Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez szerelem vagy mi történik velem?
Figyelt kérdés
Sziasztok! 24 éves lány vagyok.Egy múltbéli dolog kísért a mai napig és sokszor úgy saccolom ebből már nincs kiút.Egy gimnáziumi tanárnőmről van szó.Még mielőtt felvettek volna főiskolára éreztem,hogy vele valahogy teljesen másképp érzem magam.Megváltozom a közelében,hülyeségeket csinálok,ideges leszek,és mintha egy adrenalin bombát vágtak volna a mellkasomhoz.Érettségi után csak erősödött,mert ritkábban láttam (nem messze lakik a mi városunktól,így szoktam látni itt-ott,szóba is elegyedtünk).Mindent megpróbáltam,hogy ne így érezzek,de sosem múlik.Most tartok ott,hogy már 5 éve tart.Ha a napokban meglátnám,ugyanaz az idegesség fog el mint akkor,kiugrik a szívem,ha beszélek vele akár 5 percet olyan mintha hazataláltam volna,tud is rólam pár dolgot,amit másoknak nem mondtam el.Dióhéjban ennyi.Nem tudom mit tegyek,de azt hiszem ő mindig fontos lesz nekem,mert ez olyan mélyről jön,amiről még én sem tudok..
Nem feltétlenül szerelem, de egy nagyon erős kötődés, aminek számos oka lehet. Keresd meg a pontos okokat, mi az amiért kötődsz hozzá, kutakodj a fantáziáidban, mi az amit szeretnél tőle, miről ábrándozol, majd vizsgáld meg, hogy miért. Ez utóbbira nehezebb lesz a válasz, de fontos lesz mert így érted meg magad.
2019. aug. 28. 22:00
2/5 A kérdező kommentje:
de akkor honnan tudom,hogy szerelem vagy sem:/? pont ez a problémám.Hogyan ismerjem meg magam ha ennyi idősen még azt sem tudom szerelmes vagyok-e és miért egy idősebb nőbe..
2019. aug. 29. 09:49
3/5 anonim válasza:
Nem az számít, hogy bekategorizáld, hogy ez most szerelem, vagy nem. Az a fontos, hogy megértsd, mi a közös bennetek, miért fogott meg ez a nő, és mihez lenne kedved a társaságában. Lehet egyfajta anya-szerep, vagy példakép, vagy kezdődő leszbikus hajlam, vagy még sok minden. Pszichológus is biztos segíthet.
2019. aug. 29. 10:59
4/5 Bummer válasza:
Ez nem csak nőknél van így.
A diák tanár hierarchiában abban a korban amikor a legtöbb változásokon megyünk keresztül egyes tanárok intenzív érzéseket válthatnak ki belőlünk.
Nekem általánosban 13-14 évesen volt egy angol tanárnőm aki felzárkóztatás miatt egyedül engem külön órákon is tanított. Akkoriban 22-23 éves volt. Gyönyörű. Blúzba és szoknyába járt. Kedves közvetlen volt. Teljesen megbolondított.
Kb. 30 éves voltam mikor újra beszéltem vele, amikor elindult a facebook mánia. Sajnos találkozni nem sikerült mert ritkán jár itthon, de nagyon sokat beszélgettünk az elmúlt lassan 10 évben és még mindig el tud fogni tőle a remegés az izgalom. És nagyon jó hogy közvetlen beszélő viszonyban vagyunk, amikor tudok flörtölök is vele finoman és izgalmas hogy viszonozza is időnként. Ha valaki azt mondta volna 20 évvel ezelőtt hogy ilyen lehet, biztos örültem volna de le is hülyéztem volna. :)
2019. aug. 29. 11:06
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!:) Igen, pszichológusnál már jártam kb. 5 hónapig, ott ez az anyaszerep dolog derült ki...De sokszor megkérdőjeleztem a pszichológus "meglátását" mert biztos voltam benne,hogy szerelem.Nem gondoltam,hogy egy anyaszerep viszony lehet ilyen hát...intenzív..De akkor biztosan.Utolsó, a te példádból kiindulva én is azt érzem,hogy ez később még visszatér,amikor már elérem azt a korosztályt.Ha idősödik az ember,akkor lazulnak ezek a kötött normák is,nyugdíjas korában nagyon szívesen fogok majd érdeklődni utána:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!