Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » A Biblia szerint mitől lesz...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A Biblia szerint mitől lesz valaki homoszexuális?

Figyelt kérdés

Annyi van csak leirva mindenhol, hogy bűn, de arra már nem tér ki, hogy mitől alakul ez ki valakinel. Illetve ha valaki meleg és keresztény, akkor élete végéig maradjon egyedül és legyen boldogtalan? Hiszen nyilván nem hazasodhat össze azonos nemű emberrel a Biblia szerint. Vagy majd Isten heterot csinál az emberből ha kéri vagy hagyja szenvedni ebben az állapotban? Nem értem, egyáltalán, hogyan engedheti azt, hogy vki ilyennek szülessen ha eleve ez bűn? Az meg nembiztos, hogy igaz, hogy minden homoszexualissal történt vmi gyermekkorában, aztán attól lett olyan. Ismerek olyat, akinek teljesen normális gyermekkora volt és mégis meleg.

Hallottam olyat is, hogy valaki full homoszexuális volt és megtért és hetero lett, de ez nemtudom mennyire lehet igaz vagy valós. Én kizartnak tartom, hogy valaki, miután egész életében ilyen eletvitelt folytatott, vminek a hatására totál atvaltozzon és meghazasodjon és szeresse a felesége testet. Márpedig az illető ezt állította egy interjúban.

Kinek mi a véleménye erről? Ha már Isten ennyire tiltja ezt, hogy engedheti meg, hogy vki ilyennek szülessen?

2019. márc. 16. 19:03
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
14%
Elvileg Isten csak jónak teremtett mindent, csak sajnos létezik a gonosz lélek is. Aki ármánykodik. Azt hiszem valahol az állt, hogy böjttel, és imával van kiút ebből a bajból. Bár mivel én nem vagyok érintett, nem néztem utána.
2019. márc. 16. 19:15
 2/12 anonim ***** válasza:
98%

Az a véleményem, hogy Isten nem foglalkozik azzal, hogy te meleg vagy-e vagy nem. Azzal foglalkozik, hogy ne bánts másokat. A párodat szeresd, ne alázd meg, stb.

A Biblia melegséget tiltó passzusai 2700+ évesek, abba a társadalmi közegbe illenek.

2019. márc. 16. 19:16
 3/12 anonim ***** válasza:
3%
Böngészd a Szemlélek blogot, egész gyakran előfordul ez a téma. A kialakulásról igaz nem ír, de mások tapasztalatiról annál inkább.
2019. márc. 16. 19:17
 4/12 anonim ***** válasza:
85%

"Annyi van csak leirva mindenhol, hogy bűn"

Ez valójában nem igaz!

A Bibliából nagyon mellékesen lehet csak levezetni, hogy a homoszexualitás bűn lenne. Persze mivel mindenki azt emlegeti, hogy a Biblia is megmondta, hogy bűn, ezért elhiszik az emberek, a valóság azonban az, hogy nem a Biblia, hanem főként az egyház(ak) szerint bűn.

[link]

2019. márc. 16. 19:45
 5/12 anonim ***** válasza:
10%
13Ha valaki férfival hál úgy, ahogyan asszonnyal szoktak hálni, mivel utálatosságot követtek el mindketten, halállal lakoljanak, vérük rajtuk.
2019. márc. 16. 19:49
 6/12 anonim ***** válasza:
89%

Jaj már ne akarj annak megfelelni.

Sokan azt mondják, hogy azért, mert nem vagyunk része a fajfenntartásnak.

A biblia azt mondja: Szaporodjatok, és sokasodjatok

De mi a helyzet a papokkal, akik cölibátust fogadtak? :D

2019. márc. 16. 20:12
 7/12 StevenUp ***** válasza:
80%

Isten saját képmására megteremtette az embert és azt mondá: szaporodjatok sokasodjatok.

Aztán az ember megteremtette a sátánt mert már az első vètkünk után sem tudtunk felelősséget vállalni a tetteink után.

Innentől kezdve adja magát az egész.

Ferenc pápa is megmondta: nem az számít hogy ki vagy mert ha "Igaz ember" vagy akkor a mennybe kerülsz.

Ez a lényeg...

Nem minden homoszexuális "bűnös" és nem minden heteroszexuális "angyal"

Azon van a hangsúly hogy szép korrekt életet élj és hasznára legyél embertársaidnak. Minden más csak mellékes.

2019. márc. 16. 20:16
 8/12 anonim ***** válasza:
77%
Kit érdekel egy többezer éves mese, amit pár ember írt meg, most komolyan.. Élj úgy, ahogy neked jó.
2019. márc. 16. 21:53
 9/12 anonim ***** válasza:
83%

A Bibliát nem szabad szó szerint venni, hanem a mögöttes értelmét kell nézni.

A Biblia azt is írja, hogy Isten 6 nap alatt teremtette meg a világot, miközben a tudomány ezt már meghaladta. Ettől még egy tudós, aki az evolúciót vagy az ősrobbanást kutatja, lehet jó keresztény.

A homoszexualitás tilalma is egy olyan tétel, amit már a világ meghaladott.

Nem hiszek annak, aki megtért és azt állítja, hogy hetero lett, szerintem hazudik - saját magának elsősorban.

A Bibliának ezt a tételét, hogy "ne hálj férfival" már azért sem lehet szó szerint venni, mert nők is olvassák a Bibliát. Akkor ők ezt hogy értelmezzék? Szerintem ezt úgy kell értelmezni, hogy ne ellenkezzen senki a saját hajlama ellen. Istennek az a célja, hogy mindenki békességben és harmóniában éljen, nem pedig az, hogy állandóan küzdjön az ösztönei ellen.

Van keresztény melegeknek szóló honlap, olvastad már?

otkenyer.hu

2019. márc. 17. 05:22
 10/12 anonim ***** válasza:
19%
Rosszul értelmezed utolsó. A homoszexelés bűn. Ha tetszik, ha nem.
2019. márc. 17. 08:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!