Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Ujjazás, szopás után bűntudat?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ujjazás, szopás után bűntudat?

Figyelt kérdés
a barátommal csinálom,nem mással, és ezek után mindig bűntudatom van, miért?

2018. jan. 1. 21:41
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Kicsikét bővebben kifejtenéd? :)
2018. jan. 1. 21:50
 2/9 anonim ***** válasza:
92%
nem tudom. Nem érzed korainak? Ha nem akkor gondolom az, hogy a társadalom szerint gáz. majd elmúlik;)
2018. jan. 1. 21:51
 3/9 Buran ***** válasza:
100%

Létező, s tapasztalataim szerint egyre gyakoribb probléma. Post-coital tristesse néven fut a jelenség (magyar nyelvű szakirodalomban sajnos nem igazán találkoztam még vele*), a lényege, hogy szexuális együttlét, maszturbáció vagy petting után szomorúság, bűntudat lép fel az adott személynél.

Kezdőkörben szerintem magadban kellene felülvizsgálnod a szexualitáshoz, saját testedhez való hozzáállásodat. Neveltetés, környezet hatására valószínűleg tudatalatt beléd ivódott, hogy a homoszexualitás (vagy maga a szex) valami bűnös, erkölcstelen dolog, így bűntudatot kell érezned, ha ezt évezed. Ha sikerül ezt a mechanizmust magadban felülírni, s elfogadni saját szexualitásodat, majd azt szorongás nélkül megélni, akkor ez is el fog múlni.

Nem lesz egyszerű, nem lesz könnyű, sok erőfeszítést igényel, de megéri.

Esetleg még a partner személyét érdemes felülvizsgálni. Tudatosan, vagy az alatt nincs-e valami averziód vele szembe, el tudod-e fogadni, ki mersz-e előtte tárulkozni?

23/F

*Ha valaki tud jó magyar írást a témában, kérem privátban küldje el. Köszi.

2018. jan. 1. 23:02
 4/9 A kérdező kommentje:
Csinaljuk es a vegen eltolom magamtol, nem akarok csokot, vagy erzelmeskedni, mert rosszul erzem magam, bunosnek stb
2018. jan. 2. 00:09
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is bűntudatom van miután elmegyek. Néha még akkor is ha csak kiverem. Nem tudom mi az oka. 20F
2018. jan. 2. 12:57
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Mint mondták, csak egy belétek nevelt reakció ami idővel elmúlik.
2018. jan. 2. 13:42
 7/9 A kérdező kommentje:
Hulye vagyok, tok rossz kategoriaba tettem, joeg. Hetero vagyok
2018. jan. 2. 14:19
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Akkor vallásos nevelés?
2018. jan. 2. 18:23
 9/9 anonim válasza:
100%
Mindenkienk szokott ilyen lenni.Sokszor olvastam még Reddit-en hogy a heteró párok is szoktak ezt érezni.Csak bele kell törődni.
2018. jan. 3. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!