Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » A homoszexuálisoknál miért...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A homoszexuálisoknál miért jóval gyakoribb a HIV fertőzöttek aránya?

Figyelt kérdés
Hisz ugyanúgy elkapható heteroszexuális együttlétek során, ugyanúgy nagyon sokan félrelépnek. Így egyszerűen nem értem.

2018. dec. 1. 19:52
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
84%

Mert a homoszexuális (főként férfiak) sokkal több partnerrel vannak időegység alatt,mint a heteroszexuálisok. Ráadásul a gumióvszer használat is sokkal többször elmarad. Ráadásul análisan sokkal jobban terjed a betegség, mint vaginálisan, vagy orálisan.

Van még kérdés?

2018. dec. 1. 19:54
 2/21 A kérdező kommentje:

Nem tudom, annyival talán mégsem váltogatják jobban a párjaikat mint a heteroszexuálisok. Ráadásul sokan pl kivizsgálatlan utcalányokhoz járnak gyakran.

Abban viszont lehet valami, hogy anális úton jobban terjed.

2018. dec. 1. 20:04
 3/21 anonim ***** válasza:
11%
AZ örömlány gumit húz. Ennyi.
2018. dec. 1. 20:15
 4/21 anonim ***** válasza:
97%
Heteroszexuális kapcsolatban fennáll a teherbeesés veszélye, ezért többen használnak óvszert. Homoszexuálisoknál ugye ez kilőve, így úgy érezhetik nem akkora baj ha elmarad az óvszer, ami a betegségektől is nyújt bizonyos védelmet.
2018. dec. 1. 20:16
 5/21 anonim ***** válasza:
26%
Tudnád linkelni azon tekintélyes szaklapok kutatásait, akik megállapították a kérdésedben szereplő állítást?
2018. dec. 1. 21:29
 6/21 anonim ***** válasza:
92%
Azért, mert a végbél nyálkahártyája sokkal sérülékenyebb mint a hüvelyé. Könnyebben bejuthat a véráramba a kórokozó vírus.
2018. dec. 1. 22:01
 7/21 anonim ***** válasza:
15%
Valahol lattam olyan statisztikat, hogy meleg szexnel kb 1000-szer nagyobb annak az eselye, hogy tovább terjedjen a HIV.
2018. dec. 1. 22:11
 8/21 A kérdező kommentje:

#5: [link]

Lehet, hogy nem a legjobb hírforrás, de ennek kapcsán merült fel bennem ez a kérdés.

2018. dec. 1. 22:12
 9/21 A kérdező kommentje:

"Ha a rizikócsoportokat vesszük figyelembe, akkor az EMMI Kórházhigiénés és Járványügyi Felügyeleti Főosztály adataiból az is kiderül, hogy a 3728 egyénből 2118 tartozik a homo/biszexuális csoporthoz, a heteroszexuálisok száma pedig ennél lényegesen kisebb, 495 fő."

Nem a különbség számomra meglepő hanem az, hogy ekkora, figyelembe véve, hogy jóval több heteroszexuális van. Ezért tettem fel ezt a kérdést.

2018. dec. 1. 22:20
 10/21 anonim ***** válasza:
85%

Mert orrba-szájba mindenkivel összefekszünk, nem hinném, hogy például heterók szexbulikba meg szexbárokba járnának. Sokszor 5 perc Grindr-ezés után már a srác lakásán találod magad sokszor. Engem nem lep meg ez az arány. Egyébként kicsit taszít is a meleg világ emiatt, például egy bizonyos meleg Facebook csoportban egy tipikus külföldi meleg tuti kiteszi a piros szalagot az AIDS világnapján a profilképére, majd a csoport által szervezett buliban a cruising részen megy a guminélküli szex össze-vissza. Nem azt mondom, hogy pont azok csinálják, akik kiteszik a szalagot, meg fontos ügynek tekintik ezt, de nem túl jó benyomást kelt bennem.

DE!!! Azért azt is figyelembe kell venni, hogy a melegek között sokkal nagyobb a HIV-tudatosság, azért a legtöbb meleg jár szűrésre, így legalább kiderül, ha baj van. Szerintem azért heteróknál annyira nem elterjedt, én legalábbis amikor voltam bármikor, leginkább gayromeós arcokat láttam. :D

2018. dec. 1. 22:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!