal példálóznék. De ezt már ugye írtam is. Ezen kívül egy rahedli páciensemnek volt hasonló a kortörténete. De ez most amúgy is másodlagos, irreleváns.
De azért köszönöm, hogy szóltál, legalább utána olvashattam pár egykori leletemnek. :)
Ha már itt tartok megkérdezhetem, hogy voltak-e társadalmi nehézségeid és ha igen, hogyan tudtad kezelni őket? Ha nem vagyok indiszkrét.
Most sincs időm, de legalább linkeket összeszedtem véleményem alátámasztására
Azt irod: "A másság ritka esetekben genetikai eredetű. "
Nem, a másság minden esetben genetikus eredetű
A homorol, mint a hibás gén okárol:
" a nemi orientációs eltérés nem bűnözői magatartás, nem elmebetegség, a homoszexualitásról nem tehet senki, ez egy hajlam, akárcsak az, hogy valaki balkezes. "
Czeizel a genetikus, homonak nevelte volna a fiát?
Ha végigolvasod a linkeket , talán elfogadod hogy nem helytálló a véleményed
Skizofrénia
Egy link csak, nem mintha nem lenne sokkal több, de próbáltam a nevelésre keresni és semmi nem utal arra hogy nevelési hiba lenne.
Az persze lehet, hogy ha minden más adva van, hajlam, valami ismeretlen ok az agyban, kábszer, akkor egyszer kitör
Nagyon közeli ismerősöm már gyerekkorában is kis hisztis, önmagát akár földhözverő gyerekecske volt és rá is hagyták
Nőtt a gyerek , de a nevelésével nem sokat foglalkoztak
Aztán valami kábszert szedett és be is kattant egyik naprol a másikra
Előző napon még elvittem melózni, hogy segitsen, két nap mulva kórházba került, ma, vagy 10 éve leszázalékolt
Jó fej ma is, lehet vele dumálni, de néha egész furcsa dolgokrol kezd beszélni.
No mindegy
Irtam volna saját fogalmazást, de tényleg nem alaklmas mostanság
Merem remélni hogy megváltozik a véleményed a témárol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!