Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Mennyi ideig tart általában...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi ideig tart általában egy komolyabb, akár egyuttélős meleg párkapcsolat?

Figyelt kérdés

Eddigi párkapcsolataim 5,1 és 3 és fél évig tartottak. Mindegyik jól indult, érzelmekkel, egyuttéléssel, aztán sajnos nem tartottak túl sok ideig.

Azt hallottam , hogy a szerelem elmúlt, ez már csak szeretet és ez kevés. És minden esetben már megvolt a nevető harmadik, amit persze én tudtam meg utoljára.

Azt gondolom, a hűtlenség az árulás egyik formája. És az árulók továbbiakban nem lehetnek megbízhatóak. Igazam is lett, mert az exeim már azóta azon is túl vannak, akivel léptek.

Sokat gondolkodtam, érdemes -e egyáltalán várni egy újra, vagy ismerkedni, hiszen eltelik egy - két év és megint nézhetném a becsukódó ajtót...

Szóval,....mennyi ideig tart egy kapcsolat nálunk ? Azt már nem is írom, hogy ideális, mert szerintem az csak filmekben létezik....

2018. dec. 31. 16:00
 1/5 gaiety ***** válasza:
100%

Szia!

Azt pontosan nem lehet meghatározni, hogy meddig tart egy párkapcsolat. Akik megcsaltak, átvertek Téged azok nem voltak hozzád való emberek.

Mindenkinek van egy lelkitársa a Földön, remélned kell, hogy egymásra találtok majd a jövőben.

Ha a jó ember mellett leszel, akkor nem merülnek fel kérdések, hanem élvezitek egymás társaságát. Megélitek majd a pillanatokat a jelenben és egy olyan erős kötelék lesz köztetek, ahol fel sem merül majd a megcsalás veszélye. Ő tisztel majd Téged és elfogad úgy ahogy vagy. Emberi-lelki-testi oldalról lesz egy egység köztetek, ami akár egy életen át is tarthat.

Hinni kell benne és hidd el Rád talál majd az, akit mindig is kerestél :)

Én is hiszem azt (a sok csalódás ellenére is), hogy létezik az igaz szerelem.

32 éves, meleg pasi

2018. dec. 31. 17:41
 2/5 A kérdező kommentje:

1 -es válaszolónak köszönöm a kedves sorokat.

Tudod, azt hittem az utolsóról, akit a legjobban szerettem, hogy Ő a nagy szerelem.

Nekem Ő volt....mégis elhagyott, vállvonogatva.

Idő, amíg megint el tudom hinni, hogy létezik szerelem is, nem pedig élvezetvezérelt emberek...

2018. dec. 31. 18:51
 3/5 gaiety ***** válasza:
100%
Kitartást és fel a fejjel :)
2018. dec. 31. 19:16
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ez baromi nehéz kérdés.

Soha sem értettem azokat az embereket akik amiatt szakítanak, mert elmúlt a szerelem és a szeretet már nem elég? Miért nem? Miért kellenek a lángoló érzelmek a folyamatos hullámvasút? Mi baj a megbízható, nyugodt, kiszámítható élettel?

És ez nem csak velünk van így. Manapság a heteró párok is ezzel szembesülnek. Csak ott sok esetben ilyenkor már ott a közös gyerek, közös lakás, amik azért sok esetben "megnehezítik" az elválást. Nálunk meg az esetek többségében csak egy szia és egy becsukódó ajtó.

Az egyetlen dolog amire tudok gondolni az az, hogy szerintem sok meleg úgy érzi, hogy olyan nehéz párt találni, hogy ha a legkisebb esélyét látja a kapcsolatnak akkor (bár kompromisszumok árán) de belemegy. Aztán, ha ne-adj-Isten talál valakit aki jobban megfelel az ideáljának akkor a meghozott kompromisszumok már nem tartják a meglévő kapcsolatában és inkább rohan az új férfi karjaiba. Én úgy látom, hogy a melegeknél az, hogy valaki párkapcsolatban él az kb semmit sem jelent a többiek számára. Ugyanúgy "rá lehet hajtani" csak nem nála fogtok találkozni. Ez valahol nagyon szomorú. Eleve maga a tény is, hogy valaki párkapcsolatban él melegként, a legtöbb meleg számára elképzelhetetlen, mert akkor nem lehet minden nap mással ...

De visszatérve a kérdésre. Hogy meddig tart egy kapcsolat? Addig amíg a felek egyike sem kezd el kifele kacsintgatni. Ha ezt egy évig tudják csinálni akkor addig tart, ha 10 évig akkor addig, ha örökké akkor (beleér a bilibe az ujjunk XD )addig.

"Sokat gondolkodtam, érdemes -e egyáltalán várni egy újra, vagy ismerkedni, hiszen eltelik egy - két év és megint nézhetném a becsukódó ajtót..."

Hogy érdemes-e azt nem tudom, de úgy gondolom, hogy hosszú távon egyedül lenni legalább ugyanannyira kutyául rossz érzés, mint csalódni.

2019. jan. 2. 00:26
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem feltétlenül meleg kérdés, mert sajnos a megcsalás a hetero párkapcsolatokban is gyakran előfordul. Én a barátommal 4 éve vagyok együtt, és nem is gondolkodom nagyon azon, meddig tart. Tart, ameddig tart.

És ne gondold, hogy az lenne a baj, hogy a szerelem kihűl egy idő után. Ez természetes folyamat, az érzelmeink nem konstans állandó dolgok, azoknak is van hullámzása. Azok az emberek, akik 40-50-60 évig vannak együtt sem szerelmesek egymásba a szó klasszikus értelmében, inkább emberileg van köztük egy mély, szeretet alapú kapocs, amire aztán felépül a párkapcsolatuk. Sőt, a szerelem szerintem nem is egy annyira jó dolog, mert nem objektív, nem racionális, és nem lehet rá építeni, mert gyorsan elillan.

Ha viszont emberileg szereted a másikat, vele akarsz lenni, ő a társad a világban az egy tök más érzés. Persze, nem olyan gyönyörű, mint a filmekben a hősszerelmes jelenetek, de annál sokkal mélyebb és emberibb. Pl. én nem vagyok már szerelmes a barátomba, és szerintem ő sem belém - mégis, tökéletesen működünk, mint pár, mert emberileg nem tudunk jobbat elképzelni a másiknál, és nem is nagyon akarunk mást keresni. És ez így rendjén is van, nem kell ide rózsaszín köd meg miegymás.

Neked is ezt javaslom, fogadd el, hogy ez nem egy fekete-fehér dolog, az érzelmek hullámzanak, az embereknek is vannak jobb és rosszabb fázisai, és ha valaki menni akar, azt el kell engedni. Ne add fel, próbálkozz tovább, és majd alakul, aminek alakulnia kell.

2019. jan. 4. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!