Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit a véleményetek arról (örültök -e neki), hogy jövőre Pécsen is lesz pride felvonulás (véletlen sem akartam nagybetűvel írni)?
#10: „A homofóbok, akikben ez frusztrációt kelt, szerintem a magánéletükben nagy problémák vannak.” - így van, nézzük meg pl. ezt a nagy hangon mocskosb*zizó férfiszépséget, vszleg életében nem volt még csaja :D
Mondjuk nehéz azzal érvelni, hogy természetellenes miközben a természetben is gyakori jelenség.
Egyébként tök jó, én örülök neki :)
" De, attól még, hogy valaki nagy örömként éli meg azt, hogy nem kell rejtőzködnie, attól még nem kell vonulnia."
Így van én is így vagyok az esküvőkkel.
Önkormányzathoz közel lakom, és herótom van attól, hogy szinte minden hétvégén nászmenet van, mikor az ember pihenni szeretne, hangos dudaszókkal megspékelve.
Értem és hogy ők heterók és büszkén menetelnek, de miért hívják fel magukra a figyelmet? És miért reklámozzák?
"De, attól még, hogy valaki nagy örömként éli meg azt, hogy nem kell rejtőzködnie, attól még nem kell vonulnia."
Pont azért "kell" vonulgatni, hogy ne kelljen rejtőzködni. Mert még mindig kell. Ezt a saját bőrünkön tapasztaljuk nap mint nap. És azért "kell" vonulgati a "normális" melegeknek, hogy lássátok, hogy nem olyanok vagyunk amilyennek elképzeltek minket. Hogy lássátok, hogy mi is "normális" emberek vagyunk és a gyűlöletetek teljesen alaptalan. És remélem egy nap majd az "ellentüntetőknek" is leesik, hogy amikor teljesen normális emberek ellen tüntetnek akkor ők tűnnek betegesnek.
Sajnálom, hogy ez az egész kellemetlenséget okoz sokaknak de úgy érzem szükség van rá. Bár ne lenne.
A melegfelvonulást nem lehet összehasonlítani egy esküvővel. Mondjuk, én sem szeretem a nagy csinnadrattát (igaz, nem is szerelemből nősültem, de el tudom képzelni, hogy akik szerelmesek, azok ezzel az érzelmükkel egy kicsit exhibícionisták is...nem tudom, mennyire indokolt..pláne, hogy a házasságok nagy százaléka válással végződik)
Ha csak a normális melegek vonulgatnának, mindenféle szélsőségek nélkül (undorító szerkók, smárolás férfi férfival a menetben, gusztustalan vonaglások). Ésszel kellene ezt csinálnotok. Arra gondolva, hogy ezt a heteróknak (is) csináljátok, és úgy kellene csinálnotok, hogy ez a legkisebb ellenérzést se váltsa ki bennük, ne adj isten még valamiféle szimpátiát, de, ha azt nem is, (a sajnálat is beleférhet, mert az nem rossz a nem heterónak, ha egy heteró sajnálja azért, mert homó-nak született - mert ez szerintem (is) egy sajnálatos tény mindenki számára). Nyilván való, hogy a heteróknek el kell fogadni a nem heterók létét is (mint szükséges rosszat...nehogy valaki ebből az állapotából erényt akarjon kovácsolni. Igaz, attól, hogy valaki homó, lehet még hülye is...(akár mint egy heteró is)...Minden esetre nektek,nem heteróknak, magatoknak kellene valahogy megoldani ezt, hogy a szélsőséges homók (akik irritálják a heterókat) ne vonulhassank, ne provokálják a "normális" többséget
De azt Te is tudod, hogy ez nem így működik. Nem tudod kiszűrni a szélsőségeket mert akkor meg kellene mondanod, hogy mi alapján húzod meg a határt és akkor már Te magad is diszkriminálsz mert a határhoz közel nagyon kis különbség alapján mondod ki, hogy valaki jöhet és valaki nem. Eleve, mi jogon ítélkezzünk egymás felett amikor azért küzdünk, hogy minket se ítéljenek el? Ez olyan mint amikor családi összejövetelen vagy és mindig van az az egy nagybácsi aki kicsit többet iszik a kelleténél, és hangoskodik. Nem mondod neki, hogy többé nem a család tagja, mert annak ellenére ahogy viselkedik azért még egy veletek. Csitíthatod de sok minden mást nem tehetsz. De ez nem csak nálunk van így, minden közösségnek megvannak a szélsőségesei. Pl Te kulturált hangnemben adsz hangot az ellenérzéseidnek míg mások kimennek kiabálni, hangoskodni, dobálni rossz esetben verekedni ugyanilyen okokból. te sem tudod kiszűrni a nézeted szélsőségeseit, mi sem tudjuk a miénket.
És nem sajnálatra van szükség, mert nincs miért sajnálni minket. Nincs nekünk semmi bajunk ami miatt sajnálkozni kellene. Csak annyit kérünk, mint bárki más. Hogy ne legyen "akkora kaland" ha két azonos nemű embert láttok együtt, mert valójában nem történik ettől semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!